Merre jár a Mikulás?

Joulupukki, a finn Mikulás idén is ellátogat Budapestre, de nem csak a Vörösmarty téren találkozhatsz vele! Összegyűjtöttük, hogy merre jár a Télapó december első napjaiban.

M2 Télapó Expressz

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park - december 1-3., 9.00 - 16.00

A tradicionálisnak mondható M2 Télapó Expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december első hétvégéjén. December 1-jén, 2-án és 3-án ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhattok a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba manócskák kíséretében, hogy ott egy felejthetetlen mikulás és adventi ünnepen vegyetek részt. Az Orient Csarnok színpadán fellép az Eszter-lánc Mesezenekar, majd megérkezik a várva várt Télapó is!

Playkid Minimax Mikulás nap

Budapest, Millenáris - december 2., 10.00 - 18.00

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezik a PlayKID Mikulásnapot december 2-án a Millenáris D csarnokában. Sok, élménnyel teli programmal várnak titeket, és a Mikulással is ellátogat. Lesz Ki Mit Tud? gyerekeknek, Kovácsovics Fruzsina koncert, és a Fabula bábszínház is elhozza bábelőadását.

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás - Ingyenes

Budapest, Óbudai Fő tér - december 2., 15.00

A Nótás Mikulás című előadásban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget. "Nótás Mikulás, flótás, pikulás, jön a sok jóval, hegedűszóval. Csellón muzsikál, csizmám tele már, mosolyog, hallgat, haza úgy ballag."

Csiribiri Mikulásváró családi délután

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - december 2., 16.00

Mikulásváró családi délutánnal készülnek a Klebelsberg Kultúrkúriában. Lesz diafilmvetítés, kézműves játszóház, és megnézhetitek a Fabula Bábszínház Brumi és a téli álom című bábjátékát. A történetben a kisbocsok úgy döntenek, hogy nem alszanak téli álmot, mert várják a Mikulást. De vajon ébren tudnak-e majd maradni?

Mikulásvonat

Budapest, Hűvösvölgyi végállomás - december 2-3., 8.20, 9.20, 10.20, 11.20, 12.20, 13.20, 14.20, 15.20, 16.20 és 17.20

2017. december 2-án és 3-án a Mikulás és segítői, a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös éneklés, játékok és személyes találkozás a Mikulással, aki édességekből összeállított mikuláscsomaggal ajándékoz meg minden gyereket. A vonatok - mint hagyományosan - a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahova az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják s invitálják közös táncra és játékra.

Mikulás a Pagonyban

Budapest, Pagony Könyvesbolt - december 3., 10.00, 11.00, 16.00 és 17.00

A tavalyi nagysikerű Mikulás program után a Nagyszakállú idén is ellátogat a Pagony könyvesboltba. A rövid műsor után egyenként átadja majd ajándékait, utána lehet vele beszélgetni is. Lesz közös énekelés, mondókázás és játék.

Vál-völgyi Mikulásvonat

Felcsút, Vál-völgyi Kisvasút - december 3., 10.00 - 18.00

A Vál-völgyi Kisvasúton egy csodálatos varázslatnak lehetsz részese, ugyanis lehetőséged nyílik arra, hogy személyesen beszélgess a Mikulással! Ez nem egy hétköznapi utazást jelent, hanem közel 1 órás, varázslatos kalandot a nagyszakállú télapóval. Ráadásul a Kisvasút különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesznek feldíszítve a mozdony és a vagonok. A Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban kézműves foglalkozásokkal, tombolával, arcfestéssel, ügyességi feladatokkal és ajándékokkal várnak benneteket a Manók.

Cifra Palota: Finnország - a Mikulás hazája - Ingyenes

Budapest, Müpa, Előcsarnok - december 3., 10.00 - 13.00

A Cifra Palota most is aktív, kreatív és tartalmas programokkal vár benneteket. Ezen az alkalmon a Mikulással és azon belül Mikulás hazájával, Finnországgal ismerkedhettek meg közelebbről.

