Rákbetegséggel küzd Michael Flatley

A 64 éves ír-amerikai táncost, a Riverdance és a Lord of the Dance című műsorok világhírű előadóját a rák egy agresszív formájával diagnosztizálták.

„Kedves barátaink! Ma valami személyeset kell megosztanunk veletek:

Michael Flatley-t a rák egy agresszív formájával diagnosztizálták.

Műtéten esett át, és most egy kiváló orvoscsapat gondjaira van bízva. Jelenleg nincs más mondanivalónk a témával kapcsolatban, de arra kérünk mindenkit, hogy imádkozzon érte és gondoljon rá” – írta ki a sztár hivatalos Instagram-oldalára a stábja.


A népszerű táncos az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon robbant be a köztudatba, majd egy évvel később megalapította saját csapatát, és a világ egyik legjobban fizetett szórakoztatóipari szereplőjévé vált. 1997-ben az Oscar-gálán is fellépett, de Magyarországon is láthatta a közönség az ír néptáncra épülő fergeteges szteppshow-it. Az utóbbi időben viszont már nem lépett színpadra, csak a műsorok koreográfusaként és rendezőjeként volt jelen.

A turnék mellett Flatley a tévé világába is betört: 2007-ben a Dancing With the Starsban lépett fel, majd 2008-ban zsűriként vett részt a táncos vetélkedőben. És ez még nem minden:

2022-ben bemutatták Blackbird című kémfilmjét,

amit nemcsak ő írt és rendezett, de Eric Roberts és Patrick Bergin oldalán az egyik főszerepet is ő alakította benne.

Flatley egy 2010-es müncheni fellépésen. Forrás: Alexandra Beier / Getty Images


Egy sor sérülést és szívproblémákat követően 2016-ban Flatley végleg visszavonult az élő előadásoktól, bár Donald Trump elnöki beiktatásán még ott volt a tánccsoportjával egy különleges megjelenés erejéig. Sajnos nem ez az első alkalom, hogy a művész rákkal küzd: 2003-ban rosszindulatú melanomával kezelték, amely betegséget sikerült legyőznie. „Egy ilyen ijedtség még inkább arra késztet, hogy tudatában legyünk:

meg kell élni minden egyes pillanatot, amíg még megteheted!”


(via EW)