Megvan a véleménye a Galaxy Questről a Star Trek színészeinek

William Shatner és Patrick Stewart is megosztotta a gondolatait a Star Treket parodizáló vígjátékról.

Nincs űrfranchise paródia nélkül: ami a Csillagok háborújának az Űrgolyhók, az a Star Treknek a Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés. Az 1999-ben bemutatott komédia egyben kiváló Hollywood-paródia is, hiszen a főszereplők egy sikeres sci-fi tévésorozat sztárjai (Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman), akik már rettenetesen unják a közönségtalálkozókat, alig várják, hogy ledarálják a megszokott szöveget, dedikálják a fiatalkori képeiket, és fölvegyék a gázsit. Csakhogy az űrlények azt hiszik, a csapat egy igazi Enterprise-szerű űrhajó legénysége, és az ő segítségüket kérik egy bolygóközi konfliktus megoldásához.

Dean Parisot filmje egyben a Hét szamuráj formuláját is megidézi. Akira Kuroszava klasszikusában egy elszegényedett falu hét szamurájt bérel fel, hogy védje őket a banditák ellen, Parisot filmjében pedig az ostromlott falusiak ártatlan, védtelen űrlények, akiket népirtó hüllőemberek gyilkolnak le.

De mit szóltak ehhez a Star Trek valódi színészei?

2001-ben a StarTrek.com-nak nyilatkozva William Shatner poénból úgy tett, mintha nem ismerné fel a Galaxy Quest egoista karakterét, akit egyértelműen róla mintáztak.

"Szerintem nagyon vicces volt, és úgy gondoltam, hogy a közönség, akit ábrázoltak, teljesen valódi volt, de a színészek, akiknek tettették magukat, teljesen felismerhetetlenek voltak. Természetesen nem tudom, hogy Tim Allen mit csinált. Úgy tűnt, mintha ő lett volna egy színészcsoport feje, de ha belepusztulok se tudok rájönni, hogy kit imitál."

George Takei a SyFy-nek nyilatkozva azt mondta, hogy jót mulatott Tim Allen karakterének harsányságán, mivel nagyon is ismerős volt neki. Volt egy jelenet a Galaxy Questben, amelyben Allen levette az ingét, és ugyanez gyakran megtörtént Shatnerrel is.

Forrás: UIP-Duna Film

 

„Szerintem ez egy hátborzongatóan valósághű dokumentumfilm. A benne szereplő részleteket mind felismertem. Ez egy erős dokumentumfilmes alkotás. És hiszem, hogy amikor elrabolnak minket az idegenek, akkor az igazi Star Trek-rajongók lesznek azok, akik megmentik a helyzetet.”

Takei a Galaxy Quest vége felé játszódó jelenetre utal, amelyben a színészek kapcsolatba tudnak lépni a Földdel, de csak a Galaxy Quest-rajongók hajlandóak segíteni nekik.

A Star Trek – Az új nemzedék színészeit is megkérdezték a Galaxy Questről. Patrick Stewart és Wil Wheaton, szintén élvezték a filmet. Stewart így írta le az élményt:

"Senki sem nevetett hangosabban vagy hosszabban a moziban, mint én, és az az ötlet, hogy a hajó megmenekült - és a film összes hőse megmenekült - egyszerűen azáltal, hogy voltak rajongók, akik megértették a tudományos alapelveket, amelyek alapján a hajó működött, egyszerűen csodálatos volt. És egyszerre volt vicces és megható is, mivel tisztelgett ezeknek a rajongóknak az elhivatottsága előtt."

 Via: Slashfilm