Meghalt az egyik leghíresebb mém szereplője

Juan Joya Borját mindenki csak El Risitasként, azaz a spanyol nevető emberként ismerte. Április 28-án, 65 éves korában hunyt el. Nézd meg az emlékére legjobb videóit!

A sevillai férfival még 2007-ben készített interjút egy spanyol talkshow házigazdája, Jesús Quintero. Itt Borja azt magyarázza, hogy amikor konyhai kisegítőként dolgozott, az egyik éjszaka az óceánba rakta ázni a paellakészítéshez használt serpenyőket, ám azokat reggelre elmosta a víz. A videó azonban nem a tartalma miatt vált népszerűvé, hanem mert a hiányos fogazatú férfi meglepően magas hangon kacarászik benne, amin maga a műsorvezető is jót mulat.


Az interjú már 2007 júniusában felkerült a YouTube-ra (ide kattintva angol felirattal is megnézhetjük), és már akkor egymilliós nézettséget ért el, de igazán virálissá akkor vált, amikor 2014-ben elkezdtek különféle paródiákat készíteni a felhasználásával – hasonlóan A bukás – Hitler utolsó napjaiból származó híres filmrészlethez. Az El Risitas (kacagás) néven híressé vált Borja interjúja jelenleg 13 milliós megtekintésnél jár.


Az egyik leghíresebb videóban Juan Joya Borja egy Apple-mérnököt személyesít meg, és az új MacBook Próról beszél, de rengeteg magyar kisfilm is készült a főszereplésével: a legnépszerűbb talán az, amelyikben a román-magyar focimeccs csúfos eredményét magyarázza. A férfi egyébként olyan közkedveltté vált hazánkban, hogy a Trollfoci meghívására 2016-ban Budapestre látogatott, és ennek során egy riport is készült vele (saját bevallása szerint nagyon jól érezte magát nálunk, és még a halászlevet is megkóstolta).


A Juan Joya „El Risitas” néven a Torrente 3-ban is szereplő férfi azonban sajnos 2020 szeptemberében egészségügyi gondjai miatt kórházba került (cukorbeteg volt és keringési problémákkal is küzdött, emiatt amputálni kellett az egyik lábát). Egy humorsite ekkor gyűjtést rendezett neki, és az összegyűlt pénzből kapott egy elektromos kerekesszéket: a március elején készült köszönővideó minden bizonnyal az utolsó felvétel, amelyben szerepelt. Április 28-án, korábbi betegsége szövődményei miatt halt meg.


Emlékezzünk rá legnépszerűbb videóival és mémjeivel!

via MEME

 







 

(via Wikipedia)