Szombati programajánló

Mozi és zene jellemzik a mai napot, közbeékelve egy kis növényzettel és csillagászattal. Remek programozási lehetőségek kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Az Akvárium mindent visz!

Asztro-matiné 'Kísérletek’

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 2., 10:00

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek…

Örökzöld és szép mese szegényekről és gazdagokról, Fazekas Mihály klasszikusának alapján. Matyi, egy vidám parasztlegény legelésző libájával Döbrögi uraság erdejébe téved. A földesúr hajdúi üldözni kezdik a libát, mert fehér vadlibának nézik a ludat. Az uraság hajdúi elfogják mindkettőjüket és Döbrögi Dániel tulajdonának ítélik a ludat. Az uraság pedig huszonöt botütésre ítéli Matyit, aki a büntetés után megfogadja, hogy: háromszor veri majd vissza. Dargay Attila első nagyjátékfilmjét 1977-ben mutatták be. A figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönözték a hangjukat, az alkotásban Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás zenéje csendül fel.

ELTE Filmnap 2024

Bem mozi, március 2., 12:00

Hang forog, kamera forog, ééés tessék! Idén is elhozzák nektek a filmrajongók kedvenc eseményét, az ELTE Filmnapot! Vegyétek birtokba a BEM Mozit egy egész napos film maratonra március 2-án! A tematika: Animációs filmek a nagyvilágból! Idén ismét vetítésre kerülnek hallgatók által készített filmek is! Az esemény nem csak ELTE hallgatóknak szól! Vigyétek anyut, aput, hívjátok a barátokat!

Szobanövényvásár a Lumenben

Lumen kávézó, március 2., 12:00
 

Egy napra a Rákóczi téri Pilea Projekt újra a Lumenbe költözik, ahol igazi dzsungelhangulat várja a résztvevőket március 2-án, szombaton 12-18 óráig! A tél elteltével még a legrutinosabb növénytartóknál is felszabadul néhány hely az ablakban, a többieknek pedig szuper alkalmat teremt a tavasz, hogy feldobják otthonukat pár burjánzó zöldnövénnyel.

Camille Pissarro nélkül nem lett volna impresszionista mozgalom. Hiszen jogosan nevezzük őt az impresszionizmus atyjának! Merész lépésre szánta el magát, és végig levelezett művészi ars poeticájáról családtagjaival. E bensőséges hangú, sok tényt és összefüggést megvilágító levelek alkották a dokumentumfilm forgatókönyvének a vázát, melyben megkísérlik jobban megérteni és megértetni Pissarro életrajzát és pályaképét.  

Warkings
Barba Negra (Red Stage), március 2., 18:00 

Epikus power metal és ami mögötte van: A zenekar koncepciója szerint a négy harcos király a Valhallában találkozott, zenekart alapítottak, és Odin visszaküldte őket a Földre, hogy terjesszék a metált. Íme hát a csapat üzenete: Harcosok, figyeljetek! Eljött az idő, hogy a tömegek elinduljanak Valhalla mélyéről. Csatlakozzatok a Warking-hez a korábban soha nem látott méretű hadjáraton. Készüljetek fel a heavy metal történetének legnagyobb csatáira és támogassátok az Európán átívelő menetben a zenekart, akik a régmúlt harcairól mesélnek majd. 

Hűvös, Majré

Akvárium Klub (Lokál), március 2., 18:30
 

Az alterzene új generációjának üdvöskéi együtt mennek csatába az Akvárium Lokál színpadára. Nem egymás ellen, együtt. Izgalmas zenei megoldások, intelligens szövegek, és mindezek mellett megragadó dallamok egy egész estén át MAJRÉ és a Hűvös zenekar közös buliján. 

All Machines Will Fail
Dürer Kert, március 2., 19:00

Az All Machines Will Fail első lemeze And We címmel tavaly februárban jelent meg. Mohácsi Mátyás (basszusgitár), Kocsis Máté (dob) és iamyank (gitár) trióját általában lassúnak, sötétnek, rituálisnak, atmoszférikusnek, post rocknak, post metalnak, szertartásnak írják le azok akik élőben látták a zenekart. Ezen az estén második lemezüket mutatják be. 

Raboczki Balázs alt saxofon, Szalòky Balázs trombita, Várvölgyi Szabolcs gitár, Eged Márton  basszusgitár, Adamecz József dob, Ferenczy András ènek, A koncert vendége György Andrea hegedű , ènek 

Pesti Bárdok  

Dopamin, március 2., 19:30
 

A Pesti Bárdok második koncertje! A nagy sikerű bemutatkozás utáni lendületben, ezúttal egy kompaktabb, egyfelvonásos műsorral készülnek - de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek újdonságok a műsorban az első koncerthez képest...  

Nincs az a felsőbb hatalom, aki ezt a véletlenszerűség eltérített vonatának nyikorgó ajtajából a káosz fekete űrjébe kihugyozott kacskaringós dalszerzést még egyszer hajlandó lenne lekövetni. Három szó: DALLAMOS GALOPP POSZTMETÁL

Magidom 
Dürer Kert, március 2., 20:00

2023 őszén új nagylemezzel jelentkezett a Magidom zenekar. Az Esendő halandó címre keresztelt album legtöbb dalát már eljátszották év végi koncertjeiken, de még akad 1-2 újdonság a lemezről, ezért most a korábbi kedvencek mellett helyet kapnak a repertoárban a közönség által eddig még élőben nem hallott új dalok is.

Bankrupt x Stifler Mamája

Instant-Fogasház, március 2., 20:00
 

BANKRUPT • Tavasznyitó koncertjére új közéleti slágerrel érkezik a Bankrupt, folytatva az Illiberal Holiday lemez hagyományait. Ahogy mindig, ezúttal is hatalmas buli várható. 
STIFLER MAMÁJA • A szintén rendszerkritikus pop-punkban utazó Stifler Mamája ezen az estén mutatja be új nagylemezét.

Yann Tiersen Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics

Akvárium Klub (NagyHall), március 2., 20:00
 

Közel 8 év után, különleges koncerttel tér vissza Yann Tiersen Budapestre! A francia zeneszerző a Kerber Complete Tour: Solo Piano + Electronics körút égisze alatt, egy zongora és egy elektronikus szettből összeállított műsorral érkezik majd 2024. március 2-án az Akvárium Klub nagytermébe.