Megszületett az ítélet Gwyneth Paltrow síbalesetes perében

A színésznő megnyerte a pert, és egy dolláros kártérítést kapott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Marvel-filmek sztárja mostanság nem a mozivásznon, hanem a bíróságon tűnik fel: egy 2016-os síbaleset miatt kénytelen részt venni a tárgyalásokon. Egy Terry Sanderson nevű férfi ugyanis 300 000 dollárra perelte be Gwyneth Paltrow-t (eredetileg 3,2 millió dollárt kért, aztán ezt vitte lejjebb), azt állítva, hogy a Utah állambeli Park City síparadicsomában

a színésznő „vakmerő” viselkedése okozta évekkel ezelőtt azt a balesetet, amelyben négy bordája eltört, és maradandó agysérülést szenvedett.

Forrás: Rick Bowmer-Pool/Getty Images

 

A színésznő láthatóan nem tudott mit kezdeni a helyzettel, ugyanis amikor a baleset miatt elszenvedett „veszteségekről” kérdezték, Paltrow azt válaszolta: “Nos, elvesztettünk egy fél napot a síelésből”. A megdöbbentő kijelentésből pillanatok alatt mém lett.

Paltrow ugyanakkor egy ellenkeresetet is benyújtott, amiben azt állította, hogy valójában Sanderson ment neki a pályán, és nem ő ütközött vele. Egy dollár kártérítést követelt és az ügyvédi költségek megtérítését.

“Épp síeltem, amikor két síléc került az én síléceim közé, szétfeszítve a lábaimat. Egy test nyomódott hozzám, és furcsa morgást hallottam”

– írta le a balesetet a saját verziójában Paltrow.

A per még a hónap elején indult, és tegnap, március 30-án zárult azzal, hogy

az esküdtszék, miután mindkét felet meghallgatta, mindössze két óra húsz perces tanácskozás után úgy ítélte, a balesetben száz százalékig Sanderson volt a hibás.

Paltrow-nak megítélték az egy dolláros kártérítést, az ügyvédi költségekre egy később időpontban fognak visszatérni.

Az ítélethez valószínűleg épp Sanderson egyik tanúja, egy neurológus vallomása vezetett, aki azt mondta, hogy ahhoz, hogy ilyen sérüléseket szenvedjen el valaki, az ütközés pillanatában 80-95 km/órás sebességgel kellett volna mennie annak, aki belehajt. Ám ilyen sebességgel az olimpiai síelők siklanak.
Gwyneth Paltrow és Terry Sanderson
Forrás: Rick Bowmer-Pool/Getty Images

 

“Elégedett vagyok az ítélettel, és nagyra értékelem Holmberg bíró és az esküdtszék kemény munkáját, és köszönöm nekik, hogy ilyen átgondoltan kezelték az ügyet”

– nyilatkozta a színésznő. Az ügyvédje, Steve Owens hozzátette: “Gwyneth mindig is azt hirdette, amiben hisz – ez most sem volt másként, és a továbbiakban is ki fog állni az igazáért”. 

Az ítélethirdetés után Paltrow odament Sandersonhoz, és állítólag a következő beszélgetés zajlott le köztük:

- Minden jót kívánok! – mondta a színésznő.
- Köszönöm, kedves. – válaszolt Sanderson.

Ugyanakkor Sanderson számára igazi csalódás volt az, ahogy a tárgyaláson jellemezték őt, mivel az nem csak a balesetről, de az ő életéről is szólt, miközben olyan dolgok hangzottak el róla, amik egyáltalán nem igazak.

Állítása szerint az Oscar-díjas színésznő semmibe vette a sípályán a többi embert. 

Bár a legtöbb sztár inkább esetlennek mutatja magát a bíróságon, érdekes módon Gwyneth Paltrow nem ezt az utat választotta: tökéletesen hozta azokat a sztereotípiákat, amikkel valaha is felcímkézték, és híres tervezők méregdrága ruhadarabjaiban jelent meg. Paltrow világéletében egy gazdag, jó családba született fehér nőnek tartotta magát, amit a bíróságon is képviselt. 

(via The New Yorker, NME, Uproxx)