Ötletek csütörtökre

Használd ki a napsütéses szeptembert! Jöjjön egy kis programajánló hozzá!

Jamie Winchester 50. | Félúton

Budapest Park, szeptember 16., 18h

Színpadon a Jame-Robi Band, a Jamie Band - Pásztor Simivel ( Anna & The Barbies ), a Boom Boom és meglepetés vendégek, de ez egyelőre maradjon titok.

"Segítek, azért jöttem" - Csoóri Sándor-est

Várkert Bazár, szeptember 16., 19h

Szeptember 16-án, a Várkert Irodalom Aposztróf estjeinek szezonkezdése - az Öntőház udvaron - a XX. századi magyar irodalom egyik kulcsfontosságú szerzőjének bemutatásával indul. A beszélgetős, zenés-irodalmi előadás középpontjába Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas költő, esszéíró, prózaíró kerül.

EtnoBazár

Pótkulcs, szeptember 16., 19h

Megzenésített saját versek, balkáni és magyar turbofolk... Népek, régiók, nemzedékek, stílusok, műfajok, igricek, dalnokok és vérbeli muzsikusok bazári elegye... Az EtnoBazár számos helyen fellépett, így az A38-on is, ahol a Kárpát-medencei anzix sorozat részeként karanténkoncertet adott. A saját dalszövegek jó része versként megjelent irodalmi folyóiratban és kötetben.

Tiszta kabaré! - Bodrogi Éva és Marczi Mariann estje

Óbudai Társaskör, szeptember 16., 19h

Bodrogi Éva énekművész és Marczi Mariann zongoraművész “ Tiszta kabaré! “ című legújabb programja itthon sose, vagy csak ritkán hallható dalokra koncentrál. A híres amerikai szerző William Bolcom amerikai komponista kabaré dalai bár az 1970 -es években íródtak, de a zene a 20-as,30-as évekbeli New York hangulatát idézi, míg Eric Satie dalai a 20-as évek avantgard Párizsába kalauzolnak.

greCSÓKOLlár

Pasaréti Közösségi Ház, szeptember 16., 19h

Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval. A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák.

10

Radnóti Színház, szeptember 16., 19h

Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró, Székely Csaba legújabb színdarabját a tízparancsolat ihlette, amelyet a Radnóti Színházban láthat először a közönség. A 10 tíz magányos ember történetét meséli el úgy, hogy – akárcsak egy bűnügyi sorozatban –, fokozatosan bomlanak ki egymáshoz fűződő viszonyaik, lassan tárulnak fel egymás sorsát keresztező életútjaik.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, szeptember 16., 19h

New York, 1930. A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni.

Olga Kern és a Concerto Budapest

Zeneakadémia, szeptember 16., 19.30h

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Karmestere, művészeti vezetője 2007 óta Keller András, aki szólistaként, koncertmesterként és kamarazenészként is világszerte elismert muzsikus. Nagy ívű és innovatív műsorszerkesztésével, egyéni hangzásával új színt hozott a magyar zeneéletbe. Közreműködik.: Olga Kern (zongora), Concerto Budapest, vezényel: Keller András.

UMZE Kamaraegyüttes: Pantomim, zene, tánc

BMC - Koncertterem, szeptember 16., 19.30h

Cirkusz és tánc, ez a témája az UMZE együttes köré tömörült késői húszas és korai harmincas éveikben járó zeneszerzők műveiből összeállított hangversenynek. A három ősbemutatót (Balogh Máté, Szőcs Márton és Tornyai Péter) magába foglaló műsor a kortárs koncertzene és színpad kapcsolatát körüljáró darabok sorában bemutat két olyan olasz komponistát is, akiknek művei példaként, inspirációként szolgáltak a most bemutatandó művek szerzőinek.

romance.com

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, szeptember 16., 19.30h

Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki.

Budapest Bár

Kobuci Kert, szeptember 16., 20h

Az idén másodszor lép fel a Budapest Bár a Kobuciban – ezúttal reméljük, csak a nyarat zárjuk itt, és nem az egész évet, mint tavaly! Gyertek, bulizzunk együtt, használjuk ki az este minden pillanatát! Szeptember 16-án a Kobuciban a "Ha megtehetnéd" lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat Farkas Róbert és a csodálatos Budapest Bár zenekar, valamint Németh Juci, Frenk, Behumi Dóri, Szűcs Krisztián, Mező Misi és Tóth Vera.

EurOpus | Altar Quintet

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 16., 20h

A szlovák jazz jelentős alakja, a szaxofonos Nikolaj Nikitin és a zongorista Ľuboš Šrámek, aki nem mellesleg a nagy presztízsű nemzetközi zenei díj, a Radio Head Awards jazz kategóriájának döntnöke, egy olyan akusztikus kvintettet hívtak életre, aminek tagjai prominens európai zenészek és zeneszerzők. Egyikük Fekete-Kovács Kornél trombitaművész, zeneszerző, a Modern Art Orchestra vezetője, aki a zenekar alapítóival osztozik a kísérleti zene iránti szenvedélyben.

Molnár Tamás - szerzői est, vendég: Norbert Kristóf

A38, szeptember 16., 20h

Molnár Tamás akusztikus műsorával tér vissza az A38 Hajóra! A frontember leporol néhány régi Anti Fitness Club-klasszikust, de persze a JETLAG újdonságokat sem hagyja otthon. Olyan dalokat is ígér, melyeket más előadóknak írt, így a szerző előadásában kizárólag itt hallhatóak, és egy új dal akusztikus premierjét is kilátásba helyezte.

Borbély Műhely

Budapest Jazz Club, szeptember 16., 20h

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával.

Platon Karataev

Müpa (Fesztivál Színház), szeptember 16., 20h

A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor olyan erős dalokkal jelentkezetett, amelyekről sütött, hogy széles, akár nemzetközi közönség szeretetét is ki fogják vívni. Az eddig megjelent két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta is a várakozásokat. A kvartett a Müpában már ősszel érkező harmadik lemezéről mutat be új dalokat, számos meglepő feldolgozás mellett.

Zselenszky Est

Hunnia Art Bisztró, szeptember 16., 21h

Ki tudja meddig lehet... ne hagyd ki!

I. GinFest Budapest

Botellón Terasz, szeptember 16-18.

Több gasztrofesztivál után most a Gin szerelmeseinek kedveznek. A Kazinczy utcában profi mixerek és a minőségi Ginek veszik át az irányítást, hogy visszarepítsenek a nyárba. Két napon keresztül ad otthont az új generációs gin kultúrának a Botellón terasz. Gin-ről szakszerűen: semleges ízű, égetett szeszesital - legtöbbször gabonaszeszből készül - amit borókabogyóval és különböző fűszerekkel ízesítenek.