Robert Downey Jr.-ral akar krimisorozatot forgatni az HBO

A Vasember-filmek sztárja a True Decetive írójával dolgozna együtt a Perry Mason-történetek remake-jén.

Óriási hírt robbantott nemrég a Variety: a 111 éve alapított szórakoztatóipari szaklap HBO-közeli forrásokból úgy tudja, Robert Downey Jr. a csatorna producereivel tárgyal egy új tévésorozatról. Aminek az írója ráadásul a True Detective atyja, Nic Pizzolatto lenne az HBO tervei szerint.

A pletykák szerint már május óta folynak a tárgyalások az HBO-nál. Valószínűleg az idehaza is ismert regényhős, a csavaros észjárású, jóképű ügyvéd, Perry Mason '50-es évekbeli (illetve '80-as évekbeli) tévés kalandjaiból készülne egy új közönségkedvencnek szánt remake, amiben a főhős rendszerint megmenti a börtöntől a gyilkossággal vádolt, valójában ártatlan kliensét, és közben kideríti a valódi gyilkos kilétét.

Az biztos, hogy a hasonló alapsztorira felépített, vadonatúj HBO-sorozat, az Aznap éjjel bejött a nézőknek és a kritikusoknak is, és a tévés bizniszben még szűz Robert Downey Jr.-nak is jól állna egy egyszerre vicces és film noiros krimiszéria főszerepe. Hiszen csak az ezredfordulón játszott epizódszerepeket Ally McBeal című tárgyalótermes sorozatan, viszont már A Zodiákusban, Az éneklő detektívben, a Durr, durr és csókban és a Sherlock Holmes 1-2-ben is emlékezetes nyomozó karaktereket alakított.