Out of the Box - Hogyan váltsuk meg a világot, ha dobozokban élünk?

Az OUT OF THE BOX egy olyan virtuális rendezvénysorozat, ami a Dialogue Creatives ötlete alapján, az IndaMédia felületein valósul meg. Az esemény házigazdája a Napi.hu.

Ezekben a hetekben soha nem látott helyzetben találtuk magunkat világszerte: bezárva ülünk dobozainkban, hogy megmentsük a világot. Közben kint az életünk, a munkánk egyik napról a másikra alapvetően megváltozik.

Most arra van a legnagyobb szükség, hogy ebben a helyzetben megtaláljuk azokat, akik lendületet adhatnak, akik képesek ebben a felfordult világban más szemmel nézni a dolgokat. Ha megoldásokat nem is adhatnak ezek a beszélgetések, de talán ezek által új gondolatok születnek, amikkel irány találhatunk a most még ismeretlen jövőben.

Az Out of the Box először Méró Lászlót kérdezte. A matematikus és pszichológus évekkel ezelőtt ismertté tette Átlagisztán és Extremisztán fogalmát. A beszélgetésben többek között arról volt szó, hogy a mostani világunk hogyan írható le ezekkel a kifejezésekkel és mit jelent ez a jövőnkre nézve.

 

 

 

Az Out of the Box 2020. március 31-ei adásában Gerendai Károllyal, Billbók Botonddal és Dolezsai Gergellyel beszélgetett virtuálisan Szabó Dániel, a Napi.hu újságírója. Meséltek a tapasztalataikról, az első sokkról és arról, hogyan alkalmazkodtak a helyzethez, miként látják a jövőt.

 

 

A korábbi adások itt tekinthetők meg!

A keddi (04.07.) beszélgetés témája:

Digitális Hold-ugrás két hét alatt – mi lesz a startupokkal?

Zajlik a kényszer-digitalizáció, mindenki több digitális mérföldkövet ugrik a magánéletében, de igaz-e ez a cégek innovációjára is? Egy startup attól startup, hogy gyorsan reagál, de mi a helyzet a jelenlegi válsághelyzetben? Egy részük most biztosan nehéz helyzetbe kerül, de lesznek közöttük nyertesek is? Az új helyzet szült-e valós új ötleteket?

A beszélgetés felkért résztvevői:

  • Oszkó Péter, az OXO Labs cégvezetője
  • Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere
  • Winkler Zsolt, a Telenor Magyarország digitális termékfejlesztési vezetője
  • Moderátor: Szabó Dániel, a Napi.hu főszerkesztő-helyettese

A beszélgetés Facebook-oldala.

 

Csatlakozz az Out of the Box Facebook-oldalához!