Nézzük, mi minden lesz csütörtökön!

Bár már lassan beindul a kulturális élet, de ha gyerekprogramra, színházra vagy egyéb programra vágysz, válaszd a kanapét és kapcsolj online üzemmódba.

Zenedoboz 15. rész: Szimfonikus zene

Június 11., 14h

Az epizódonként egy-egy zenei témát taglaló, a zenetörténet teljes spektrumát felölelő, tizenkét perces részekből álló előadássorozat negyven epizódon keresztül. A sorozat egész nyáron, augusztus végéig friss részekkel várja az érdeklődőket. Az egyes részek a meghirdetett premierek után is megtekinthetők a BDZ Youtube-csatornáján.

A nyestkutyák mesés világa

Június 11., 14h

Tartasok Bercivel, Marcival és Jóba Katival, és ismerkedjetek meg a nyestkutyák mesés világával online, élőben - a Budakeszi Vadasparkból. Ide klikkeljetek!

Cirkusz+ LIVE

Június 11., 15h

A Cirkusz+ a Fővárosi Nagycirkusz vírusprojektje, mely a kényszerszünet alatt sem hagyja a publikumot cirkusz nélkül. Az élő műsor alatt sok érdekességet tudhattok meg a fellépőkről, betekinthettek a kulisszák mögé, és még nyerhettek is! A műsort a cirkusz hivatalos Facebook-oldalán követhetitek.

Ciróka Gyerekjóga - online foglalkozás

Június 11., 16h

Az óvodák már megnyitottak, de helyszíni csoportos órákat még továbbra sem lehet tartani. Hogy ne maradjanak a gyerekek játékos mozgás nélkül, ezért hetente egyszer jelentkezik a Ciróka Gyerekjóga online, élő foglalkozással. 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Június 11., 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Irodalmi kávéház - Szerb Antal: VII. Olivér

Június 11., 19h

A nyári szünet előtt júniusban még két online irodalmi kávéháza Szerb Antal VII. Olivér című regényéről szól. Az esemény videókonferencia formájában fog zajlani a ZOOM platformon. Az esemény linkje.

A Szent Háromság

Június 11. 19h

A család mágiája - Csórics Balázs online önálló-estje. A dualitás gyermekei vagyunk. Két alapErő, két alapElem épít fel minket bármilyen testbe is szülessünk. Az esemény itt érhető el.

NTSz On - Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Csipkerózsika

Június 11., 19h

Csipkerózsika klasszikus története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában. Az előadás online nézhető itt.

Baráti Kristóf és a Zuglói Filharmónia

június 11., 19.00

A Zuglói Filharmónia 2014. február 16-i Müpában rendezett koncertjének közvetítése a zenekar Facebook oldalán és Youtube csatornáján a Müpa Budapest jóvoltából.

Karanténestek 64. - Budapesti Fesztiválzenekar

Június 11., 19.45h

Ezen az estén Julius Röntgen, Dvořák és Ligeti egy-egy művét mutatják be a Budapesti Fesztiválzenekar művészei.

Madách Színház: Jövőre veled ugyanitt - bemutató

Június 11., 20h

„Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében kerül bemutatásra.

Altatás után, elalvás előtt - Téma: elfogadás, tolerancia, másság

Június 11., 20.30h

Miként kapcsolódnak össze a gyerekkönyvek és a gyermekpszichológia? Milyen fontos témák, problémák, kérdések, örömök és nehézségek határozzák meg a gyerekek és a szülők mindennapjait? A  Pagony kiadó és Szél Dávid gyermekpszichológus, az Apapara blog és könyv szerzőjének beszélgetős élő adásaiból minden kiderül, és még kérdezni is lehet!

A lisszaboni Calouste Gulbenkian Alapítvány közvetítése

Június 11., 20h

Bár ezekben a hetekben biztonságosabb csupán képzeletben utazni, az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként a Müpa gondoskodik róla, így Facebook-oldalukon Európa jelentős koncerttermeinek programjába pillanthatunk be Lisszabontól Hamburgon át Londonig.

Trojka Színházi Társulás: Dekameron 2020

Június 11., 21h

A Trojka Színházi Társulás többek között Csákányi Eszter, Eke Angéla, Gryllus Dorka és Kulka János közreműködésével mutatja be a Dekameron 2020 című online előadást. A Dekameron 2020 élő közvetítése június 11-én 21 órakor bárki számára ingyenesen elérhető az Indexen. 

Élő csillagászat - Kiss Lászlóval

Június 11., 20h

Kiss László csillagász, Széchenyi-díjas akadémikus, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója fog elkalauzolni minket a csillagok világába. Az élő közvetítés a Svábhegyi Csillagvizsgáló live-on érhető el.

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

Június 11., 21h

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz itt. 

POSZT | Pandémia Okozta Színházi Találkozó

Június 11-14.

Idén elmarad a magyar színházi élet legjelentősebb szakmai találkozója: ez adta az inspirációt, hogy a Partizán szervezzen egy olyan négynapos, tematikus beszélgetés- és vitaest sorozatot, amelyen a magyar színház legégetőbb, legfontosabb, legalultárgyaltabb kérdéseit, dilemmáit és konfliktusait beszélhetik át.