Peter Dinklage alaposan felhúzta magát a Disney hét törpéjén

A törpe növésű sztár nem örül az új Hófehérke-filmnek. A Disney közleményben reagált.

A Trónok harca főszereplője Marc Maron podcastjében fejtette ki a véleményét arról, hogy a Disney élőszereplős adaptációt készít az 1937-es Hófehérke és a hét törpéből. Dinklage-t főleg a képmutatás és a kettős mérce zavarja, az, hogy a mikiegeres cég ünnepli magát, amiért Rachel Zegler személyében latina Hófehérkét castingolt be, miközben maga a sztori maradt a régi. „Lépjetek egyet hátra, és nézzétek meg, hogy mit műveltek.

Az egyik oldalról progresszívek vagytok, de közben mégis megcsináljátok ezt a kib*szottul visszás sztorit a hét törpéről, akik egy barlangban élnek együtt.”

A sztár ezután feltette a kérdést, hogy akkor ezek szerint semmit nem tudott tenni a kisnövésűek reprezentációjáért, és aztán arra jut, hogy talán nem volt elég hangos.

Törpék a 2012-es Hófehér és a vadászban (Forrás: outnow.ch)

 

A Disney szóvivője a The Hollywood Reporter megkeresésére azzal reagált, hogy elkerülendő az eredeti animációs film sztereotípiáinak megerősítését, más felfogásban ábrázolják ezeket a karaktereket, és folyamatosan konzultálnak a kisnövésűek közösségének tagjaival. A Mulan és az Aladdin élőszereplős verzióihoz hasonlóan tehát most is „kulturális konzultánsok” bevonásával készül a film. Hogy a „más felfogás” pontosan mit jelent, az a közleményből nem derült ki.

Az új Hófehérkét idén forgatják le, a rendező Marc Webb lesz, a West Side Storyval befutott Rachel Zegler mellett pedig olyan színészek szerepelnek még benne, mint Andrew Burnap és a gonosz mostohát alakító Gal Gadot.

Via: THR

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.