Megvan a Potter-pótló rendezője

Talán nem is olyan nagy meglepetés, hogy a Harry Potter előzménysorozat, a Fantastic Beasts rendezője az a David Yates, aki az elkészült nyolc Potter film közül négyet is rendezett – igaz, először nemet mondott a felkérésre.

A Warner stúdió már tavaly szeptemberben bejelentette, hogy J.K. Rowling írónővel közösen belevág a Potter könyvek előzményének kidolgozásába, amelyet videójáték, ajándéktárgyak és digitális platform formájában is piacra akarnak dobni, ám az elsők között felkért Yates ekkor még nemet mondott a feladatra, mostanra viszont meggondolta magát. A teljes címén Fantastic Beasts and Where to Find Them új, „Potter-alapú” franchise a stúdió számára, amely 70 évvel a Potter filmek története előtt játszódik, főhőse pedig az a Newton Artemis Fido Scamander, aki a mágikus lényekről szóló nagy könyv szerzője. 

Scamander, ellentétben az Angliában élő Harry-val, New York polgára lesz, és a kalandok akkor 

kezdődnek, amikor felkérést kap a könyv megírására.

Mivel a Potter széria világszerte több, mint 7.6 milliárd dollárt hozott, nem csoda, hogy régóta keresik a folytatás lehetőségét. Yates, aki menet közben J.K. Rowling személyes jó barátja lett, jelenleg a Tarzan című kalandfilmet forgatja Alexander Skarsgard és Margot Robbie főszereplésével, szintén a Warner számára.