Május elseje, avagy vonulj a nappalidba!

... és vess egy pillantást a telefonodra, képernyődre! Nem kérted, de ezeket a programokat kapod amikkel biztosan nem fogsz rosszul járni.

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 1. 10.30h

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

Szolnoki Szigligeti színház: A beszélő fa - online közvetítés

május 1. 11h

Animációkkal illusztrált bemutató. Az előadás a színház Youtube-csatornáján tekinthető meg.

Tóth Krisztina a karanténban! - Beszélgetőtársa Nyáry Krisztián

május 1. 16h

"Mivel a Könyvfesztivál idén elmarad, elhatároztam, hogy a következő néhány hétben írókat fogok megkérdezni arról, ők mivel töltik a karantént, min dolgoznak, és főként milyen olvasmányokat ajánlanának másoknak." mondja Nyári Krisztián. Május 1-én 16 órakor, Tóth Krisztina író, költő lesz Nyáry Krisztián vendége és kérdezi arról, hogy mivel tölti a karanténos napokat és milyen olvasmányokat ajánl. A beszélgetés itt hallgatható.

Lackfi János mesél

május 1. 16-16.15h

A világ legrövidebb meséi - Lackfi János esti meséje gyerekeknek és felnőtteknek. Kellemes időtöltést! Katt ide!

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 1. 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit ide kattintva hallgathatod.

G Ras & The Planeteerz // Lemezbemutató // TRIP Karantén Koncert

május 1. 18h

Április 22-én a Föld Napján jelent meg az örök lázadó reggae énekes G Ras ’Rebel For Life’ című nagylemeze. Lejjebb rövid leírást is találtok az anyagról. A TRIP hajón május 1. pénteken a teljes G Ras & The Planeteerz zenekarral mutatják be az albumot élőben, persze live streamelve egy spéci TRIP-féle karantén koncert keretében. Katt ide és hallgasd a zenét!

Csili online kvízjáték

május 1. 18.30h

Dolgoztassuk meg az elménket a munka ünnepén! Május 1-jén 18.30-kor élő, online játék várja a kvíz és a rejtvények kedvelőit. Kiss Judit (Newsee) kvízmester egy kamera és mikrofon előtt élőben teszi fel a kérdéseket a Facebookon, amelyekre írásban, a „hozzászólás” rovatban lehet válaszolni. A frissítő agytekervény-torna a Csili Facebook-oldalán lesz elérhető.

Friday Lockdown Stream - 2020. május 1.

május 1. 19h

A Bladerunnaz csapata május 1-ére tervezte idei, a kilencedik Friday szezon nyitó-buliját az A38 Hajón, de sajnos a világjárvány közbeszólt. Jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor találkozhattok velük a hajó tetőteraszán, egy élő stream keretében megidézik az utánozhatatlan Friday hangulatot, vadonatúj és korábbi kedvenc zenéinkkel.

Gárdonyi Géza Színház: A Cigánybáró (táncjáték) - online közvetítés

május 1. 19h

A történetet alapjául Jókai Mór műve szolgál, mely 1883. január 21-én jelent meg a Székely Nemzet hasábjain. A novellából később Ifj. Johann Strauss operettet írt, majd, mint regény vált ismertté. A cselekmény a tizennyolcadik századi Magyarországon játszódik, a délvidéki Bánságon, ahol a török rombolás következtében a végtelen mocsár az úr. Közvetítés itt nézhető.

Bartók Szonáta - Vendég: Jegercsik Csaba - online

május 1. 19h

Május elsején 19 órakor Jegercsik Csabával, a társulat tagjával beszélget Jókai Ági. Meglepetésvendégük: Sándor Dávid. A beszélgetés ide kattintva hallgatható.

ifj. Sárközy Lajos és zenekara

május 1. 19.15

A Karanténból Szól A Nóta pénteki estéjén Sárközi Lajos és zenekara hamisítatlan cigányzenét játszik. Ide kattints!

Stravinsky-maraton - Tavaszi áldozat (Le Sacre du printemps)

május 1. 19.45h

A Magyarországon korábban ismeretlen hangversenytípussal 2008-ban új hagyományt teremtett a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája. A zene rajongói azóta piros betűs ünnepként tartják számon azt a napot, amelyen mindenki kedvére tobzódhat kedves szerzője népszerű darabjaiban. A koncertet itt hallgathatod.

Jászai Mari Színház: A tribádok éjszakája - online közvetítés

május 1. 20h

Író, színésznők, rendező - egy színpadi próba története. Férj, feleség, szerető és egy mit sem sejtő kívülálló - egy házasság drámája. Egy drámát próbálnak, aminek az a címe: Az erősebb. Egy drámát próbálnak próbálni, de fontosabb, hogy melyikük az erősebb. Közvetítés itt

ÉK + Platon Karataev - Akvárium koncert filmpremier #goodmemories

május 1. 20h

Éld újra az Akvárium Klub koncertjeit! Pénteken két remek zenekar koncertfilmjét itt nézhetitek.

Violator 30 ✘ livestream party by Tesco Disco

május 1. 21h

Márciusban volt kereken 30 éves a Depeche Mode egyik legfontosabb, és kereskedelmileg mindenképp legsikeresebb albuma, a V I O L A T O R így ezen az estén a zenekar munkássága lesz a középpontban, mindenféle rokon zenékkel színesítve, illetve kontextusba helyezve azt! Katt ide!

Josh Kumra (UK) Garden Wonder koncert

május 1. 21h

Péntek este Josh Kumra szobakoncertjét itt hallhgathatod a Garden Wonder sorozatban.