Május utolsó napjára

Holnaptól nyár - a naptár szerint. Ma még élvezzétek ki a naptári tavasz utolsó programjait!

Spárga-tengeralattjáró

Kolibri Fészek, május 31., 10:30

Hogy mit keresnek a verebek a víz alatt? VII. Moszat királyt, a zöldalgák urát, aki tönkreteszi, fojtogatja a vizek lakóit. Na és hogyan merülnek a mélybe a verebek? Hát spárga-tengeralattjárón! A gyerekek pedig velük tartanak.

 

kettős:játék

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, május 31., 15:00

A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkednek meg. Mindenben őszinték egymással, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve. De létezhet-e kiteljesedés vélt vagy valós gyengeségeink felvállalása nélkül? Kerülőutak és párhuzamosan futó ösvények, amelyek végül a megértéshez és az elfogadáshoz vezetnek.

 

Truesounds Music Tuesday Madness @ A38

A38 Hajó (Tetőterasz), május 31., 17:00

Igazi, mélyről feltörő, a magasba szárnyaló, a szokatlantól nem félő, lényegbe vágó hangok, zenék, örömök! Minden második kedden 17:00 – 22:00 között kötelező Truesounds Music zenei fakultáció az erre legalkalmasabb helyen a városban.

 

Élet és Mű: Bozsó András

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, május 31., 17:30

Az Élet és Mű beszélgetéseken egy, a kortárs magyar fotográfiát meghatározó személyiség – minden hónapban más és más – lesz a vendég. Olyanok, akik már komoly alkotói múltat tudhatnak maguk mögött, akik érett és kiforrott művészek. Működésük markáns nyomot hagyott a huszadik században, de jelenlétük manapság is megkerülhetetlen aktív fotográfusként, tanárként vagy a szakmai közélet részeseként.

 

Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár (Testőrpalota - Vetítőterem), május 31., 18:00

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat mai epizódja a 19. század végi - 20. század eleji Bécs virágzó kulturális életét és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be. A korszakot, amikor új eszmék röppentek fel, amikor Freud felfedezi az emberi psziché mozgatórugóit és amikor a nők és a nőiség, mint szimbólum új értelmezést nyert pszichológiában és a művészetben is.

 

Genius Loci - A második császárság kora és a párizsi Salon

Klebelsberg Kultúrkúria, május 31., 19:00

III. Napóleon, Franciaország második császára bízta meg Haussmann bárót Párizs modern városképének kialakításával, amely során sugárutakat alakítottak ki, ezek mellett új épületeket építettek, és így a francia főváros sok európai város számára mintaadóvá vált. Ludmann Mihály művészettörténész előadása

 

Semmi

Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió, május 31., 18:00

Janne Teller világhírű ifjúsági regénye olyan könyv, amely nem fél kérdezni. Nevezték már nihilista gyerekkönyvnek és az új "A Legyek Urá"-nak, Dániában először betiltották, majd kötelező olvasmánnyá tették, számtalan díjat nyert és számtalan botrányt kavart a világban.

 

Mozi - Mindenki a fedélzetre!

Francia Intézet, május 31., 18:30

Párizs, egy augusztusi este. Egy fiú találkozik egy lánnyal. Egyidősek, de nem ugyanahhoz a világhoz tartoznak. Félix dolgozik, Alma másnap szabadságra megy. De ez nem akadály. Félix úgy dönt Alma után utazik Franciaország másik végébe. Meglepetésként. Az utazásra magával hívja barátját, Chérifet, mert együtt sokkal szórakoztatóbb.

 

Gloria

Radnóti Tesla Labor, május 31., 19:00

A Gloria című szatíra egy sikeres New York-i magazin irodájában játszódik, ahol az asszisztensek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy önmagukat a vállalati hierarchiában jó helyre pozicionálják – és hétköznapi csatáik közepette nem veszik észre, hogy démonokat teremtenek maguk között.

 

Lélegző Dal - Pajor Tamás Szó-Zene estje

Óbudai Társaskör, május 31., 19:00

Dal, vers, humor és egy nagy adag Budapest - Pajor Tamás szerzői estjén az elhangzó dalok adnak ihletet a meghívott népszerű művészekkel beszélgetésre, közös zenélésre, versek által ismert költők megidézésére.

 

Akvárium Petőfi200 Terasz: Agócs Márton (Aurevoir.) akusztik

Akvárium Klub (Terasz), május 31., 19:00

Agócs Márton (Aurevoir.) koncertjén az 1986-os kiskunmajsai tűzoltóbált megszégyenítő hangulat és állapot várható! Régi dalok, új dalok, mégújabb dalok, tombola, kiskutya stb.

 

Recirquel: IMA

MÜPA - Sátor, május 31., 19:00, 20:30

A társulat legújabb cirque danse produkciója nyújtotta immerzív színházi élmény elrepíti a nézőt a földi lét fizikai valóságából. A világegyetem mélységét idéző installáció belső utazásra invitál: a milliónyi pontból kitörő fény által életre hívott, pulzáló térben a Lélek, maga mögött hagyva az Egót, elindul saját útján.

 

A nagy füzet

Szkéné Színház, május 31., 19:00

Valahol Európában pusztító háború dúl. Egy anya vidékre menekíti ikreit a nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik.

 

Tartuffe

Örkény István Színház, május 31., 19:00

"Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni."

 

Iskolateremtők III. // Kőbányai Zenei Stúdió // Ferenczi György // MattSet

Kobuci Kert, május 31., 19:00

A Kőbányai Zenei Stúdió végre folytathatja a hagyományt és kedves helyükön, kedves emberekkel a Kobuci színpadán szólhatnak közönségükhöz a muzsika nyelvén.

 

A Petőfi Klub bemutatja: Hajógyár x A38 / Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó / Topolánszky Tamás

A38 Hajó (Koncertterem), május 31., 20:00

Májusban másodszor olvad össze a zene és a tánc a Hajógyár és az A38 jóvoltából. Venfégek: zenei oldalról Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, beszélgetés Topolánszky Tamás Harangozó Gyula-díjas Érdemes művésszel és lesz táncos improvizáció Debreczenyi Márton és Emődi Attila táncművészek előadásában.