Pénteki programok

Kattints és válogass a mai nap színes programkínálatából!

Csokoládé Múzeumi praliné túra

Csokoládé Múzeum, június 19., 09.30h

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

Mit használjunk holnap? Online konferencia és workshop

Online, június 19., 10h

Pedagógusoknak, fiatalokkal foglalkozó szakembereknek, iskolai szociális segítőknek, civil szervezeteknek, segítő szakembereknek ajánlják gyakorlatközpontú rendezvényüket, ahol a mindennapok nehézségeit és kihívásait fordítják át közösen, megoldásba és cselekvésbe.

Szent Iván Ünnep

Tornai Pincészet - Somlójenő, június 19., 10h - június 21., 18h

Péntektől vasárnapig dűlő-és pincetúrák borkóstolóval, élő zene, különleges éttermi ajánlat, szombaton meghosszabbított nyitvatartás és éjszakai tűzgyújtás. A programot a vírus miatti korlátozások és szabályok betartásával szervezik, és ennek tiszteletben tartását kérik a kedves vendégektől is.

Létből létbe

Online, június 19. - július 31.

Virtuális kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtár honlapján.

St.Ivan a Vulkánon

Inhauser Pincészet & Guesthouse,  június 19. 11h - június 20., 14h

Az Inhauser Pincészet első alkalommal rendezi meg a Szent Iván éjszaka a vulkánon rendezvényt, pénteken és szombaton napközben és éjszaka is.

Csokoládé Múzeumi praliné túra

Csokoládé Múzeum, június 19., 14.30h

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum, június 19., 17h

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

Esteleg az Esetlegben Season 3.

Esetleg Bisztró, június 19., 17h

Elindul az újabb szezon, tegyük félre a bezártság okozta melankóliát, és lazíts esténként az Esetlegben.

HERZ terasz a TRIP hajón

TRIP Terasz, június 19., 17h

Bár még tánc nem lehet, de a teraszon végre gyönyörködhettek a panorámában és hallgathattok ÜLVE háttérzenét!

Wagner: A walkür

Online, június 19., 18h

„Wagner művészete finom fokozatokban fordítja le számunkra mindazt, ami túlzó és rendkívüli. E tüzesen izzó, zsarnoki zenét hallgatva az ember néha úgy érzi, mintha az álmok által felhasított, gomolygó sötétség mélyére festve újra felfedezné az ópium fölidézte látomásokat.” Így foglalta össze Richard Wagner egyik leglelkesebb híve, Charles Baudelaire, mit kínál a nézőnek A nibelung gyűrűje, a zenetörténet egyik legnagyobb szabású, összesen mintegy tizenöt órás „zeneeposza”.

Decit és Bloody Holly & The RicketZ zenél az Analog Teraszon

Analog Music Hall, június 19., 18.30h

Decit - a NEM partyzenekar és a Bloody Holly & The RicketZ zúzdaparty az Analog Music Hall új teraszán!

ABSZ és Csibi

Bonyai Étterem, június 19., 19h

Illés, Fonográf, Tolcsvay, Bojtorján válogatás.

Csend, zöld, ihlet – alkonyati séta a Naphegyen

Czakó kert, június 19., 19h

Ha hunyorítva nézünk a térképre, átszaladhat a szemünk ezen a 154 méter magas hegyen, de annál inkább érdemes élesítenünk a fókuszon! Amiről szó lesz: Fadrusz kitömött kutyája, Vasárnapi Kör, filoxéra, földi űrállomás, vesztőhely, MTI, Marton László

Fehér nyuszi, vörös nyuszi

Weöres Sándor Színház - Krúdy Klub, terasz, június 19., 19h

Játék egy részben – a SzínMűHely Produkció és az Átrium előadása. Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

Könyvajánló elsősorban fiúknak

Online, június 19., 19h

Mit olvassanak a gyerekek, kamaszok? Ebben nyújt segítséget Nógrádi Gergely. Elsősorban "fiús" könyveket ajánl, melyeket persze lányok is olvashatnak.

Régészkalandok pizsamaparti

Magyar Nemzeti Múzeum, június 19., 19h

A Régészkalandok pizsamaparti kalandos éjszakáján a gyerekek a régészek bőrébe bújva felfedezhetik több tízezer évvel ezelőtt élt emberek kincseit és megfejthetik a régmúlt tárgyainak titkait. A múzeumi élmény zseblámpás kincskeresést, kézműves-foglalkozást is tartogat. Javasolt életkor: 7-13 év

Sírpiknik

Veszprémi Petőfi Színház - Nagyszínház, június 19., 19h

A Sírpiknik műfaja szerint vígjáték, de elszorul a torok, kicsordul a könny… Rendkívül szórakoztató, miközben a legmélyebb érzéseket mutatja be. Egy vérbő, (tragi)komikus történet, ahol a csalatások és csalások, életrevaló özvegyek, nők és férfiak téblábolnak a maguk bonyolult és remélhetőleg hosszú öregkora felé. Bárhol könnyen megbillen a bejáratott élethazugságok egyensúlya, s kivillan a magány, az esendőség, a halálfélelem, amit aztán sírva-nevetve elfed a szeretet- és szerelemvágy.

