Pajzánságok nagyfiúknak

  • -w- / Filmfórum

Állítólag a nők kiismerhetetlenek, megérthetetlenek és legfőképp kiszámíthatatlanok. Bezzeg a férfiak! Ők mindig csak egyre, mindig ugyanarra gondolnak?

A női és férfi nem közötti különbséget sokan vizsgálták már: irodalmárok, filozófusok, pszichológusok, zenészek és filmesek. Azonban senki nem tudott rájönni a gyengébbik nem logikátlan logikájára, viszont mindenki rögtön levette, hogy Ádám utódai - tisztelet a kivételnek - nagyon egyszerűen működnek. Mint azok az ifjak, akik a Vad kanokban elkövetik az év egyik legsikamlósabb moziját.

Ugyan milyen pihent férfitársaság az, aki hajlandó egy nagyobb összeget áldozni arra, hogy minél tovább maradjon agglegény? Illetve nem ennyire egyszerű az egész. Ha csak ennyi lenne, akkor talán nem is lenne olyan különleges a sztori. Bár, az érzelmekkel senki nem veheti fel a harcot, még maga, a pénzért mindenre képes főszereplő, Michael Delaney sem.

Történik ugyanis, hogy a valaha masszív, még hét éves - ez volt ugyanis a fogadás időtartama - agglegénység után áhítozó társaság tagjai szépen megtalálják életük párját. Ahogy az szokott lenni. A hetedik év végén ketten maradnak csupán páratlanul: a szerencsejáték szenvedélyéből kifolyólag állandó pénzügyi gondokkal küzdő Michael és a link, ám kedves Kyle. A csajozás állandó és felettébb kellemes elfoglaltságát egyikük sem óhajtja feladni, egyikük sem kíván megnősülni. Mindketten a pénzt akarják, azonban csak az egyikük nyerhet. Viszont Michael, akinek már a maffia is hitelezett, egészen komoly problémákkal nézhet szembe, ha nem ő lesz a bugyuta fogadás befutója.

És mit tesz ilyenkor egy férfi? Megpróbálja a lehetetlent, vagyis azt, hogy a legjobb barátját, ez esetben Kyle-t, a határidő lejárta előtt megnősítse. Akit pedig rá kell ugrasztani a mit sem sejtő barátra, az egy mindre kapható, csodaszép, bűbájos lány, Natalie Parker. Igenám, de Michael a véletlen folytán maga is szerelmes lesz a barátjának szánt hölgyeménybe, maffia ide-maffia oda, cementcsizma ide-cementcsizma oda?

A pikáns jelentekben bővelkedő vígjáték főhősét, Michaelt igen meggyőzően alakítja a Brian DePalma féle "Mars expedícióból", illetve a "Sliders" című sci-fi sorozatból ismerős Jerry O'Connell. A csibészes képű hollywoodi kedvenc nagyon élethűen közvetíti az ezredvégi macho küzdelmeit saját érzelmeivel és a józanész ellenében. Persze, ő is nehezen bírta a Natalie Parket alakító Shannon Elizabeth vészes közelségét. Az "Amerikai pité"-ben már szexis cseh diáklányként bizonyító bombázó bizony felvonultatja nehéztüzérségét. Neki nemet mondani még Jake Busey sem tud, aki pedig a megsemmisítő helyzeteket úgy tudja kezelni, hogy az már nem is sikamlós, hanem sokkal inkább arcpirító. Gregory Porter első rendezése tökéletes szombat esti bemelegítés!