Soha nem látott jelenet jött ki a Star Wars 7-hez

Csubi kocsmai bunyóba keveredik Maz kantinjában, J.J. Abrams elmeséli, miért ölte meg Ben Solo az apját.

November 15-én jelenik meg Az ébredő Erő 3D-s bluray kiadása, tele kivágott jelenetekkel és egy seregnyi más érdekességgel. Az első ilyet már ki is szivárogtatta az Entertainment Weekly: Maz Kanata kocsmájában volt egy jelenet, amiben Unkar Plutt, a Jakku bolygó ócskavaskereskedője összetűzésbe keveredik Rey-jel, amiért ellopta tőle a Millennium Falcont. Szerencsére felbukkan Csubakka, és elsimítja a nézeteltérést, bár a dagadt űrlény neki is beszól a sérült karja miatt. Íme a filmből kivágott jelenet:

Illetve a jelenet folytatása még menőbb: Csubi fél kézzel is elintézi Unkart, aki mintha csak egy Rejtő-képregény elevenedne meg, beleszáll egy kártyaasztalba, ahol épp az ormányos Wollivan (Warwick Davies, a Star Wars-filmek veteránja) hódol a szerencsejátékok bűnös élvezetének.

Egy másik extrában maga J.J. Abrams kommentálja azt a jelenetet, amikor az öreg Han Solo összetalálkozik a Starkiller bázis hídján a fiával, Ben Solóval, aki addigra már ugye a sötét oldalt szolgáló Kylo Ren. A rendezőt sok rajongó faggatta a film 2015-ös bemutatója óta, hogy ebben a jelenetben Kylo már előre eldöntötte, hogy megöli az apját, vagy végig hezitált, és csak az utolsó pillanatban szúrta le? Abrams szerint Ben valahol érezte még a szeretete az apja iránt, de tudta, hogy csak kellemetlenkedne a sötét oldalhoz vezető úton, és Snoke fővezér világuralmi terveiben nincs helye. Ezt egyébként szépen bemutatta a jelenetsor, ahol egy ideig ráesik egy fénysugár apára és fiára, de aztán eltűnik, jelezve: innen már nincs visszaút a jó oldalra, Ben Solót nem lehet megmenteni.