Programok a pénteki online élethez

Jó hír az otthon melegére vágyóknak, hogy ezen a pénteken is bőséges az online programok kínálata. Jó válogatást kívánunk!

Távnéptánc kicsiknek - "maszkos"

június 12. 10h

A nyári szünet előtti utolsó online távnéptánckör emblematikus eszköze - remélhetőleg korszaklezáró jelleggel - mi más lehetne, mint a maszk! Minifarsang farsang nélkül, avagy: így írja át a vírus a jeles napokat, ünnepi szokásokat. Sok szeretettel és bolondos távnéptánccal várja a kicsiket Gordos Anna néptánctanár.  Itt tudtok csatlakozni!

OUT OF THE BOX: Pályaváltás, álommunka, de hogyan? Nekik sikerült.

június 12. 14h

Élő beszélgetés, mely ismét izgalmas és fontos témát fog körbejárni! Moderátor: Szily Nóra. Résztvevők: Singer Magdolna író, újságíró, tréner, mentálhigiénés szakember és Szabó Patrícia blogger, PR szakember. A beszélgetést itt hallgathatod.

Műsorpolitikai kényszerek a járvány előtt és a járvány után

június 12. 14h

Résztvevők: Kovács Kriszta (dramaturg), Gáspár Ildikó (dramaturg), Bodó Viktor (rendező)

Finanszírozási konfliktusok

június 12. 15.30h

Résztvevők: Novák János (Kolibri Színház), Hajós Zsuzsa (Kerekasztal), Máté Gábor (Katona József Színház), Gáspár Máté (SZFE, Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet vezetője)

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 12. 17h

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Pannon Várszínház: A makrancos hölgy

június 12. 19h

A makrancos hölgy, Kata egy gazdag kereskedő idősebbik lánya, akinek modora tűrhetetlen, és durva beszédétől minden férfi megriad, így nem sok reménye van arra, hogy férjet találjon. Húga viszont csak akkor mehet férjhez, ha nővére már elkelt. A szelíd Bianca udvarlói kerítenek tehát egy elszánt férfiút, Petruchiót, aki vállalkozik Kata megszelídítésére. Mindez Shakespeare utánozhatatlan figurateremtő képességével, remek szituációival, nyelvi leleményeivel kerekedik vérbeli komédiává, a szó legnemesebb értelmében.

Gárdonyi Géza Színház: Illatszertár

június 12. 19h

Ma este Illatszertárrá változik az egri Gárdonyi Géza Színház. Virágos, gyümölcsös, fűszeres, orientális, szenvedélyes és nyugodt, pimasz és érzéki, karcos és finom, sportos, friss, puha és ölelnivaló illatok fogadják a betérő vevőket Hammerschmidt Miklós úr békebeli illatszertárában.

Vörösmarty Színház: Mester és Margarita

június 12. 19h

A nagysikerű A Mester és Margarita kerül először a virtuális színpadra a Vörösmarty Színház facebook oldalán. Zseniális szatíra és filozofikus mű Bulgakové. A XX. század egyik csúcsteljesítménye, a XX. század krízis-regénye, benne foglaltatik kétezer év, és XXI. század még nem tette érvénytelenné a benne foglaltakat. Az előadást Hargitai Iván rendezte, és 48 órán keresztül érhetik el a színház facebook oldalán a bejegyzések ill. a videók között.

Bartók Szonáta - Beszélgetés Dubai Péterrel és a szervezéssel

június 12. 19h

Jókai Ági Dubai Péter művészeti titkárral és a szervezés csoporttal beszélget.

■ Next Level TV ■ Live Stream From A38 ■

június 12. 19h

Maradj otthon és nézd a Next Level TV-t május 29-én és június 12-én Facebookon, Twitchen vagy Instagramon, minden alkalommal este 19:00-tól 23:00-ig!

Pusker Júlia (hegedű) és az Óbudai Danubia Zenekar

június 12. 19.30h

Ezen a koncertfelvételen Takemitsu Tōru Visions című műve és Mendelssohn számos újítást tartalmazó e-moll hegedűversenyét hallgathatjuk.

Karanténestek 65. - Budapesti Fesztiválzenekar

június 12. 19.45h

Erre a koncertre többek között Händel, Wieniawski és Brahms kamaraműveiből válogattak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. Hallgassátok a Fesztiválzenekar próbaterméből a közvetítést!

Jászai Mari Színház: A mi osztályunk

június 12. 20h

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi, tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban 1925-től napjainkig.

Madách Színház: Jövőre veled ugyanitt

június 12. 20h

„Madách Színház élőben az Ön otthonában” sorozat következő darabja Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt című vígjátéka Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában, Harangi Mária rendezésében kerül bemutatásra.

Elefánt / HEY, JUNE!

június 12. 20h

„Filmzenét írunk nem létező filmekhez.” Az Elefánt az általuk a zenéjükhöz elképzelt filmekből villant fel részleteket a koncerten. Ismert dalaik még „filmzenésebb” hangszerelésben szólalnak meg, sajátos világukat vizuálisan is megjelenítik.