Szerdai csemegekosár

Hungaro Parrot, a jónevű zenekritikus papagáj tátott szemekkel figyeli a mai napra kikészített zenei csemege kosarat, és nem igazán tudja eldönteni, melyik ízelítőből szemezgessen. Majd rárepül mindegyikre. Mivel ezt az ember kritikusoknak nehéz megtenni, választani lesz muszáj a széles kínálatból. Délután még tudományosan próbálnak csábítani, aztán mindent elönt a zene!

10. XtraFeszt

Budapest Park, szeptember 15-19.

Nem kérdés, hogy Veletek szeretnék megünnepelni a X. jubileumi szezont: szeptember 15-19. között a lehető legszélesebb zenei választékkal várnak, hogy tutira megtaláljátok a Nektek való programot! Ez a néhány nap pont annyira sokszínű lesz, mint amilyenek Ti is vagytok.

A beszélgetés története

Művészetek és Irodalom Háza, szeptember 15., 16:00

A Magvető Kiadó ajánlója a kötethez: Székely Szabolcs verseskötete az érett férfikorról szól pátosz nélkül, de nem illúzióktól mentesen. Haragudhat-e egymásra férj és feleség, ha közben fél szemmel a gyerekre kell figyelni? Mit szólna gyerekkori önmagunk, ha azt látná, hogy felnőttként vásárlói panaszlevelet írunk? Hogyan ütnek át a bibliai történetek vízjelei hétköznapi konfliktusainkon? 

A zene fizikája

Csodák Palotája, szeptember 15., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 15., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Új tanév – új Kapuk – Az irodalom újból visszavág

Online, szeptember 15., 17:30

Itt van az ősz, itt van újra, s nyílnak az újabb Kapuk a kortárs irodalomra. Az első beszélgetés alapja Nényei Pál nagy sikerű könyvsorozata, Az irodalom visszavág.

Borszerda | FEKETE

Magyar Nemzeti Galéria, szeptember 15., 18:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét izgalmas programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállításokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval készülnek.

Instant-Fogas Szerda

Instant-Fogasház, szeptember 15., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Terasz Live – Takáts Eszter koncertje

Esernyős, szeptember 15., 18:00

Takáts Eszter a hazai könnyűzenei élet mindig megújulásra képes szereplője, azon kevés női előadó közé tartozik, aki nem csak szólistaként, hanem dalszerzőként is képes maradandót alkotni. Eszter olyan egyszemélyes intézmény, aki nem ver gyökeret egy stílusban, hangzásvilágban, hanem folyamatosan keres: új társakkal, új hangszerekkel tágítva saját határait - a közönség legnagyobb örömére.

Margitszigeti Szabadtéri Színház, szeptember 15., 19:00

A produkcióban az elmúlt 10 év legsikeresebb magyar slágereit hallhatjuk, Lotfi Begi feldolgozásában, szimfonikus zenekarra hangszerelve. A koncerten a DJ és a zenekar mellett neves sztárvendégek lépnek fel.

Fonó Selecion 2. nap: Magyarlapádiak, Kubinyi Júlia, Táncház

Fonó Budai Zeneház, szeptember 15., 19:00

A Maros-Küküllő vidék zenéje elementáris erővel sodor és magával ragad. Lendületes táncai, sorismétlő énekei, szívbe markoló lírai dalai és jellegzetes pontozó dallamai csodálatos egyszerűségükben és sokszínűségükben kincset hordoznak. A magyarlapádiaktól örökül kapott kincsek közt kicsit sem avíttas, már-már elfeledett dallamokat és énekeket találunk, sokkal inkább az új és a régi alkotta közös zenei nyelvvel, az élő néphagyomány darabjaival találkozunk.

Söndörgő

Kobuci Kert, szeptember 15., 20:00

A virtuozitás testvérisége, kortárs zenei gondolatok és a tisztelet: a Söndörgő mindezeket nagyszerűen ötvözi zenéjével és emblematikus hangszerével, az egyszerre szerb és magyar tamburával.
A zenekar játékát hallgatva hamar kihallatszik, hogy egészen más, mint a hagyományos hegedű által vezetett magyar népzenei együttesek.

Mitiszika - moldvai táncház a Hunniában

Hunnia Art Bisztró, szeptember 15., 20:00

A táncház zenészek fiatal generációját képviselő zenészek lendületes, csípős, autentikus táncházukban moldvai csángó népzenét játszik, megfűszerezve más balkáni népek dallamaival.

D.A.S. Trió Feat. Lukács Peta

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 15., 20:00

A zenekar saját számokat játszik, melyeket együtt írnak. A közöttük lévő bámulatos összhang az első pillanattól átjön, fiatalos lendületük magával ragadja a közönséget. A pimaszul technikás groove-ok és a virtuóz előadásmód meglepő könnyedséggel párosul, amire nem lehet nem odafigyelni.

Open Mic Wednesday at Pótkulcs

Pótkulcs, szeptember 15., 20:00

Ha végre élő zenével szeretnéd körülvenni magad és be is szállnál: 15 perc lehetőséget kap mindenki. Mikrofont, vonalbemenetet és igény szerint egy akusztikus gitárt illetve elektromos zongorát a szervező biztosít.

Gereben Zita Quintet

Budapest Jazz Club, szeptember 15., 20:00

Zita dalainak sokszínűsége egységes stílust tükröz, amely kifinomultan elegyedik az énekesnőre jellemző sajátos dallamvilággal és védjegyévé vált füstös hangszínével.

Budapest Jazz Club, szeptember 15., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.