Mit nézzünk a héten? – A legjobb műsorok esténként

  • PORT.hu / PORT.hu

Hétfőre akciófilm, keddre mozigépészet belülről, de a héten (jó) Mel Gibson filmet, Szindbádot és könnyed szupercsapatos akciót is láthat, ha bekapcsolja a tévét!

Hétfő

A hetet kezdjük egy ütős akciófilmmel. A Bourne-ultimátum a Bourne trilógia befejező része, és a Bourne-csapda közvetlen folytatása. Jason Bourne szerepében természetesen viszontláthatjuk Matt Damont, aki most sem kegyelmez azoknak, akik rá vadásznak. A történet ott folytatódik, ahol az előző részben abbamaradt: Bourne rengeteg helyen feltűnik a világban, New York-tól Párizson keresztül Moszkváig mindenhol megfordul, hogy eltüntesse a nyomait, és fedje valódi személyazonosságát, de ez csak megtévesztés. A film kiváló kritikát kapott és a közönség is jól fogadta, sőt jobban, mint az előző filmeket.

Kedd

Az RTL Klub XXI. század – a legendák velünk élnek című műsora, már sok érdekes epizóddal lepte meg a nézőit, de kedden egy profilba vágó témát boncolgat, hiszen a moziról fog szólni a műsor. A mozigépész szakma igen romantikus foglalkozás. Régen minden gyerek álma volt, hogy bejusson abba a sötét kis vetítőterembe, ahol kattogva pörög a film, és a vetítőgép egy csodás világot varázsol a vászonra. Ezt a szakmát csak szeretetből lehet csinálni, valószínűleg az összes mozigépész megszállott. Bár mostanság minden mozi digitális, így kevesebb az ember beleszólása, de a hagyományos celluloid szalag iránt egyre nagyobb a nosztalgia. A műsor 23:20-tól kezdődik.

Szerda

Mel Gibsont, vagyis a filmjét ajánljuk szerda estére. Gibson évtizedekig a legnagyobb és legkeresettebb férfisztárja volt Hollywoodnak, amíg egy okosnak nem éppen mondható lépéssel kiírta magát a sztárok közül. A történet egyszerű: részegen autózott, és mikor letartóztatták, akkor az egészet a zsidók nyakába varrta, minden rosszért őket okolta. Persze később próbált vezekelni a tettéért, de ezt már soha, senki nem fogja neki elfelejteni a filmgyártásban. A 2011-ben viszonylag kisköltségvetéssel készült filmje viszont felidézi a sztár legjobb napjait. A Börtönregény a TV2-n indul 21:20-tól.

Csütörtök

Erre a napra egy klasszikus magyar filmet, az 1971-ben készült Szinbádot ajánljuk. Huszárik Zoltán és Sára Sándor alkotása, Krúdy Gyula Szinbád-történeteinek felhasználásával készült. Eredetileg a legendás Vittorio De Sicát szerették volna főszereplőnek, de végül ez a terv anyagi okokból meghiúsult. De talán ez a mi szerencsénk, mert így Latinovits Zoltán játszotta el a címszerepet.

Péntek

Itt a hétvége, ezért egy könnyű akciófilmet ajánlunk mára, ami nem más, mint A szupercsapat. A 2010-ben bemutatott film az azonos című tévésorozaton alapul. Egy elitkatonából álló négyfős csapatot igazságtalanul börtönbe zárnak, ahonnan megszöknek, és megpróbálják kideríteni az igazságot, miközben üldözik őket. A film a SuperTV2-n látható 22:55-től.