Szombati programajánló

A korán kelő katonai érdeklődésű gyerekeknek jó lesz a délelőtt, ahogy a csillagászatilag műveltebbeknek is. Sőt, a kis asztronómusok még repetázhatnak is! A legkisebbek mozizhatnak, hogy ők se maradjanak ki. Végül a szülők elmennek a koncertre, hogy mindezt, amit mondtunk, kipihenjék!

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze
KMO Művelődési Központ, március 9., 9:00

A több mint 20 éves múlttal bíró találkozó, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek.Minden tárgynak meg van a saját története. Bővebb információ és jelentkezés: Német Ildikó, email:inemet@freemail.hu 

A magyar rajzfilm atyjának leghíresebb, máig varázslatos remekművei egy csokorban. ● Két bors ökröcske, 27 perc, ● Egér és oroszlán, 10 perc, ● Kiskakas gyémánt félkrajcárja, 15 perc, ● A telhetetlen méhecske, 15 perc

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek… Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat kérdeznek…

A meglepetésekkel tarkított jubileumi év “Első felvonása” a tavaszi Akusztik&Metal turné, ahol egyes városokban, egy este két koncerttel állnak majd színpadra. Első körben egy áthangszerelt, akusztikus műsorral készülnek a saját dalaik átírtából, majd az est második felében az elmúlt 20 év zenekar- és közönségkedvenc dalaiból válogatnak, jó hangosan, jó karcosan!

Az Alhambra – a legjobb állapotban fennmaradt középkori muzulmán palotaváros – Naszrid-dinasztia kori építői olyan igényesek voltak, hogy technikájuk egy részét egészen a fraktálgeometria feltalálásáig nem tudták teljesen megmagyarázni. Mivel szinte az összes levéltári anyag megsemmisült, tervezési elveiket jószerével csak deduktív módszerekkel ismerhetjük meg.

Úrfi VI. Születésnap

Akvárium Klub, március 9., 18:30

Az alterzene új generációjának üdvöskéi együtt mennek csatába az Akvárium Lokál színpadára. Nem egymás ellen, együtt. Izgalmas zenei megoldások, intelligens szövegek, és mindezek mellett megragadó dallamok egy egész estén át MAJRÉ és a Hűvös zenekar közös buliján. 

Csillaghalmazok és ködösségek káprázatos világa

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 9., 18:45

A mai estén felfedezhetik a Rosetta köd kicsiny csillaghalmazát, amit egy hatalmas gázköd ölel körbe. Majd az Ikrek csillagkép legszebb halmazát tekinthetik meg. Kék csillagai kitöltik a látómezőt. Végül galaxisunk egyik, ha nem a legszebb ködét kapják távcsővégre.

KILLY (CAN)

Akvárium Klub, március 9., 19:00
 

A torontói Killy alighanem az egyik legizgalmasabb arca az újgenerációs hiphopnak, amit az is igazol, hogy villámgyorsan ért el hatalmas sikereket már a karrierje elején. Kanye West-től kezdve Speaker Knockerz-en át Tommy Lee Sparta-ig sokan voltak hatással a munkájára. 

Decapitated

Analog Music Hall, március 9., 19:00

A death metal rajongóknak igazi pirosbetűs ünnep lesz március 9, amikor is a műfaj földi helytartója, a DECAPITATED tér vissza Budapestre egy zúzós estére az Analog Music Hallba. A lengyel formáció ráadásul ezúttal is a death metal színtér legváltozatosabb csapataival karöltve érkezik, így az este során még tombolhatunk az az Incantation, a Nervosa és a Kassogtha koncertjeire is. 

MVM Dome, március 9., 20:00

Az ország egyik első számú koncertzenekara, az összetéveszthetetlen zenei hangzású Quimby 33 év után sem hagy fel a kísérletezéssel. 2018-ban már egyszer bebizonyították, a klasszikus zene és a rock and roll nem is áll olyan távol egymástól, 2024. március 9-én pedig ismét beengedik a klasszikus hangzást a világukba. A Danubia Zenekarral és Balassa Krisztián karmesterrel kiegészülve az MVM DOME színpadára ültetik a szimfonikus hangszerelést és a rock and roll attitűdőt. Áradó és lüktető szimfonikus szekció, nagyzenekari Halleluja és színtiszta Quimby rock and roll... Közel 8 év után újra arénakoncert a Quimby-vel!

Catalan Jazz on Tour

BMC - Opus Jazz Club, március 9., 20:00

A Martín Leiton Quartet sodró lendületű zenéjének minden egyes hangjából a jazz és a latin-amerikai népzene történetének rejtett epizódjai tárulnak fel. A zenekar megalapítása óta intenzíven turnézik, és tavaly már ötödik, Caravana című albumukat jelentették meg. A lemez főhajtásként is értelmezhető Thelonious Monk, Wayne Shorter és Duke Ellington előtt, ám a jazzóriások vitathatatlan hatásához a latin-amerikai zene íze, illetve a gnawa és a tuareg tradíciók ritmus- és dallamvilága társul, ami még markánsabbá teszi a Martín Leiton Quartet arcélét.

A Trio Midnight stílusa elsősorban standardekre és Oláh Kálmán egyéni, különleges zenei világú kompozícióira épülő, a jazz anyanyelvének számító bebopot megőrző, ugyanakkor többféle irányzatot magába olvasztó kreatív muzsika. Zenéjük lényegi része a kollektív improvizáció. A Trio Midnight a legendás amerikai alt-szaxofonos, Lee Konitz egyik kedvenc kísérő együttese. A '90-es évek óta töretlen pályájú, mainstream jazzt játszó zenekart számtalan más hazai trio alap pilléreként is tevékenykedő három frontember alkotja.

Március 9-én besquattolják a Gödör klubbot, és lerepítik a végtagjaitokat a CLUB PUNK kollektíva első gyűlésén, amire meghívták északi szomszédaink feltörekvő csillagát, az XCES-t. A gógyis ordibálós zene után Magyarország elsőszámú goblinja: GIGASET játszik, Molni társaságában.

Az októberi egész Düreres Psybaba szülinap után már tudták,hogy lesz következö..és ez el is jött a szokásos tavasz váró nyitó Spring Roll partyval.. ..Manu/Dark Whisper 5 éve 2019-ben volt Budapesten utoljára még a régi Dürer középsö termében.. André/Mimic Vat is még a Covid elött zenélt itt,de hogy egy bulin mind a ketten, olyan még nem volt...