Saját filmet kap Willy Wonka

Roald Dahl egyik legismertebb figurája előzményfilmet kap, mely a csokigyár előtti időkről szól majd.

A megszállott és excentrikus csokigyáros történetét David Heyman producer a Warner Bros-szal együttműködve fogja megalkotni; a filmstúdió majdnem egy éve folytat tárgyalásokat a Roald Dahl hagyatékát kezelő vállalattal a jogokról, és úgy tűnik, ősszel sikerült is megállapodniuk.

Heyman egyébként már a Harry Potter franchise felvirágoztatásában és újraélesztésében (Legendás állatok és megfigyelésük - bemutató: november 17.) is aktív szerepet vállalt, a mostani munkában Kevin McCormick executive producer lesz a segítségére, a forgatókönyvet A kis kedvencek titkos életét jegyző Simon Rich írja majd.

A variety.com értesülései szerint a sztori alapja nem egy eredeti Dahl-mese lesz, hanem Wonka csokigyáros karrierje előtti életéről fog szólni. Ha a film sikeres lesz, akár egy Charlie franchise is kialakulhat a dologból. 

Dahl két könyvet írt, amelyben szerepelt Wonka karaktere; az 1964-es Charlie és a csokigyár és az 1972-es Charlie and the Great Glass Elevator, melyet Karcsi és a Nagy Üveglift címen ismerhetnek a magyar olvasók.

A Charlie és a csokigyár című regényből két film született; az 1971-es Willy Wonka és a csokoládégyár, melyben az idén augusztusban, 83 évesen elhunyt Gene Wilder alakította Wonkát. 2005-ben pedig Tim Burton rendezte meg a Charlie és a csokigyár című filmet, melyben a szépemlékű Johnny Depp bújt Wonka bőrébe.

A regényből musical is született, melyet 2003 óta játszanak a West Enden, a Broadway-n pedig jövő áprilistól látható a darab.