Ripacsok! - a Hail Ceasar! első előzetese

A hétvégén megjelent a Coen-fivérek új filmje, a Hail Ceasar! első előzetese, amely nem feltétlenül veszi magát komolyan, viszont csodás szereplőgárdát sorakoztat fel, olyan sok filmsztárt, hogy azt felsorolni is nehéz - ráadásul pont egy filmsztár elrablásáról szól.

Kicsit lazítottak a gyeplőn a Coen testvérek, akik legutolsó filmjük, a 2013-as Llewyn Davis világa óta inkább másoknak írtak forgatókönyveket, például Angelina Jolie-nak a Rendíthetetlent, ám most megjelent új filmjük első előzetese. A Hail, Caesar!-ral Joel Coen és Ethan Coen olyan könnyedebb, börleszkszerű vígjátékaikhoz térnek vissza, mint az Égető bizonyíték vagy a Kegyetlen bánásmód, és nem véletlen, hogy ismét George Clooney-val dolgoznak, immár negyedszer, aki igazán otthon van ebben a műfajban. 

Az előzetest megnézheted itt!

Clooney lesz Baird Whitlock, egy hollywoodi filmstúdió – szebb napokat látott, és az előzetes alapján kissé alkoholista – nagy sztárja az 1950-es években, aki a stúdió egyik presztízs projektjének főszerepét címbéli Cézárt játszaná el éppen a némi nehézségek közepette, amikor valakik elrabolják. A stúdió fixerére, Eddie Mannixre (Josh Brolin) vár a feladat, hogy megtalálja az eltűnt sztárt és megmentse a produkciót, segítségére pedig egy fiatal, de határozott filmcsillag lesz – akit nem más, mint Scarlett Johansson alakít, de „kisebb” szerepekben feltűnik majd a vásznon Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill, Frances McDormand, Dolph Lundgren és Christopher Lambert is. A film, mivel javarészt maga is filmforgatásokon játszódik egy igen sűrű nap során, bepillantást enged a korabeli drámák, történelmi filmek, musicalek és krimik világába, és már az utómunkálatoknál jár. Az amerikai premiert 2016. február 5-re tűzték ki.