Programok karácsony másnapjára

A karácsony másnapját nem a változatos programok bővelkedése jellemzi, de legalább van hol kipihenni az ünneppel járó fáradalmakat. Irodalom, mozi és zenei sokféleség a nap megmentői.

A diótörő

Magyar Állami Operaház, december 26., 18:00

Mesebalett két felvonásban. Csajkovszkij A diótörő című balettje évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Az Operaház felújítása idején, 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára, de 2022 novemberétől ismét az Operaház színpadán csodálhatjuk a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő előadást. A klasszikuszenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet 2015-ben, amely most ismét eredeti kiállításban látható. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát, amelyet azóta is teltházzal, nagy sikerrel játszik az együttes.

Családban marad – Karafiáth Mettával és Karafiáth Orsolyával

Jókai Anna Szalon, december 26., 18:00

-A sorozatban olyan családtagok ülnek egymás mellé, akik valamilyen módon kapcsolódnak az irodalomhoz. Beszélgetnek könyvekről, családi kapcsolatokról, a minket körülvevő világról és mindarról, ami színesebbé, jobbá teheti a mindennapokat.