Már biztos: jön a csajos Szellemirtók 2

A Sony stúdiónál elégedettek a nyitóbevétellel, és örülnek, hogy a kritikusok nem szedték szét annyira a filmet.

A Sony forgalmazási igazgatója, Rory Bruer a napokban bejelentette, hogy mindenképpen folytatni fogják a csupa női főszereplős Szellemirtók rebootot - írja a Movieweb. Mi magyarok sajnos majd csak a jövő héttől láthatjuk az új részt, de a 46 millió dolláros amerikai nyitóhétvége (és a mellé becsorgó 19 millió az egyéb piacokról) ezek szerint meggyőzte a Sony vezérkarát arról, hogy sikeresen újra tudtálk pozicionálni a generációkka lezelőtti gyerekek kedvencének számító Ghostbusters franchise-t.

Jogosan félhetett a Sony, hiszen az internet népe már az első trailerek óta gyűlölte a csajos Szellemirtókat, és félő volt, hogy ez a jegyeladásokra is kihat majd. A film azonban végül érdekes módon mindenhol jobb kritikákat kapott, mint az eredeti szereplőgárdával még 1989-ben leforgatott Szellemirtók 2:

 

  • a Rotten Tomatoes-on az új Szellemirtók 73%-on áll, míg a Szellemirtók 2 csak 50%-os (az első rész ugyanitt 97%-ot kapott),
  • a Metacriticen az új verzió 60 pontot, míg a Szellemirtók 2 csak 57-et kapott (az első rész ugyanitt 67-et).

Az új részről általában a Rolling Stone-tól kezdve Washington Poston át a Philadelphia Inquirerig minden lapban ugyanazt írják:

a vígjátékokból igazolt, női Szellemirtók legalább olyan viccesek, mint 32 éve a csupa férfi Szellemirtók voltak,

és inkább így folytatódjon a franchise, mint az öreg szereplőkkel, Harold Ramis nélkül. Jövő héten megmondjuk, igazuk volt-e a külföldi kritikusoknak!