Muszáj lesz felgyorsulniuk a Trónok harca eseményeinek

Nagyon érdekes interjút adott a Vanity Fair magazinnak a Lost, a Búra alatt, a Maffiózók, a Carnivàle és a Trónok harca veterán rendezője, Jack Blender. Azt ugye eddig is tudtuk, hogy hónapok óta megy az alkudozás az HBO, G.R.R. Martin és a Trónok harca két teljhatalmú showrunnere, Dan Weiss és David Benioff között, hogy hány évad legyen még, és mennyi epizód, valamint hogy mennyire spoilerezzék el A tűz és jég dala-regényciklus végét, hiszen ugye Martin nagyon le van maradva a sorozathoz képest, és még sehol sincs a 6. és 7. kötet. Ami szinte már biztos:

A 7. évadban csak 7 rész lesz 10 helyett.

Igaz, korábban arról is szó volt, hogy megtoldják a szériát egy 6 részes 8. évaddal.De ez is nagyon-nagyon kevésnek tűnik ahhoz, hogy lezárják a jelenleg ezerfelé szaladó cselekményszálakat, amik közé ráadásul már flashback jelenetek is bejöttek Bran időutazó képességei révén.

A 7-es szám egyébként mágikus számnak számít A trónok harca-sorozatban, gondoljunk csak a Hét Királyságra, a hét istenségre vagy arra, hogy G.R.R. Martin hét könyv megjelenésével kábítja a legkitartóbb rajongóit. Eredetileg ráadásul David Benioff és Dan Weiss is úgy tervezték, hogy 7 darab 7 évadban mesélik el Martin regényfolyamát, csak az HBO producerek végül felemelték az epizódszámokat tízre.

Jack Blender, az emlékezetes Hodor/Hold the door-epizód, valamint a legutóbbi rész rendezője az interjúban arról is mesélt, hogy az HBO-tól már az 1-2. évad idején is jött megkeresés Trónok harca-epizódok rendezésére, csak ő akkor pont nem ért rá Észak-Írországba utazni a forgatásra. Bran legfontosabb időutazós jelenetét viszont pont azért bízták rá, mert a Lost időutazós epizódjait is ő rendezte - bár saját bevallása szerint sokszor nem is igazán volt képben, hogy most akkor a '70-es évek szigetén vannak-e a szereplők, vagy a jelenkori idősíkban. Szerencsére a forgatást felügyelő, rutinos producerek mindig kisegítették.

Blender egyébként több olyan jelenetet is leforgatott Stanley Kubrick stílusában, amiben a Háromszemű Holló (Max von Sydow) és Bran (Isaac Hempstead Wright) Deres várában mászkálnak a múltban. Ezeket végül David Benioff és Dan Weiss kidobták a végső változatból, hogy jusson idő a többi történetszálra is. (via Geektyrant)