Színészek, akik minden filmjükben ugyanazt csinálják

Némelyiknél talán fel sem tűnik, de tényleg!

Tom Cruise fut

 

Ha Cruise-on múlna, a kaszkadőrök munkanélkülivé válnának, hiszen újabb és újabb filmjei már-már semmi másról nem szólnak, csak arról, hogy a színész egyre veszélyesebb mutatványokat hajtson végre, kitolva az emberi tűrőképesség határait – olyan dolgokat is élesben csinál meg, amit egyébként könnyűszerrel megoldhatnának akár filmtrükkökkel is. Mindezekhez képest szinte smafu, hogy gyakorlatilag végigrohanta az egész karrierjét, egy profi sportolónak is komoly ellenfele lenne.

 

Brad Pitt eszik

 

Nincs olyan film, amiben Brad Pitt ne enne, de legalább ne nassolna valamit, a Ha eljő Joe Blackban a történet szempontjából is nevezetes, amikor rákap a mogyoróvajra. A színész, saját bevallása szerint az életben is ilyen, folyton majszolgat valamit.

 

Harrison Ford dühösen az ujjával mutogat

 

 

Önmagában talán fel sem tűnne, de több filmjéből össszevágva tényleg feltűnő a vissza-visszétő elem, ahogy Ford kissé oldalra csapott fejjel, dühösen a mutatóujjával bökdös. És ha ez nem lenne elég, ő is a nagyevők közé tartozik:

 

 

Sean Bean meghal

Ugyan egy felmérés során kiderült, hogy nem Sean Bean a legtöbbször meghaló színész, a köztudatban mégis övé a trón, olyannyira, hogy meglepő, ha a karektere túléli a filmet.

 

 

Christopher Walken táncol

Walken profi táncos, sőt, előbb tanult táncolni, minthogy klasszikus színész lett volna. Látványosan élvezi, ha táncolhat, hiszen legtöbb filmjébe belecsempész néhány lépést, még akkor is, ha tulajdonképpen semmi sem indokolja.

 

 

Adam Sandler több mérettel nagyobb ruhákat hord

Mind filmjeiben, mind civil életében, Sandler vonzódik a méreténél jóval nagyobb ruhákhoz: anyukásan szólva minden úgy lóg rajta, mint tehénen a gatya. Valamiért divatikonná vált, és sokan utánozzák a stílusát, ami tényleg annyiból áll, hogy mindenből sokkal nagyobb méretet kell viselni.

 

 

Tom Hanksnak pisilnie kell

Persze túlzás azt állítani, hogy minden filmjében, de Hanks feltűnően sokat pisil a vásznon. A Halálsoronban ennek fontos szerepe van, hiszen John Coffey gyógyítja meg Edgecomb parancsnok fájdalmas vesekövét, a Forrest Gump egyik legnagyobb poénja is az, amikor a címszereplő közli Kennedy elnökkel, hogy pisilnie kell.

 

 

Owen Wilson mindig azt mondja, hogy wow

Wilsonnál jobban senki nem tudja ezt mondani széles e világon, és nem is fogja vissza magát, mondhatni ez a védjegye.

 

 

Natalie Portman sír

Ha megnézzük a színésznő filmográfiáját, tényleg sokat sír. Valószínűleg véletlen, de úgy tűnik, sikerül olyan szerepeket választani, hogy a történet egy pontján könnyekben tör ki.

 

 

Jeff Goldblum fura hangokat ad ki

Goldblum alapvetően furán beszél, mintha folyton cukorkát szopogatna, a mondatokat is önkényesen tagolja, heherészik, és egészen fura hangokat ad ki – de hát ő ilyen, Jeff Goldblum, ez hozzátartozik a sármjához és olyan benyomást kelt, mintha egty végletesen szórakozott fickó lenne. Bármilyen szerepet is játsszon, sajátos beszédstílusát viszi magával.

 

 

Külön ki kell emelnünk a Jurassic Park-beli nevetés(szerűség)ét, ami olyannyira jelenséggé vált, hogy még le is kottázták. Steven Spielberg filmjének kiváló a magyar szinkronja, de ezt lehetetlenség volt magyarítani, hiszen erre csak Goldblum képes.