Mindenhétfő

Mondtam, hogy álljanak szorosan, hogy mind ráférjenek a szentek a képre, majd meglátjuk, hogy sikerült? Mivel az ő napjuk van ma, kevesebb programot készítettem elő, az áhítat miatt. A filmművészet és a zene atavisztikus metszetén keresztül próbálom megfogni e nap kulturális esszenciáját. Nem kis szerepük lesz benne a dánoknak, de többet nem árulok el.

Gabó Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó, november 1., 12:00

Gabó zenekara, a 2008-ban alakult Gabó & The Groovers néven és közel két évig koncertezett Budapesten és vidéken. A Borsodi Zenei Fesztivál tehetségkutatójának helyezettjeként Gabó mégis kisebb apparátusban tervezte továbbvinni zeneiségét. 2014-ben alapította meg duóját, a Gabó Acoustique-ot, amellyel számos sikeres klub- és fesztiválkoncerten örvendeztette meg az r'n'b és neo-soul irányzat kedvelőit.

Folkfonics Akusztik tévéfelvétel

A38 Hajó, november 1., 16:00

A Folkfonics zenekar sokszínű zenei világában népdalok, irodalom és saját dallamok keverednek alternatív rock-pop-funk-swing köntösbe bújtatva. Előadásaikra éppúgy jellemző a megihletett, csendes, ülős jelleg, mint a táncra invitáló zenék.

Az igazság bajnokai

Art+ Cinema, november 1., 17:45

Október 28. és november 3. között 8. alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált az Art+ Cinemában. A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra az Art+ Cinema két mozitermében.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, november 1., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Játszóház Light a Turbinában

Turbina Kulturális Központ, november 1., 18:00

A játékmesterek egy része a vidéki rokonoknál lesz látogatóban, ezért a szokásos helyett egy lightos játszóház lesz hétfőn. Játék lesz rengeteg, a hangulat is garantált, csak játékmesterből lesz kivételesen egy picit kevesebb. Továbbra is az a kérés, hogy ha nem látjátok a játékmestereket a játékkupac környékén, akkor válasszatok egy olyan játékot, amit már ismertek, és játsszatok azzal, amíg látótávolságba nem kerül egy nyulas pólós játékmester.

Elgar: Gerontius álma

Müpa, november 1., 19:30

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara hangversenyéletünk egyik nagy adósságát törleszti, megszólaltatva a mifelénk ritkán játszott nagy angol késő romantikus, Edward Elgar életének fő művét, az előző századforduló legjelentősebb alkotásai közé tartozó Gerontius álmát. Nem véletlen, hogy a kompozíció Mindenszentek alkalmából hangzik fel, hiszen a John Henry Newman szövegét megzenésítő darab egy hívő lélek útját ábrázolja a halálos ágytól Isten ítélőszékéig és a Purgatóriumig.

Ecce Gratum

Nádor Terem, november 1., 19:30

Km.: Csáki András (gitár), Bán Annamária (fuvola), Krum Enikő (ének), Komjáthy Alexandra (brácsa), Zanathy-Pintér Márk (cselló), Granik Anna (zongora)

Budapest Bossanova

Budapest Jazz Club, november 1., 20:00

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. A repertoáron szereplő bossa novák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg.

Hajtóvadászat

Art+ Cinema, november 1., 20:00

Október 28. és november 3. között 8. alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált az Art+ Cinemában. A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra az Art+ Cinema két mozitermében.

Budapest Jazz Club, november 1., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!