Péntek!

Melegrekord, hőségriadó és számtalan program a szabadban, a termekben és online!

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Nagymaros Dunapart, június 27-ig

A Dunakanyar szívébe, egy minden eddiginél vadregényesebb helyszínre költözik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, Nagymaroson a Duna-parton, a Börzsöny és a Szent Mihály-hegy lábánál rendezik meg az eseménysorozatot.

Brutális hőmérsékletkülönbség

Csodák Palotája - CSOPA, június 25., 17:00

A kísérletek során megtapasztalhatjátok, hogyan csap össze a hideg és a meleg, hogyan áll egy lufi a tudomány szolgálatába. Egy-egy bemutató alkalmával gyakran a nézők közül választják ki a segítőket, így te is részese lehetsz a Fizika csodáinak!

Amoeba, Analog Balaton

MONYO Land, június 25., 17:00

Az Amoeba zenekar a világ bármelyik klubjában megállná a helyét, az önmagát future-groovemaster-neosoul stílusba soroló csapat itthon nem létező magabiztossábbal és stílusérzékkel nyomja a modern, afroamerikai gyökerű tánczenét. Az Analog Balaton duó varázsa különleges hangütésű, szép-szomorú dalaikban és totális kiszámíthatatlanságukban rejlik.

Bereczki Kata: Pótlás

Óbudai Kulturális Központ - San Marco Galéria, június 25. - július 27.

Bereczki Kata 2011-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán Radák Eszter keze alatt. Képeinek intenzív színekkel kitöltött, sziluetté redukált síkszerű alakjai rejtett szociális érzékenységgel beszélnek a mindennapokról, gyerekkori emlékekről, régi és mai életekről.

Közönségtalálkozó Bauer Barbarával

Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára,  június 25., 18:00

Közönségtalálkozó Bauer Barbara íróval, aki olyan nagy sikerű könyvek szerzője mint a Légikisasszonyok trilógia, a Leggazdagabb árva, vagy az Aranyműves fia. A találkozó során szó lesz az írónő, legújabb, Máté Péter titkait boncolgató Most élsz című regényéről is. A szerző beszélgetőpartnere Budai Csilla, a könyvtár munkatársa.

MÚZÉJ Előest | PQR – Pátkai Rozina

Műcsarnok, június 25., 18:00

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a kiállításon szerepelhet a munkám ennyi fantasztikus fotóművészeti alkotás között és persze óriási öröm, hogy a Múzeumok Éjszakája előestéjén koncertet adhatunk egy ilyen különleges helyszínen.” Pátkai Rozina

A Virtuóz - film

Hegyvidéki Kulturális Szalon, június 25., 18:00

Az angyalföldi nyomornegyedből a füstös pesti bárokig, majd Párizs patinás koncerttermeiig: Cziffra György tragédiában és örömben bővelkedő életéről szól A Virtuóz című dokumentumfilm.

Tudósok 35

Arena Garden, június 25., 18:30

A Tudósok, a kelet-európai poszt-punk legszívósabb túlélője, fennállásának 35. születésnapját ünnepli ezen az izgalmas lemezbemutató koncerten!

KKM Day Off: Mountain Night Trail Vol. 3

Normafa Síház, június 25., 19:00

Végre vége a hétnek! Ünnepeld meg és tarts a KKM csapattal június 25-én, péntek este egy kötetlen sétára és iszogatásra a Normafán! :) Találkozó péntek este 7 -kor a Normafa Síház kerthelyiségében. Innen indulva egy laza másfél órás körtúrával felmérheted milyen csodás helyeket tartogat számodra a Normafa. A séta után minden résztvevőt szeretettel vár a Síház egy igazi házi limonádéra.

Szeder egyszálgitár

Fellini Római Kultúrbisztró, június 25., 19:00

Szeder, a Junior Artisjus díjas énekes-dalszerző 2013 óta meghatározó része és egyedi színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. A Reggeli dal és Feri feneke írója sok szívbe belopta magát kortól és nemtől függetlenül. Bájos, szókimondó, humoros, hol könnyed, hol mély szövegeihez egyedi, egyszerre karcos és lágy hang párosul.

Recirquel: Solus Amor

Müpa - Fesztivál Színház, június 25., 19:00

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve.

Szentivánéj az Állatkertben 2021.

Fővárosi Állat- és Növénykert, június 25., 19:00

A nyári vakáció indításaként hagyományteremtő szándékkal kívánják megrendezni a Szentivánéj az Állatkertben programjukat, a csillagászati nyár kezdetéhez kötve. A megszokott nyitvatartási időn kívül egy különleges hangulatú, különleges programokkal tarkított estén, a népi hagyományoké, az éjszakai állatoké, valamint a tűzé lesz a főszerep.

Budapest Pride 2021 Megnyitó

TRIP, június 25., 19:00

26. Budapest Pride Fesztivál megnyitóján a hazai kulturális élet szereplői, illetve az LMBTQ közösség aktív képviselői működnek közre. Mint minden évben, idén is a megnyitó ünnepségen adja át a Háttér Társaság a díját, amelyet 2005 óta azok a személyek nyerhetnek el, akik sokat tettek az LMBTQ emberekért.

Semmit se bánok

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, június 25., 19:30

Székely Csaba maga mondta, hogy színdarabjai írásakor különösen érdeklik a sorstragédiák, a megtépázott, tönkrement egzisztenciák, illetve bármiféle – családi, társadalmi – hatalmi mechanizmus működése, az emberi manipuláció természetrajza. A Semmi se bánok főszereplője az egykori román titkosrendőrség ma már nyugdíjas tagja. De a mű nem az ügynökkérdést tárja fel, hanem – egyebek mellett – azt: a diktatúra szolgálattevőjének régi bűnei hogyan hatnak rá a mában. Ha egyszer képes volt beengedni a sötétséget, az benne marad-e örökre? S vajon ha valakit képes megmenteni a borzalmas jövőjétől, megmenti-e saját magát a rémes múltjától?

Mefisztó

Átrium, június 25., 19:30

Klaus Mann regénye nyomán, Mikó Csaba és Kukk Zsófia átdolgozása alapján Urbán András és a társulat.

Ady vs. Cseh Tamás - lemezbemutató Balaton koncert

Óbudai Evangélikus templom, június 25., 20:00

Szóljon ez az est Víg Mihály és a Balaton zenekar kedvenceiről! - Koncert két felvonásban.

Müpa Home - Solaris Dimenziók

Online, június 25., 20:00

Negyvenegy éves a magyar progresszív rockzene egyik legjelentősebb, nemzetközileg is elismert formációja, a Solaris. Az instrumentális zenét játszó, magát szimfonikus rockzenekarnak nevező együttes 2006-ban indította „Életmű-koncertek” című sorozatát a Müpában, amelynek záróakkordja lesz ez az ünnepi esemény. A műsorban Solaris-kompozíciók hangzanak el világzenei, jazz és klasszikus zenei feldolgozásban, Szirtes Edina „Mókus” zenekara, a Sárik Péter Trió és a Sturcz Quartet, valamint a Solaris-tagok közreműködésével.