Mi lett a híres állatszereplők sorsa?

Némelyikük boldogan élt, míg meg nem halt, mások élete tragikus véget ért, de már "civilként".

Babe

A birkaterelő kismalacot egészen pontosan 48 állatka alakította, mert nagyon gyorsan nőttek, és a folytatáshoz nyilván újakat toboroztak. A forgatás után békében éltek tovább, nem lett belőlük kolbász. A legtöbbjük farmokra került, és mivel mindegyikük nőstény volt, szülhettek egy csomó malackát.

 

Frank, a mopsz

A Men In Black nagyszájú, csajozós földönkívüli kutyáját egy Mushu nevű mopsz játszotta az első két részben. Barry Sonnenfeld annyira megkedvelte a tehetséges ebet, hogy nagyobb szerepet adott neki a folytatásban, és valódi sztárnak kijáró ellátást kapott: a szállodai szobájába vitték a legjobb ételeket, palackos vizet ivott és minden földi jóval ellátták. Amikor épp nem dolgozott, egy nagy farmon éldegélt nyolc másik kutyával, de a sorozat késői, harmadik része előtt elpusztult.


Jerry Lee

A James Belushit halálra idegesítő, majd vele összecimboráló németjuhász tényleg rendőrkutya volt, és bűnüldözői karrierje során 24 letartóztatásban vett részt, és összesen 1,2 millió dollár értékű kokaint szagolt ki. A Koton nevezetű eb élete szomorú, ám hősies véget ért: csupán alkalmi színész volt, a forgatás után visszatért a zsarumelóhoz, ám 1991-ben egy rendőrgyilkos üldözése során agyonlőtték.

 

Marcel, a kismajom a Jóbarátokból

A Jóbarátokban két csuklyásmajom játszotta Marcelt: Monkey és Katie - utóbbi igazi sztár lett, pedig a sorozat forgatásán nem nagyon kedvelték. Minden kukacot összezabált, folyton behányt, és ment a saját feje után. A magának való állatka nagy karriert futott be: feltűnt többek között az Ace Ventura 2-ben, a Vírusban, a Meglesni és megszeretniben, de különböző reklámokban is játszott, 2015-ben pedig Kendall Jenerrel fotózkodott.

Credit: @Kendall

Credit: @MARIO TESTINO

 

Keiko

A Szabadítsátok ki Willyt! kardszárnyú delfinjének, Keikonak sorsát az egész világ követte. 1976-ban született, és 3 évesen fogták be Izlandnál, majd egy szórakoztatóparkba került. A film 1997-es harmadik része után szerte a világon aláírták azt a petíciót, ami Keiko szabadon engedését követelte - a Warner is beszállt az akcióba, és az állat gázsiját annak az alapítványnak adta, amely azt szorgalmazta, hogy visszatérhessen természetes közegébe. A szakértők ezt azért nem tartották jó ötletnek, mert Keiko emberek között nőtt fel, és szerintük nem tudott volna beilleszkedni, és sajnos így is történt. Izland partjainál szabadon engedték, de Keiko csak rövid ideig haverkodott a tengeri állatokkal, mert hamarosan rendszeresen visszajárt a partra, hogy emberekkel barátkozzon. Szabadsága alig egy évig tartott: 2007-ben halt meg tüdőgyulladásban.