Harmadik típusú találkozások Zsigmond Vilmossal

Budapesti Távmozi, június 19., 19h

A film egy különleges találkozásról szól. Az utolsó mohikán, a legendás operatőr, Zsigmond Vilmos (83) találkozásáról egy fiatal francia rendezővel, Pierre Filmonnal. Pierre azt akarta, hogy Vilmos fényképezze az első játékfilmjét. A forgatás előkészítésére várva többször is találkoztak és egyszer csak létrejött egy másik film: egy film, amiben a kamera mögött álló férfi átkerül a kamera másik oldalára.

Bartók Szonáta - Beszélgetés Kovács Vandával és Ozsgyáni Mihállyal

Online, június 19., 19h

Jókai Ági Kovács Vandával és Ozsgyáni Mihállyal beszélget.

Szekeres X Barbaró akusztik

Metro Club Theatre, június 19., 19.30h

Junkies dalok egy szál gitárral, Szekeres András és Barbaró Attila, a zenekar énekese és gitárosa tolmácsolásában.

Balázs József Trio

If Café, június 19., 19.30h

Balázs József (zongora), Plutó Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dobok) zenél.

Barokk orgonamuzsika Pálúr Jánossal / II.

Online, június 19., 19.30h

Először szólal meg az online közvetítéseken a felújított Voit-orgona, amelyen Pálúr János – az Ábrahám Consorttal és kiváló szólistákkal együtt – a két estét betöltő hangversenyen barokk mesterműveket játszik.

Karanténestek 70. - Budapesti Fesztiválzenekar

Online, június 19., 19.45h

Corelli, Hayd, Max Bruch - néhány név a Budapesti Fesztiválzenekar kitűnő művészeinek kamaraestjéből. A hetvenedik Karanténesten ismét különleges koncertprogramot hallgathat végig a közönség.

Szezonnyitány: Nana Vortex

Kobuci Kert, június 19., 20h

A Nana Vortex a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. A fiatal együttes máris két formabontó albummal jelentkezett, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba.

Jászai Mari Színház: A balkáni kobra

Online, június 19. 20h

XX. századi balkáni revü géppuskaropogással - Ivan Kušan és Tasnádi István tollából. Monori András fergeteges, "macska-jaj"-zenéjével!

Hadházi - Dennis Musimbe Dumadrive - Car-seat Comedy

Panam Autósmozi, június 19., 20

Az előadásokon az autók székeinek kényelméből nézhetik a színpadot és a kivetítőt, a hang a jármű FM rádiójának segítségével jut el, a finomságokat pedig görkoris felszolgálók repítik egyenesen az ablakhoz. Jól ismert arcok estjei egy merőben új formában.

PORT.hu Jazz Est: Budapest Bossanova

Budapest Jazz Club, június 19., 20.30h

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. A repertoáron szereplő bossa novák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg.

APOLLÓ MOZI a Szabadtérin - Jurassic Park 2. – Az elveszett világ

Nagyerdei Szabadtéri Színpad, június 19., 20:30h

Az Apolló mozi ideiglenesen a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra költözik. Június 8-án elindul az Apolló mozi kertmozi programja! Nagy szeretettel várnak mindenkit a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon június 8-tól július 1-ig minden este 20:30-tól!

Francia rúdugrás

Miskolci Nemzeti Színház - Kamaraszínház, június 19., 20.30h

Hajítsd el a Cosmót, kapcsold ki a pornót, és irány a színház! Már persze ha meg akarod tudni, hogy mit akar a nő és mit a férfi, ha felszikrázik, vagy épp megszűnni kezd köztük a kémia. A szexuál-parapszichológus guruhoz egy viharos éjjelen két fiatal pár érkezik, hogy rendbe tegyék az omladozó kapcsolatukat. A keresztül-kasul bonyodalmas ötöshöz nemsokára egy vadító hatodik is kapcsolódik, így készen áll a szextett: és ez az együttes nem ismeri a kéziféket.

Ingyenes Jam Session estek: Free BJC Jam Session - Oláh Kálmán Jr. Trio

Budapest Jazz Club, június 19. 22.30h

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.