Remek borozós programok Vince-napra

Szilveszter után nem kellett sokáig várni a napra, ami újra alkalmat ad az ivásra. A Vince-nap fontos a borászok életében, ilyenkor kell sokat inni, hogy jó legyen az idei termés. Erre országszerte számos lehetőség adódik, különösen a forralt borok frontján erős a felhozatal.

Vince Napi Borparádé Vonyarcvashegyen

Január 20., Vonyarcvashegy

A Balaton északi partján tíz neves borászat mutatkozik be, ami azt jelenti, hogy a napijegy megvásárlása után korlátlanul fogyaszthatjuk a badacsonyi Laposa Borbirtok, a dél-balatoni Kristinus Borbirtok és a villányi Bock Pince borait a 200 éves Festetics Helikon Taverna pincében. A borok mellett sajt-, csokoládé, és sonkavásáron lehet további ínyencségekhez jutni.


Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor

Január 19-21., Budapest, Allee Bevásárlóközpont

A tavalyi sikerre való tekintettel, idén újra lehet jó borokat inni plázázás előtt, után vagy helyett Dél-Budán. A forralt borok mellett minden elképzelhető meleg téli italt kóstolhatunk, grogot, puncsot, sőt, forralt sört és forró, fűszeres pálinkát, de az sem marad hoppon, aki nem fogyaszt alkoholt. Sokféle kávékülönlegességgel, forró csokikkal, kakaókkal és speciális teakínálattal készülnek. Forralt borból is óriási lesz a választék a narancsos rozétól a csokis vörösig.

Téli Etyeki Piknik

Etyek, Január 20.

A páratlan hangulatú etyeki pincesoron egyszer minden évszakában kinyitnak a pincék, hogy borokkal és jó falatokkal lássák vendégül az ide érkezőket. A téli pikniket január 20-án tartják, és ezúttal a szablyás pezsgőnyitás és a látványdisznóvágás mellett Erdélyi húsgombócos csorbát vagy akár sütőtökös whoopie pie-t is kóstolhatunk.

VIII. Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Nap

Január 20., Miskolc

Forrás: Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete/Facebook

 

Miskolc külvárosában a Görömbölyi Borbarátok 500 szőlővessző megszentelésével ünneplik a Vince-napot, hogy bő termést hozzon az idei év. A forralt borozást tepertőzéssel kísérik, és ehhez helyi és országos előadók adják a zenei aláfestést a Kis Tehén Tánczenekartól Szűcs Juditig.

Vince-nap a Móri borvidéken

Január 20., Mór

A móri borvidéken is pincelátogatásokon lehet feloldódni a Vince nap hangulatában. Előzetes bejelentkezés után szívélyes vendéglátásban lehet részünk, és részt vehetünk nordic walking túrán vagy lovaskocsis pincejáráson.