Mark Hamill áldását adta az új Luke Skywalkerre

Az új Obi-Wan sorozatban az ifjú Luke is feltűnik, és Hamill szerint tökéletes a casting.

Május 25-én debütál a Disney+-on a legújabb Star Wars-spinoffsorozat, amely A Sith-ek bosszúja után 10 évvel játszódik, és ahol ismét Ewan McGregor alakítja Obi-Wan Kenobi karakterét. A széria múlt héten kapott egy előzetest, amelyben az Anakin Skywalkert játszó Hayden Christiansen mellett egy pillanatra a fiatal Luke is feltűnik.

A trailert látta az „eredeti” Skywalker, Mark Hamill is, aki a közösségi oldalán adta áldását a gyerekszínészre.

Grant Feely tökéletes Luke Skywalkernek tűnik, és a legjobbakat kívánom neki” -

írta „az erő Feelyvel van” hashtag kíséretében.

Mint azt nyilván minden rajongó tudja, Hamill az eredeti trilógia és a folytatásfilmek után a Mandalorian második évadának fináléjában és a The Book of Boba Fettben is eljátszotta a karaktert. Utóbbi két esetben digitálisan megfiatalítva és testdublőr használatával. Hamill ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott Jimmy Fallon showműsorában, hogy teljesen váratlanul érte a felkérés, mert azt gondolta, hogy a folytatás-trilógia lezárásával végleg szögre akasztotta a fénykardot.

Mivel az Obi-Wan Kenobi A Sith-ek bosszúja és Az új remény közt játszódik, a fiatalítási technika most nem jöhetett szóba, így került képbe Grant Feely, aki korábban csak egy produkcióban, a Creepshow című sorozat egyik epizódjában szerepelt. Mellette olyan színészek tűnnek majd fel az Obi-Wan Kenobiban, mint Hayden Christiansen, Moses Ingram, Indira Varma, Kumail Nanjiani, O’Shea Jackson Jr., Simone Kessell, Benny Safdie, Maya Erskine és Rory Ross.

Via: Variety