Programok vasárnapra

Ez a vasárnap nem a számokkal kápráztat el minket, hainkább a minőséggel. Az online mozi mellett - pontosabban előtte, és utána - komoly előadók nem annyira komoly zenéjét élvezhetitek szerte a városban.

iamyank szóló zongoraest

Valószínűleg iamyank a tökéletes példa a magyar zenei élet jelenében, ha arról van szó, hogy az önkifejezésnek, egy elképzelés megvalósításának nincsennek igazán eszközhasználathoz kötött határai. Legyen szó hangszerről, stílusról vagy technikáról. Na, de milyen, amikor a központban tényleg csak egy szál zongora áll?

Ellen és barátnői eltökélten keresik a szerelmet. A film három éven át kíséri öt késő harmincas-kora negyvenes nő életét, és nyolc fejezetben mutatja be csalódásaikat és örömeiket, könnyeiket és mosolyaikat. Küzdelmeik háttere mind a nyolc fejezetben egy-egy különleges esemény: szilveszteri parti, házavató, meglepetésbuli, szentivánéji mulatság, esküvő, névadó ünnepség, házassági évforduló, illetve születésnap. Vajon megtalálja-e Ellent és barátnőit a boldogság?

Cotton Club Singers - ABBA Jazz - Happy New Year

Budapest Kongresszusi Központ, január 15., 19:00

A Cotton Club Singers 2022-ben 15 év szünet után felélesztette a legsikeresebb koncertshow-ját, az ABBA-JAZZ-t. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad által megrendezett koncertre a jegyek hónapokkal a koncert dátuma előtt elfogytak, így sajnos rengeteg rajongó lemaradt az eseményről, ezért most az új év tiszteletére a zenekar feléleszti régi hagyományát: újévi koncert a Budapest Kongresszusi Központban.

Flamenco y Poesía - flamenco est Lorca lírájával

FÉM Arts & Café, január 15., 19:00

Különleges flamenco estre invitálnak, ahol a tradicionális dalok és táncok textúráját Federico García Lorca - e világ itthon legismertebb költőjének -, szépséges, spanyol nyelvű lírája szövi át. Lorca sorai otthonosan illeszkednek a szilajul lüktető ritmusok, zsigeri dallamok, szépséges gitárfutamok körébe, hiszen ugyanazok az emberek, városok, illatok, szelek és sorsok ihlették őket. Nem csoda, hogy számos flamenco énekes merített a flamenco dalirodalom alakulása során Lorca verseiből.

Bossa Nova: Hurták-Szalay duó   

IF Cafe, január 15., 19:30

Km.: Hurták Gábor (gitár, ének), Szalay Gábor (gitár)    

Fran Vasilić

Dürer Kert, január 15., 20:00

A horvát Fran Vasilić 2020-ban jelentette meg debütáló albumát, amelyet azóta hatmillióan streameltek Spotify-on, ahogy új dalaira is milliók kíváncsiak. A kockás mellényes, bajszos előadó egyedi karizmájával, közvetlenségével és őszinte, hálószoba indie pop dalaival vívta ki a közönség elismerését. Fran első magyarországi koncertjét a Budapest Showcase Hubon adta, most pedig visszatér Budapestre, hogy mindenki megimerhesse egyedi csáberejét január 15-én a Dürer Kertben.

Az 1998-ban alakult Budapest Jazz Orchestra igazán nagy áttörést jelentett a hazai jazzélet számára, hiszen létrejött Magyarország első, professzionális big bandje, mely hangzásával a ’20as évek Amerikáját idézte. A BJO kiváló munkásságának bizonyítéka az elmúlt több mint tizenöt év, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés, illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó, köztük jó néhány világsztár színesítette a zenekar eddigi történetét.