Szalóki Ági: Mikulásváró koncert

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - december 3., 11.00 - 12.00

Szalóki Áginak már írt a Mikulás, és jelezte, hogy szeretne találkozni a Mikulásváró koncertre érkező gyerekekkel. A családi koncerten az elhangzó dalokat a Körforgás című lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. Ági arra kéri a gyerekeket, hogy készüljenek Mikulásköszöntő dalokkal és versekkel. Hozhattok ajándékot, rajzokat is a Mikulásnak. Biztosan örülni fog neki!

Mikulásország a Stefánián

Budapest, Stefánia Palota - december 3., 11.00 - 16.00

Mézeskalács birodalom vár benneteket a Stefánián! A kézműves házban csuhé és szalmabábot, valamint karácsonyi és mikulásos díszeket készíthettek. Lesz arcfestés, mini diszkó, Mikulás napi mulatság a Csurgó zenekarral, és megérkezik a Mikulás is!

Rutkai Bori Banda: Helló Télapó!

Budapest, Trafó - december 3., 17.00

A Rutkai Bori Banda Mikulás napi koncertje és a Hóváró című kislemezének premierje. "A mesekoncerten megidézzük a téli tájat, mikor a hó szitál, a szánkó száll, amikor a dal szárnyán repül a Hócsalád, a csillagtitkos éjszakákat, mikor nyílik a dió- és narancshéj, s amikor a távoli hegyek felől egy piros ruhás, titokzatos vendég érkezését várjuk."

Mikulás ünnepség a Csokoládé múzeumban

Budapest, Csokoládé Múzeum - december 3-6., 14.00 és 17.00

Az énekszóra felébred álmából a Mikulás, puttonyával beballag a pompás barokk terembe. A gyerekek és felnőttek nagy örömére feneketlen zsákjából ajándékcsomagokat vesz elő és ad át a vendégeknek. De mielőtt a csengő megszólalna, rövid sétát tehettek a csokoládék terén, csokoládékóstolóval, készítéssel.

Veronaki duo: Mikulás napi zenés mese

Budapest, Parksarok játszóház - december 4., 17.15

Tarján Veronika és Mogyoró Kornél Az elveszett hangok című mesével várják a gyerekeket, melyből kiderül, hogyan választották meg a lappföldi Kuruttyolót békakirálynak. Jégcsapmanók, varázserejű rénszarvasok, mostohatestvérek és szivárványcsúszdák keresztezik a békakirályok útját. És nem hiányoznak a történetet fűszerező, autentikus, lapp dallamok és magyar népdalok sem!

Mikulás buli & Raktárvásár

Budapest, BOOKR boutique könyvesbolt - december 6., 9.00 - 20.00

A nagy sikerre való tekintettel újra megnyitják az érdeklődők előtt a BOOKR több mint 500 m2-es raktárát, ahol az elmúlt 20 év Geopen könyvei között lehet válogatni. Ha szeretnétek gyerekkönyvet beszerezni karácsonyra, akkor most megtehetitek: ezen a napon 40-80 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a könyvek. A boltba a BOOKR Kids-nek hála december 6-án, 16 órakor egy meglepetésvendég is érkezik... HO HO HO

Mikulás és Rudolf a Gozsdu Udvarban

Budapest, Gozsdu Udvar - december 6., 16.00

A Gozsdu Udvarba idén is ellátogat a Mikulás. Ráadásul most sem egyedül, hanem valódi rénszarvasokkal érkezik. Lehet majd beszélgetni a nagyszakállúval, és meg lehet simogatni a rénszarvasait is!

Joulupukki, a finn Mikulás Budapesten

Budapest, Vörösmarty tér - december 6., 16.00 - 17.00

A misztikus és varázslatos Lappföld a Mikulás hazája. Itt éldegél a műhelyfalvában, valamint titkos lakóhelyén, a Korvatunturi-hegyen. Ahogy minden évben, most is ellátogat hozzánk. Ha szeretnétek találkozni az igazi finn Mikulással, akkor a Vörösmarty téren keressétek!