Öt horror az adventi hajrában - Várja a karácsonyt teli gatyóval!

Az ünnep közeledtével idén is rengeteg szívmelengető tematikus film megy a tévében, melyeket e heti horrorjaink segítségével kiválóan ignorálhatunk. Le a meghittséggel, éljen a para!

Csontzsák

Stephen King 1998-as regénye Tóparti kísértetek címmel jelent meg nálunk, a belőle 2011-ben készült filmet viszont - hogy némi kihívás is legyen a dologban - Csontzsákra keresztelte a filmforgalmazó fordítója. Ha ezt az akadályt vettük, máris hátradőlve élvezhetjük a Pierce Brosnan alakította özvegy író (mi más?) kalandjait a titokzatos házban (hol máshol?).

Alagút

Több horrorfesztiválon is díjat nyert ez a nyomasztó, kis költségvetésű alkotás két nővér hányattatásairól, rejtélyes el- és feltűnésekről meg egy átjáróról. Egy exdrogosnak mindig nehéz elhitetnie, hogy valami rendkívülit látott és hallott, ami vészhelyzetben súlyos következményekkel járhat.

Az ördög ügyvédje

E faustos elemekkel megtűzdelt drámahorror-tanmesében gyönyörű emberek kárhoznak el gyönyörű házukban, miközben folyik a vér és a jump scare sem marad el. Al Pacino egy olyan fickót játszik, akit egy olyan fickóról neveztek el, aki epikus költeményt írt egy bizonyos Luciferről, és ez nem véletlen. Keanu Reeves szemétügyvéd-kliséje meseszép asszonyával (Charlize Theron) együtt vergődik John Milton hálójában, válogatott szörnyűségek közepette.

Rettegés alkonyat után

A cím nem arra az érzésre utal, amely a Twilight-sorozat befejezésekor tör ránk amiatt, hogy ezentúl Belláék nélkül kell élnünk, hanem Texarkana városának általános lelkiállapotára, amikor lakosságát zsákos fejű gyilkos tizedeli. A megtörtént eseményeket 1976-ban filmre vitték (A város, amely rettegett a naplementétől), ennek továbbgondolása a Ryan Murphy producerkedésével született Rettegés alkonyat után. A 2014-es slasherben az elődnek is jelentős szerep jut.

Végső menedék

A héten igazi Jonathan Rhys Meyers-dömping indul, és szerencsére neki is van ijesztgetős filmje, amit megnézhetünk, mielőtt belefutnánk a karácsonykompatibilis A szeretet szimfóniájába. A többszörös személyiségnek látszó David(?) bőrében Meyers kényelmetlen pózokba vágódva hozza a frászt Julianne Moore-ra.

Csontzsák (kedd, szerda, csütörtök, AMC) , Alagút (kedd, FILMBOX PLUS), Az ördög ügyvédje (szerda, csütörtök, VIASAT3), Rettegés alkonyat után (csütörtök, HBO2), Végső menedék (péntek, szombat STORY4)