Szombati lustálkodáshoz

A mai nap tökéletes a lazításhoz. Nincs más hátra, mássz fel a netre és streameld az alábbi programokat!

Zichy Szín-Műhely: Utazás a szempillám mögött

Online, december 26., 9h

A mesejáték egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az üveggolyó álmában is gurul, csak gurul….

Álomutazó - mesemusical

Online, december 26., 9h, 14h

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol már senki sem alszik, ezért senki nem is álmodik.  A videó a 2017 karácsonyán a BOK csarnokban bemutatott előadás felvétele.

A Játékkészítő - pop-show-musical

Online, december 26., 9h, 14h

A Játékkészítő pop-show-musical fergeteges színházi sikere - két év alatt több mint 100 ezer gyerek és felnőtt nézővel - megmutatta, hogy tisztán hazai alapanyagból gyúrva létre lehet hozni olyan előadást, ami akár a Broadway színpadán is megállná a helyét. A videó a 2015 karácsonyán a SYMA csarnokban bemutatott előadás felvétele.

Táncszínház ON - Kulcsár Noémi Tellabor: Mókás Mikulás

Online, december 26., 11h

Kulcsár Noémi, Harangozó-díjas koreográfus óvodás és kisiskolás korosztálynak szóló vidám tánc előadásában a Mikulásünnep, az ajándékozás, valamint egy pórul járt, de annál mókásabb Mikulás játsszák a főszerepet. A Tellabor táncosai közben mozgással, zenével és látványos fényjátékkal szórakoztatják a kicsiket, és megismertetik őket a tánc szépségével is.

Ékszer Balett: Az Oroszlánkirály

Online, december 26., 16h

Most a nappalitok kényelméből követhetitek végig Simba és barátai kalandjait! Kikapcsolódás az egész családnak, egy jegy áráért!

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 26., 17h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Budapest Bábszínház: Gengszter nagyi

Online, december 26., 18h

Az előadás érzékenyen, rengeteg humorral szól nagymama és unokája különös barátságáról, és arról, hogy bár 11 és 78 évesnek lenni sem könnyű, sosem késő elkezdeni játszani.

Játékszín: A szőke ciklon

Online, december 26., 19h

Rejtő Jenő népszerű regényéből Szente Vajk készített színpadi adaptációt, melyben maga Rejtő Jenő is fölbukkan... Öt színész huszonöt szerepben, meg még egy zongorista. Az előadást jegyvásárlást követően nézhetitek meg. 

Dumaszínház: All stars - Hadházi László, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán

Online, december 26., 19h

Stand-up comedy előadás - közreműködik: Hadházi László, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán.

Átrium: Egy, kettő, három

Online, december 26., 19h

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtud­ták, és útban vannak ide. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá… Az előadásra jegyvásárlás itt.

Jászai Mari Színház: Csoportterápia

Online, december 26., 19h

Ha úgy érzed széthullott minden, ami volt, hogy nagy a gond, hogy egy ideje kissé borúsabb az ég, mint volt, akkor irány a csoportterápia. Sok zenével, rengeteg nevetéssel és az ülés végén – miután jól kinevettük magunkat – mind rájövünk, hogy az út nyitva áll előttünk, csak a félelmeinket kell elengednünk egy kicsit.

Budapest Bár - Karácsonyi koncert

Online, december 26., 19h

A Budapest Bár idei karácsonyi koncertjén főleg az Ünnep és a Ha megtehetnéd című lemezek dalai szerepelnek. Az előadást Keresztes Tamás Jászai díjas színész rendezi, öt zenész és tíz énekes részvételével. A Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Tóth Vera, Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Ferenczi György és Szűcs Krisztián.

Vendégségben Pelleréknél - online zenés talk show Peller Annával és Peller Károllyal

Online, december 26., 19h

Peller Anna és Peller Károly a 6szín színpadán úgy fogadják vendégeiket, mintha csak otthon lennének. A vendégségbe érkező kollégáik pedig nem csak egy baráti összejövetelre, hanem egy rendhagyó talk show-ba is érkeznek. A házigazdák segítségével különböző szórakoztató játékokon keresztül megismerhetjük kevésbé látott és ismert énjüket is. A vendégek természetesen dalra is fakadnak, hol együtt, hol külön-külön. Első alkalommal Szulák Andreát , Ágoston Katalint és Kocsis Dénest láthatják Vendégségben Pelleréknél.

Dumaszínház: Humor sapiens - a felegyenesedés hátrányai // Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje

Online, december 26., 19h

A humor ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük. Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje erre a gondolatmenetre épül. 

Tímár Sára karácsonyi lemezbemutató koncertje

Online, december 26., 20h

Tímár Sára generációjának egyedi hangú, kísérletező kedvű énekese 2011-ben nyerte el a Junior Príma Díjat magyar népművészet és közművelődés kategóriában. A program a Hagyományok Háza támogatásával valósul meg.

Händel–Mozart: Messiás – keresztmetszet

Online, december 26., 20h

Egy igazi ünnepi mű, Händel Messiás című oratóriumának legszebb részletei hangzanak el Mozart átiratában az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

Musical Slágerek 1. - Duett koncert Az Operaház Fantomja sztárjaival, Fonyó Barbarával és Csengeri Attilával

Online, december 26., 20h

Ezen az estén a színház legsikeresebb produkciói közül Az Operaház Fantomja jól ismert dallamai csendülnek majd fel a művészek személyes zenei kedvenceivel együtt. 

Radnóti Színház: Castel Felice

Online, december 26., 20h

Egy nagy sikerű Radnóti előadás 2005-ből a szerelemről, hűségről, az új élet reményéről, ügynökökről, a hazaszeretetről, a megbocsátásról és a feledésről...

Örkény István Színház: Azt meséld el, Pista!

Online, december 26., 20h

"Mi lenne, ha Örkény István egy nap újra megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, mesélni kezdené - olykor felállna - az életét, azután megint eltűnne?" Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.