Mit vetítenek a fa alatt? - A heti bemutatók

Egy biztos, a szentestei bemutatók közül sokban énekelnek, kiabálnak vagy rohangálnak, illetve teszik mindezt egyszerre. A legfontosabb film kétségkívül a többszörös díjesélyes Ifjúság, de lesz kissé alpári francia nyaralós vígjáték és egy francia éneklős film, felbukkan a három tenor, lesznek ideges transzvesztiták és jön a Snoopy és Charlie Brown film!

Elmentek otthonról 

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait a lány öntelt apjának luxusszállodájába, Brazíliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is - de ilyen barátokkal kinek kell ellenség? Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne? Hogy a film nem a legkifinomultabb gall vígjátékok hagyományait kövti, az abból is látható, hogy Christian Clavier is ott szerepel a stáblistán, és bár a címből ez nem derül ki, de a Babysitting - A felvigyázó folytatásáról van szó.

A Három Tenor karácsonyi koncertje - Bécs, 1999

A bécsi Konzerthaus 1999-es karácsonyi koncertjét digitálisan felújítva láthatja a budapesti közönség. Plácido Domingo, José Carreras és Luciano Pavarotti triója a tőlük megszokott szenvedélyes, zeneileg végtelenül pontos és tiszta előadásmódban 21 hagyományos karácsonyi énekkel és világi dallal köszönti az ünnepet, Strauss és Brahms dalaitól a lengyel és spanyol darabokon keresztül a Csendes éjig. Vezényel: Steven Mercurio, közreműködik a Bécsi Szimfonikus Zenekar és Gyermekkórus – ami egyszeri, de megismételt élmény!

Ifjúság

Nem lehet mindig nagy költségvetésű közönségfilmek tán rohangálni, kell néha egy finomabbra hangolt művészfilm is! Paolo Sorrentino az Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik, ahol egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet. Itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Fülöp herceg születésnapján. Michael Caine és Harvey Keitel párosa egyszerűen zseniális, életbölcsességük minden jeleneten átsüt, és Sorrentino hagyja őket játszani!

Marguerite - A tökéletlen hang

Szeret a zuhany alatt énekelni, és nem érdekli, mit gondolnak mások az Ön szerint is borzalmas hangjáról? Akkor ez az Ön filmje! Marguerite Dumont egy rendkívül tehetős nő, aki egész életét egy dolognak szentelte, a zenének. Szenvedélye az éneklés, rendszeresen ad privát koncerteket barátainak, akik mindig örömmel fogadják, de nem az előadást, sokkal inkább annak végét. Marguerite borzasztóan énekel, de ezt senki nem meri neki elmondani, ezért Ő abban a hitben él, hogy kiváló előadó, így elhatározza, megmutatja "tehetségét" az egész világnak, és sajnos ehhez megvannak a pénzügyi eszközei. Xavier Giannoli (Amikor énekes voltam) egy, a századelőn valóban élt hölgyről mintázta kedves, megbocsájtóan kritikus filmje hősnőjét.

Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film

Hát igen, erre vártunk, és mindenki, akinek kisgyereke van, szintén erre várt, mert, ha van olyan rajzfilmkarakter, akit mindenki, de tényleg mindenki imád, az Snoopy és Charlie Brow! Charles M. Schulz csodás teremtményein generációk nőttek fel, és ki hinné, hogy az eredeti képregény már 65 éves, a rajzfilm pedig 50, és ezek a kerek évfordulók bőven adtak apropót egy egészestés filmhez. Annyit azért megjegyeznénk, hogy Charlie Brown legújabb kalandjai már CGI technikával, vagyis számítógépes animációval készültek, ami kisebb szentségtörés, de a történet megőrizte az eredeti szellemiséget, amire garancia, hogy többek között Schulz fia és az unokája írta a filmet és még producerkednek is benne. A történetről elég annyi, hogy Charlie az iskolában találkozik egyre több nehézséggel, Snoopy pedig leszámolásra készül régi ellenségével, a Vörös Báróval.

Tangerine

A miskolci CineFest egyik nagy sikere volt ez a hihetetlenül mozgalmas és izgalmas transzvesztita thriller, vagy vígjáték vagy street movie, vagy a jó ég tudja, minek definiáljuk. Felvirrad Karácsony napja Tinseltownban, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt; legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas odüsszeiájuk során bejárják Hollywood külkerületeit, ahol kiderül, hogy más is küzd a hűtlenség problémájával. Sean Baker az egyik leígéretesebb fiatal tehetség ma Hollywood környékén, és már csak azért is érdemes megnézni ezt a harsány, életteli filmet, hogy ha valami nagy durranással jelentkezik majd, elmondhasssuk: mi már korábban is ismertük!