Mit nézzünk esténként? – Válogatás a hét legjobb filmjeiből

Ismerős az érzés, mikor esténként leülünk a tévé elé, percekig csak kapcsolgatunk, de a bőséges kínálat sokszor nagyobb átok, mint áldás? Nincs kedve becsatlakozni egy filmbe, amit már félórája vetítenek, egy mormota bébi felnevelése meg ma nem köti le? Ha elolvassa heti filmajánlónkat, tudni fogja, mikor kell leülnie a képernyő elé, hogy kellemesen szórakozzon.

Hétfő: Mi kell a nőnek? RTL Klub, 21:25
Kezdjük a hetet Mel Gibson egyik legjobb romantikus vígjátékával. A macsó Nick Marshall egy igazi alfahím. Azt gondolja, már mindent tud a nőkről, ezért nem is nagyon érdekli, hogy mit gondolhatnak róla valójában. Viszont minden gyökeresen megváltozik mikor egy villámcsapás következtében hallani kezdi a nők gondolatait, és a kezdeti pánik után rájön, hogy tudná ezt a javára fordítani.

Kedd: Kémjátszma, Viasat3, 21:00
Ha szereti a politikát, az intrikát és a kémek világát, akkor ne hagyja ki, ezt a Robert Redford és Brad Pitt főszereplésével készült készül izgalmas krimit. Az éppen nyugdíjba készülő kém volt tanítványa nagy bajba kerül, de a CIA úgy dönt, hogy sorsára hagyja az ügynökét. A mesterkém viszont elhatározza, hogy megmenti fiatal barátját. Mivel a filmet többek közt Magyarországon forgatták, ne lepődjön meg, ha a budai várat, vagy a Szabadság-hídat látja, de a felirat mást mutat. Ugyanis fővárosunk Kelet-Berlint alakítja. Viszont, ha eltekintünk ettől az apróságtól, akkor jól fogunk szórakozni.

Szerda: Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, TV2, 21:20
Ki ne ismerné Indana Jonest, a látszólag esetlen egyetemi régészprofesszort, aki meglehetősen bénán bukdácsol a tanítványai körében, de, ha egy expedícióra indul, akkor személyisége 180 fokos fordulatot vesz és a világ legmenőbb kalandora kell életre személyében. Most a film harmadik részét tekinthetjük meg, amelyben Indy újra egy legendás keresztény tárgyat próbál megtalálni, ami nem más, mint a Szent Grál. Harrison Ford mellett, apja szerepében feltűnik egy másik színész legenda, Sir Sean Connery is.

Csütörtök: Eldorádó, Duna, 22:35
Eperjes Károly egyik legjobb alakítását nézhetjük meg Bereményi Géza rendezésében, ami az első cenzúramentesen 1956-ra reflektáló magyar film. A történet a II. világháború utáni Teleki téri piacon veszi fel a fonalat, ahol Monori Sanyi Bácsi, a piac királya újrakezdi tevékenységét. Úgy gondolja, hogy akinek aranya van, annak mindene van, és ez a szemlélet végigkíséri az életét.


Péntek: Az ajtó, Duna, 21:30
Szabó Magda csodálatos könyvét, Szabó István Oscar-díjas filmrendező vitte filmre 2012-ben, és nagyon fontosnak tartotta, hogy amit az írónő szavakkal kifejezett, azt megpróbálja visszaadni gesztusokkal, arcokkal, tekintetekkel. Szabados Magda és Szeredás Emerenc szívszaggató történetét a rendező két külföldi színésznőre bízta, a német Martina Gedeckre és az Oscar-díjas angol Helen Millerre.