Péntek esti ingyen mozi - A legjobb választás

Újra vége egy mozgalmas hétnek, szóval pont ránk fér egy kis pihenés. Péntek este lévén, mi újra három igazán szórakoztató filmet ajánlunk, önnek csak annyi a dolga, hogy eldöntse, melyiket választja.

A rettenthetetlen, SuperTV2, 21:00

Kezdjük egy igazi örökzölddel. A mára már klasszikussá vált A rettenthetetlen Mel Gibson egyik legjobb filmje. Nem csak a főszerepet játssza el benne, hanem maga rendezte és a producere is volt a filmnek. 1994-ben még nem voltak adottak azok a technikai feltételek, amikkel manapság már bármikor egész hadsereget varázsolhatnak a vászonra, ezért egy komplett sereget kellett vezényelnie a forgatás során. Munkájának viszont beérett a gyümölcse, ugyanis öt Oscar-díjat kaszált be, köztük a legjobb rendezés díját. A történet a skót szabadságharcról és annak vezetőjéről, William Wallace-ról szól, akinek sikerül népét ütőképes hadsereggé kovácsolnia. Jelentős katonai sikereket érnek el, de Wallace-ra egyre több veszély kezd leselkedni, a politika és az ármány sötét hálóba kerül, míg végül árulás áldozata lesz. Gibson partnere a gyönyörű francia színésznő, Sophie Marceau.

Jack Reacher, TV2, 21:20

Jack Reacher egy a hadseregből leszerelt magányos igazságosztó, a védtelenek bajnoka, egy legyőzhetetlen hős, aki ha kell, puszta kézzel megy neki ellenfelének, és bármikor hajlandó az ártatlanok védelmére kelni. Persze ezrével láttunk már hasonló zsánerfilmeket, de egyvalamiben mégis jobb Tom Cruise klisékből összerakott akciófilmje. Abban, hogy nem akarja magát vészesen komolyan venni. A filmen végigível az önirónia, a tucatnyi vicces beszólás és poén, ami elveszi a lövöldözések bántó élét, így egy felettébb szórakoztató filmet kapunk.

Ki nevel a végén, Viasat3, 21:00

Viszont, ha önnek nem jönnek be a történelmi csatározások, vagy az akciófilmek végeláthatatlan lövöldözései, akkor itt van egy vígjáték, ami minden bizonnyal jobb kedvre deríti. Az Adam Sandler és Jack Nicholson főszereplésével készült Ki nevel a végén egy halk szavú, látszólag nyugis fickóról, Dave Buznikról szól, aki szándékán kívül törvénybe ütköző kalamajkába keveredik. A bíró börtönbüntetés helyett düh-terápiára ítéli, ahol dr. Buddy Rydell, a fura pszichiáter keze alá kerül. Dave egyre nehezebben viseli a kezelést és a doki abszurd gyógymódjait, ezért döntenie kell, hogy meghunyászkodik, vagy kiáll önmagáért.

Reméljük, tudtunk segíteni a választásban, jó szórakozást kívánunk!