Szerdom Randa

A címről nem én tehetek, adta magát meg. De aki elolvassa, rájön. Az ismert gyerekes programok mellé nagyon érdekes tölteléket találtam a múzeumi és könyvesbolti események között, de mégis a zenemuzsika viszi ma a prímet, mert az is jó szám és sokféle. Van miből csemegézni bőven, akár random is!

Mennyi ritmus, taktus, lüktetés és szabadság: a Jazzfesten zenére dobban majd a város szíve. Több mint 200 fellépő, különböző generációk és formációk ünneplik a jazzt, klubokban és flashmob szabadtéri koncerteken, diákok és a műfaj neves nagyöregei a város tizenegy pontján április 27. és május 12. között.

"Zenegyerekeknek!" Juhász Lászlóval

Népszerű gyermekdalok, népdalok, hagyományőrző elemek, körtáncok, mondókák. Az állandó gitár-ének és ritmusszekció mellett megszólalnak még a furulyacsalád tagjai: a szopranínó, a szoprán- és altfurulya, a tilinkó…

Müpa, április 27., 10:00 

Sokadik alkalommal találkozhatnak a Ringató rendszeres látogatói karácsony előtt a Müpa Üvegtermében, hogy közös énekléssel, játékkal köszöntsék a közelgő ünnepet a sorozat müpás házigazdájával, Gáll Viktória Emesével, valamint édesanyjával, a Ringató alapítójával Gállné Gróh Ilonával.  

Minden szerdán az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!   

Az online előadásokon Hieronymus Bosch korszakához kapcsolódó kultúrtörténeti érdekességeket ismerhetnek meg. Az előadásokat szerdai napokon tartják.   

Ripoff Raskolnikov minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. 

Dave Weckl és Tom Kennedy már évtizedek óta zenél együtt. Most egy vadonatúj zenekari projekttel érkeznek Budapestre Bob Franceschini szaxofonos és Stu Mindeman billentyűs társaságában. Dave Weckl amerikai dobost minden idők egyik legnagyobb hatású és technikailag legtehetségesebb jazz fúziós dobosának tartják.  

A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg. Weisz Gábor - sax, Martien Oster (Diana Krall) - gitár, Fonay Tibor - bass

Nagy Emma Quintet

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a magyar jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók.