Most hétvégén jó budapestinek lenni

Egy csomó jó program közül válogathatunk a Halbazártól elkezdve a Román Filmhétig és azon is túl. Mozdulj ki, mi adjuk az ötletet, hova!

Art&Design Market – Morrison's 2, november 17. 10-18h


A 15 éves kulturális online magazin, az Antropos.hu álmodta életre azt az Art & Design Market elnevezésű eseményt, ami tulajdonképpen egy kiállítással egybekötött vásár. Egy olyan különleges vásár, ahol több tucatnyi művész és kiállító vonul fel, hogy megmutatkozzon, és lehetőséget biztosítson arra, hogy alkotásaikat megvásárolhassa az odalátogató közönség.

Magyar Ízek Őszi Vására Halbazár – Várkert Bazár, november 17. 10-20h


Ismét itt van a Magyar Ízek Őszi Vására, amelynek idén a főszereplői a halak lesznek! Érdemes ellátogatni, hiszen:
- Ingyenes kóstolófalatokkal
- "Régmúlt idők halászata" kiállítással
- 70 kistermelő több mint 1000 termékével
- Halkülönlegességekkel és receptekkel
- Színes családi programokkal
- Ingyenes dietetikai tanácsadással várnak mindenkit.


ÁllatiJÓ Adventi Vásár – Vörösmarty tér, november 9. - december 24.


Immár hagyománnyá válik, hogy a Budapesti Adventi és Karácsonyi vásáron az Állatvédelem is képviselheti magát. 2018. novemberében a Vörösmarty téren 16 szervezet összefogásban osztozik a Karitatív elnevezésű Faházikón. Menjetek és ismerkedjetek meg velük, simogassatok kutyákat, nézzétek meg a legszebb portékáikat és ne feledjétek:
Minden segítséget visszafordítanak a gazdátlan kutyákra!
NOVEMBER:
"A" FAHÁZ:
november 16. péntek Hangya Közösség
november 17. szombat Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány
november 18. vasárnap Hangya Közösség
"B" FAHÁZ:
november 16. péntek Állat és ember Állatvédő Egyesület
november 17. szombat Összefogás az állatokért Mátészalka
november 18. vasárnap Léleklánc Alapítvány

Budapest Showcase Hub 2018 – Brody Studios, november 15-17.


November 15-17. között idén 3. alkalommal lesz Budapestet Kelet-Európa zenei fővárosa!
A Balkántól a Baltikumig érkeznek a régió legmenőbb előadói és legprominensebb zeneipari szakemberei, hogy egy húron pendüljenek a szomszédokkal.

13. Román Filmhét- Uránia Nemzeti Filmszínház, november 15-19.


Tizenharmadik alkalommal szervezi a Budapesti Román Kulturális Intézet az Uránia Nemzeti Filmszínházzal közösen a budapesti Román Filmhetet. Az ötnapos magyarországi ősbemutató-sorozat alkalmából a budapesti közönség a román filmgyártás nyolc friss, ugyanakkor rangos díjakat is begyűjtő produkcióját tekintheti meg az Urániában. Az idei filmhét díszvendége a számos román, magyar és nemzetközi filmből ismert Vlad Ivanov színész.

Közös Halmaz Filmfesztivál - Premier Kultcafé, november 16-18.


November 16-18. között a Premier Kultcaféban tartja első filmfesztiválját a Közös Halmaz Alapítvány. Az alkotók számára filmtémák kifogyhatatlan tárházát biztosítja a huszadik század. Sok néző számára a filmekben látott képsorok jelentik magát a történelmi múltat. A Közös Halmaz számára a film kiváló eszköz a múlt feldolgozásához, a békésebb jövő megteremtéséhez. A magyar filmművészet remekei közül ezért a háromnapos rendezvény során hatot láthat a közönség, illetve egy sorozat hét epizódját is megtekintheti.

MITISZOL? FESZTIVÁL 2018 – A természetes italok fesztiválja – Millenáris D épület, november 17. 12-19h


Az autentikus borokat népszerűsítő fesztivált 8. alkalommal rendezik meg, a rendezvény nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstoló, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (10 borvidék, közel 30 bortermelő) túl, a tavalyihoz hasonlóan külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A közös nevező továbbra is a természethűség. Több mint 120 féle természethű bort, valamint pálinkát, pezsgőt, sört, valamint további organikus alapanyagokból készült italokat és ételeket kóstolhatnak mindazok, akik jegyet váltanak a rendezvényre.

Budai Gesztenyefesztivál – Gesztenyéskert, november 17-18.


A meseszép XII. kerületi Gesztenyés kertbe költözik a Budai Gesztenyefesztivál november 17-18 (szombat- vasárnap) között. A budapesti gasztrofesztiválok történetében elsőként ingyenes kisgyermek vidámparkkal készülnek. Mind emellett interaktív ingyenes családi kézműves játszóház a gesztenye jegyében. Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes,sütemények, lángos,csokoládék, édességek és még megannyi gesztenyés finomság.

A csábítás fegyvere – Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében – Kieselbach Galéria, november 6-24.


Ha igaz Karl Lagerfeld sokat idézett mondása, miszerint „A divat a kor hangulata”, akkor semmi sem nyújt izgalmasabb időutazásra esélyt, mint egy olyan festmény, amely saját korának öltözködési kultúráját idézi meg. A Kieselbach Galéria legújabb vállalkozása azonban még ennél is sokkal többet kínál. A csábítás fegyvere az első olyan kiállítás Magyarországon, amely kiemelkedő festők alkotásain keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát. A tárlat rendezője, Molnos Péter olyan műveket válogatott a Kieselbach Galéria falaira, amelyek segítségével a látogatók áttekintést kapnak a divat, az elegancia, a stílus és a szépségideál változásának százéves történetéről, arról a módról, ahogy az emberek a ruhák segítségével kommunikáltak, megformálták magukat a környezetük számára.