Minden, amit tudni akartál a szexről a Netflixen

Íme a 9 legizgalmasabb szexdoksi a pornóipar sötét oldaláról, a tantrikus szexről, és a két legnagyobb pornósztárról.

A Netflixen nincs külön erotikának vagy szexnek szentelt kategória, ami viszont nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan filmek a platformon, amelyek 18+-os témákkal foglalkoznak. A dokumentumszekció különösen erős, jó pár olyan filmet találhatunk, amely a pornó világával, a szexiparral vagy az erotika tudományával foglalkozik ismeretterjesztő jelleggel. Íme a 9 legizgalmasabb.

(Un)Well

Az (Un)Well dokuszéria a wellnessipar sötét oldalával foglalkozik, és a második epizódban a tantrikus szex kerül terítékre. Az alkotók belevetik magukat a meditációs szex világába, beszélnek a módszer követőivel és hirdetőivel, de kitérnek arra is, hogy milyen visszaélések történnek ebben a szubkultúrában. Miközben a hívek egyrésze ódákat zeng a tantrikus szexnek köszönhető „egész testet átjáró orgazmusról”, mások arról számolnak be, hogy

az önjelölt szexguruk, akik a szexuális felszabadítással házalnak, manipulálták vagy bántalmazták őket.

Hot Girls Wanted

A 2015-ös Sundance Filmfesztiválon debütált Jill Bauer and Ronna Gradus filmje, amely az amatőr pornóra épülő iparba enged betekintést. Először a férfiak pornófogyasztási szokásaitól szerettek volna forgatni, de amikor szembesültek vele, hogy mennyire fiatalon kezdik a nők a „szakmát”, témát váltottak, és inkább arra keresték a választ, hogy miért akarnak ezek a lányok a szexből élni. Olyan 18 és 25 év közötti nőket kezdtek el követni, akik Miamiba utaznak, abban a reményben, hogy be tudnak törni a pornó világába, és egy csapásra híresek és gazdagok lesznek. Menet közben derült ki, hogy a lányokat „futtató” ügynök is legalább olyan izgalmas figura, ugyanis egy 23 éves férfiről van szó, az alkotók által követett nők az ő házában laknak együtt.

Hot Girls Wanted: Turned On

A Hot Girls Wanted sikere után a Netflix meg akarta csinálni a saját exkluzív szexdokusorozatát. A hat epizód az amatőr pornó helyett már inkább arra fókuszál, hogy

az internet, a közösségi média és a modern eszközök hogyan alakítják át a szexualitásunkat.

Szóba kerülnek többek közt a „cam girl”-ök, vagyis a kamera előtt vetkőző nők, a feminista filmkészítők és a randiapplikációk.

Rocco

Forrás: Netflix

 

A 2016-ban bemutatott francia film a pornóvilág legendáját, az olasz Rocco Siffredit állítja középpontba. A sztár a forgatás idején épp a visszavonulását fontolgatta (10 évvel korábban már egyszer abbahagyta a pornót, de visszatért), és arra készült, hogy 50 évesen, 1200 filmmel és 5 ezer partnerrel a háta mögött tényleg leteszi a lantot. Láthatjuk munka közben, a forgatások szünetében pedig elmereng a karrierjén, az „örökségén”, és kiderül az is, hogyan készül a pornó utáni életre.

Sex Explained

Forrás: Netflix

 

A Netflix és a Vox közös produkciójában készült sorozat Janelle Monáe narrálásában a szex tudományába vezeti be a nézőt. Olyan kérdéseket jár körbe, mint a férfi meddőség, fogamzásgátlás, terhesség és szülés, ami így leírva elég iskolásan hangzik, de az alkotók nem félnek a sikamlósabb témáktól sem. Rögtön az első epizódban a szexuális fantáziákat boncolgatják, a másodikban pedig a vágy nyomába erednek, arra keresik a választ, hogy miért vannak „típusaink”.

Liberated: The New Sexual Revolution

A „spring break” vagyis a tavaszi szünet az USA-ban fogalom, ilyenkor a főiskolások, egyetemisták és a hasonló korú fiatalok megszállják a tengerparti nyaralóhelyeket és óriási bulikat rendeznek. Benjamin Nolot filmje ennek a jelenségnek kapcsán járja körbe az alkalmi szex témáját, arra keresi a választ, hogy milyen az új generációk attitűdje a szexualitás, a gender és az erőszak kérdését illetően, illetve arra is kitér, hogy hogyan befolyásolja őket a popkultúra.

Christiane Amanpour: Sex & Love Around the World

Forrás: Netflix

 

Ebben a hatrészes sorozatban a CNN brit-iráni sztárriportere, Christiane Amanpour körbeutazza a bolygót és hat különböző városban kérdezgeti a nőket a szexuális életükről és arról, hogy milyen a szexkultúra a hazájukban. Japánban a szexmentes házasságoknak jár utána, Beirutban a szűzhártya-visszaállítás kerül fókuszba, Berlinben pedig a BDSM szubkultúrában mélyed el. A széria minden epizódját női rendezők jegyzik.

Circus of Books

Ez a film első blikkre elég ártalmatlannak tűnik, két kedves, idős zsidó házaspár a főszereplője, akik egy könyvesboltot üzemeltetnek Los Angelesben. Kiderül azonban, hogy ez a bolt Amerika legikonikusabb meleg szexshopja, amelyet a házaspár 1982-től 2019-ig üzemeltetett. Ezekről az élményeikről és tapasztalataikról beszélnek a film készítőjének, aki történetesen a lányuk.

Mostly Sunny

Forrás: Netflix

 

Sunny Leonénak, igazi nevén Karenjit Kaur Vohrának sikerült az, ami keveseknek: a pornókarriert követően betört a mainstream film világába is. A kanadai születésű, de indiai származású Leone modellként kezdte, 2001-től 2013-ig pornőszínésznőként folytatta, majd sikerült Bollywoodban is befutnia. Ismertségét jól illusztrálja, hogy 2014-ben ő volt Indiában a legtöbbször „megguglizott” név, és mint utólag kiderült,

Osama bin Laden is nagy rajongója volt a munkásságának.

A film azt mutatja be, hogyan sikerült a szülei ellenállását leküzdve pornóvilágsztárrá válnia, majd karriert módosítania. Ő maga viszont bojkottálta a film torontói világpremierjét, mert a rendező nem volt hajlandó kivágni belőle a meztelen jeleneteket.

via: Decider