Szombati nyárzás

Még mindig robog a nyár, és hátha még sokáig. A fesztivál szezon is derékig, de a jó nagyok még hátravannak. Addig is menjünk ide-oda, és nézzük meg a dolgokat. A gyerekek is. Aztán meg zene. Ezt mind tegyétek hűvösben, ez az orvosi jótanácsom nektek. Igyekezzetek!

F25 - Negyedszázad együtt! Ezt egy igazi, jubileumi fesztivállal szeretnék meghálálni nektek. A helyszín a már jól ismert First Field, a vele szemben lévő terület és természetesen a FEZEN klub. Több mint 100 fellépővel, egyéb programokkal, szebb, komfortosabb helyszínnel várnak Titeket!

31. Művészetek Völgye 2022.

Művészetek Völgye, július 22-31.

31. alkalommal ünneplik 10 napon át a zenét, a táncot a színházat, az alkotás örömét az ország szívében, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

ZamJam

Zamárdi, július 28-30.

A ZamJam július 28-tól 3 napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével,  képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket és Zamárdiba költözik a WAMP vásár is.

Nyári MondoCon 2022

BOK Csarnok, július 30-31.

A Nyári MondoCon 2022 ismét szeretettel vár mindenkit. Fontosabb információk: Helyszín csere miatt a Nyári MondoCon 2022 a BOK Sportcsarnokban lesz, régi nevén SYMA csarnok. 

Hervis Balaton-átevezés 2022

Zamárdi, július 30., 9:00

Idén nyáron is vár hazánk legnagyobb tava, az ország legnépszerűbb közös evezésére! Ne hagyd ki Te se a 2022-es Hervis Balaton-átevezést! Aki már volt, tudja mekkora buli, aki még nem, annak muszáj megtapasztalnia!

Egy izgalmas meteorit előadást követően az előadók kísérletben szimulálják a meteorit becsapódást, majd eljátszhatjátok, hogy hogyan mentenétek meg a Földet egy aszteroidától!? Miután jól kijátszottátok magatokat a kezetekbe is vehetitek az igazi égből hullott meteoritokat, sőt még mikroszkóppal is megvizsgálhatjátok ezeket a különleges égi csemegéket. 

Erdők könyve

KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár, július 30., 10:30

Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon elgondolkodtál-e, hogy vajon a Vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet? És azon, hogy a madarak kitől tanultak énekelni? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy Tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit - mondjuk szép kis selyempapucsát? Valószínűleg azon sem töprengtél még, hogy mi történik azzal, aki mérges gombába harap.

Katáng: Tarkabarka dalok

Magyar Zene Háza, július 30., 10:30

Tartsatok a Katáng zenekarral a mesék földjére! Nem is akárhova, hanem a varázslatos Héterdőbe! Bár hosszú az odáig vezető út árkon-bokron át, ám mókával, kacagással és főleg sok jó zenével hamar elröppen az idő. Vidám, zenés mulatság az egész család számára, ahol nemcsak mesebeli lényekkel lehet megismerkedni, hanem a világ minden tájáról származó hangszerekkel: a kelta hárfától a harmonikán át a darbukáig. Nagyszerű világzene, amit biztosan élvezni fog az egész család!

V. Beat Fesztivál

Verőce, július 30., 14:00

Jubileumi, újragondolt színpaddal, látványvilággal, sztárfellépőkkel és remek programokkal érkezik a környék legjobban várt nyári bulija!

ByeAlex és a Slepp, vendég: Manuel

Budapest Park, július 30., 18:00

Kétség sem fér hozzá, hogy ByeAlex egy rendkívül sokoldalú dalszerző-énekes-producer. 2015 óta tulajdonképpen csak úgy ontja zenekarával karöltve magából a slágereket, ami egyaránt a rádiós listák és a streaming platformok legjei közt foglalnak helyet. És ha mindez nem lenne elég, zenei karrierje mellett a TV képernyőjén is rengeteget láthatják, ahol fontos szerepet játszik a fiatal tehetségek felfedezésében és mentorálásában.

5vagy$árkány koncert - Kacsakő

Kacsakő Bisztró, július 30., 19:30

5vagy$árkány zenekar újra Woodstockot csinál a Kavicsosból! Szentendre-Leányfalui gyökerekből táplálkozó, Blues-rock, Blues-funk, Jazz-rock alapokra épülő, progresszív rokkendroll hologram és mainstream-össztáncegyüttes.

A 2015-ben a legrangosabb szakmai életmű-díjjal, a Szabó Gábor díjjal kitüntetett Gyárfás István gitáros tavaly egyesítette erőit a Hammond orgona hazánk legnépszerűbb előadójával, Premecz Mátyással és régi harcostársával, a nagyszerű dobos Jeszenszky Györggyel.

BELAU: Sunset Session, support by: ZSÜD

Pontoon, július 30., 20:00

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó.

Czakó Virág az új generáció egyik ígéretes tehetsége, az utóbbi időben különböző formációkban szerepelt, képviselve a hagyományos jazz vonalát. Repertoárja Ella Fitzgerald, Carmen McRae, Diana Krall inspirálta sztenderdeket tartalmaz, kiegészülve latin bossa novákkal és pár groove-os feldolgozással.