Otthoni programok vasárnapra

Ha kíváncsi vagy, hogy mik a legjobb programok vasárnap, nálunk mindig megtudhatod! Íme a legtutibb tippek!

Mozart-nap 2021

Online, március 7., 10h

2018 óta egy-egy tavaszi vasárnapon a Zeneakadémián együtt ünnepli Mozartot az előadóművészek és a zenebarátok közössége, amely mondhatni egy és oszthatatlan e kivételes tünemény csodálatában. Ez a kötődés olyan erős, hogy a Mozart-nap még ebben a kollektív megpróbáltatást jelentő időszakban sem maradhat el – csupán hozzáigazodik a kényszerű körülményekhez.

Papírszínház Mesevasárnap - A Kiskondás

Online, március 7., 10h

Illyés Gyula meséjében a lustának és haszontalannak tartott kiskondás nagy utat jár be, mire elnyeri a királylány kezét. A népmesei motívumokra épülő történet a furfangról, az önzetlen segítségnyújtásról szól.

Pinceszínház: Maggi és Lillemor - Mamu alatt izzik a parázs

Online, március 7., 10h

Közkívánatra bemutatják a legmeghatóbb és legmulatságosabb komédiát, amit két nyolcvanéves norvég néniről valaha írtak. Fergeteges vígjáték a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Online bemutató.

Nemzetközi Nőnap/Nők éjszakája fesztivál

Online, március 7., 10h

Nőnek lenni varázslatos, kihívásokkal teli utazás, a szervezők pedig azon igyekeznek,  hogy a lehető legcsodálatosabb, legtökéletesebb NŐNAPI esemény legyen azoknak a nőknek, akik ezen a nőnapi online és offline eseményen részt vesznek. Az első Nők Éjszakája esemény célja, hogy a nők kívül-belül szépnek érezhessék magukat az év minden napján!

Esküvőkiállítás ONLINE - Tavaszi EsküvőszezON váró

Online, március 7., 10h

EsküvőszezON váró Tavaszi Esküvőkiállítás ONLINE eseménnyel érkeznek a sikeres 2020 októberi után újra! Az online közvetítés színhelye újra a Holker Nyitott műterem lesz, a házigazda pedig ezúttal Viktorin Tamás ceremóniamester és rádiós műsorvezető, akivel izgalmas beszélgetések lesznek természetesen az esküvő szakma jeles szereplőivel. Regisztrálni az ingyenes online eseményre ITT tudtok.

Vaskakas Bábszínház: Misi mókus kalandjai

Online, március 7., 11h

Sokféle mókus él Vörösmókusországban, de van egy dolog, ami az összes itt lakóban közös: mindegyikük farka dús, loboncos és vörös. Misi mókus az egyetlen, aki fekete farokkal született, ki is közösítik. Egy nap Misire bízzák a mókusok téli élelemkészletének őrzését.

Szigligeti Színház: Régimódi történet

Online, március 7., 14.30h

A lebilincselő történetben nem csupán a tündér-édesanya elevenedik meg, hanem a merev és eltökélt nagymamák, a bohém dzsentri nagypapa, a tudálékos nagynénik és a kálvinista Róma többi jellegzetes figurája is.

Fedák Sári Színház: Europerett gála - gálaműsor

Online, március 7., 15h

Műsorukban a legnépszerűbb bécsi és budapesti operettszerzők legismertebb műveinek melódiái csendülnek fel. Részleteket hallhatto Kálmán Imre "A cirkuszhercegnő", "A Montmartre-i ibolya", Huszka Jenő: "Mária főhadnagy" című műveiből és egyéb népszerű táncos jeleneteket láthattok a műsorban.

Budapesti Operettszínház: Virágot Algernonnak

Online, március 7., 15h

Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle. A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól. 

Fővárosi Nagycirkusz: Dinasztiák

Online, március 7., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.

RS9 Színház: Minden jót, Elling!

Online, március 7., 15h

Két jó barát kalandjai a nagyvárosban. Elling és Kjell, hosszabb vidéki “szanatóriumi” pihenés után, Oslo központjában kapnak ideiglenesen egy lakást, hogy akklimatizálódjanak. A kihívás nagy. Amitől talán a leginkább félnek: a külvilág – a telefonhívások, a bevásárlás, a szórakozás, az ismerkedés, a szex – utóbbi talán csak vágyálom…

Vasárnapi Kamarazene 4.

Online, március 7., 17h

Szkéné Színház: Irtás

Online, március 7., 18h

A történet a 17. században játszódik, a messzi Írországban – mégsem elég távol, s nem elég régen ahhoz, hogy időszerűsége, jelenvalósága ne marjon lelkünkbe.

Bethlen Téri Színház: Az utolsó tűzijáték

Online, március 7., 18h

Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta – valaha szintén közismert –édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családi múltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte. A Bethlen Téri Színház és a Manna Találkozások tehetségprogramjának produkciója.

Szeder Balázs Trio

Online, március 7., 18h

A Jazz Elvitelre sorozat soron következő koncertjén Szeder Balázs basszusgitározik, Rafael Márió zongorázik és Hidász Tamás dobol az If Café virtuális színpadán.

Kolibri MobilMesék

Online, március 7., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Nőnek való vidék?

Online, március 7., 19h

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a nemzetközi nőnap előestéjén 2020. március 7-én 19 órakor új virtuális kiállítást nyit Nőnek való vidék? címmel. A múzeum Facebook-oldalán közvetített online megnyitón a kiállítás régész kurátorai és Oltai Kata művészettörténész, kurátor beszélgetnek arról, hogyan jelennek meg a múzeumok gyűjteményeiben és kiállításaiban a különböző korok asszonyainak, lányainak a tapasztalatai, emlékezete.

Szutrély Katalin (szoprán) és Berecz Mihály (zongora) - Online közvetítés

Online, március 7., 19h

A Filharmónia Magyarország a pécsi Kodály Központból jelentkezik Szutrély Katalin szoprán énekesnő és Berecz Mihály zongoraművész különleges koncertjével. Az este célja, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a szerzői akarathoz.

Hogyan értsük félre a nőket? - Csányi Sándor színházi estje

Online, március 7., 0-24h

Egy igazán jó Nőnapi estéhez pár dolog kell. Séta, színház, vacsora, egy üveg bor, sok beszélgetés, aztán taxi haza. Ezt kínáljuk nektek, kivéve a sétát, a vacsorát, a bort, a beszélgetést és a taxit. De nem is kerül annyiba. :) Hogyan értsük félre a nőket. Online. A nappalidban.

Belvárosi Színház: Párterápia

Online, március 7., 19h

A Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő.

Örkény István Színház: Tartuffe

Online, március 7., 20h

„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni.” Lukács evangéliuma 12. 1.-3. Az előadást jegyvásárlás követően nézhetitek meg az eszínház oldalán. 

Galaxisok és galaxishalmazok: a zöldborsó galaxisok és a medúza galaxisok titkai

Online, március 7., 20h

SPACEBONTÓ – A Svábhegyi Csillagvizsgáló GALAXIS ÚTIKALAUZ műsorának 10 részes különkiadása. 9. rész: Izgalmas kalandozás a rejtélyes galaxisok világában. Előadó: Szabó Róbert. Hol laknak a csillagok? Csillagvárosokban! Milyen ott a közlekedés és a KRESZ? Milyen tervek szerint végzik a városatyák a városfejlesztést? Beszélhetünk-e urbanizációról és települések bekebelezéséről? A galaxis-evolúció új és rendkívül perspektívikus terület a csillagászat tudományában.