Suicide girls a tévében - A legjobb akciósorozat jön: Rejtjelek

Március 24-én a Cool elhozza a külföldön Blindspot, itthon Rejtjelek címen futó sorozatot, ami egy hatalmas rést tölt be az akciódús, összeesküvés-elméletes, kicsit drámai, kicsit nem műsorok terén. Olyan ez, mint egy Bourne-filmbe oltott A szökés, csak egy Suicide Girlel a főszerepben.

A történet egyszerű és nem finomkodik az erőszakkal. A nyílt utcán találnak egy táskát, amiben egy szénné varrt nő van, nem emlékszik semmire, de a hátába bele van vésve egy FBI-os muki neve. A tetkók tök frissek, senki se érti őket, kivéve egy kínai írást, amit a csaj egyből fel is olvas, amint meglátja, pedig nem is tudta, hogy tud kínaiul. Hoppá! Na, már csak le kell gyakni a város kínai negyedét, hogy haladjon az ügy. És ez megy is, mert a csaj naná, hogy egy alaposan kiképzett volt tengerészgyalogos, egy kőkemény G.I. Jane.

Ez az alapállás, innen indulunk és tesszük fel a kérdést, hogy mégis miért kellett ezt a nőt tetőtől talpig kitetoválni és teljesen leresetelni az emlékeit? És az összeesküvés-elméletek már szépen csordogálnak is.

Ritka a jól kidolgozott női föhős a sorozatok világában, a nézők is általában gyűlölik a kirakatba pakolt, de azért fontos női karaktereket, mert egyszerűen nem lehet nem szerepeltetni őket, komoly feladatot pedig adhatnak nekik. Szerencsére a Rejtjelek jócsaja nem egy agyatlan, mezei jócsaj. Jane Doe (Jaimie Alexander) rohadt jó, rohadt szexi, és akár egyes egyedül is elvinné a hátán a sorozatot. Sőt! Mellette még idegesítő is a férfi főszereplő.

De ami még fontosabb: a tetkók. A szökés óta nem volt ilyen fontos ez a dolog. Ott Michael Scofield varratta magára egy komplett börtön tervrajzát, itt meg egy nő bőrére varrtak mindenféle dolgokat. Senki sem érti, húgyhogy ezeket bizony meg kell fejteni.

Nem kell MTA tagnak lenni a sorozatban elbújtatott összeesküvés-elmélet feldolgozásához, minden rendesen el van magyarázva, de az izgalom így sem veszik el. Ritkán volt ilyen emberi időben vetített, jó hétköznap esti akciósorozat, ami ennyire lekötheti az embert, mint a Rejtjelek.

A PORT.hu ajánlja:

Rejtjelek