Szombati programajánló

Igazából ez a szombat már pénteken elkezdődött, legalábbis, ami a programok kavalkádját illeti. Lesz itt elevenség, építészet és régészet, a hozzávaló étel és italság, szelávi, élni tudni kell! Annyira fárasztó lesz a részvétel, hogy az otthoni mozi utánra már csak kettő, igaz nagyon emblematikus koncertet ajánlunk!

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on 2023

Bartók Béla Boulevard, június 2-3.

Ismét megELEVENedik a Bartók Béla Boulevard! Az Eleven Tavasz idén június 2-3. között pezsdíti fel a Bartók Béla Boulevard-t a nyárváró fesztiválja során, ahol a közösségek ereje kerül a középpontba.
Színes köztéri programokkal vár mindenkit a főszervező Bartók Boulevard Egyesület a Gellért és a Gárdonyi téren, valamint a Feneketlen-tónál.

Építészfesztivál 2023

Fűvészkert, június 2-3.

Az Építészfesztivál keretein belül megrendezendő egynapos konferencia célja a természet-alapú megoldások előnyeinek, transzformatív potenciáljának ismertetése, valamint minél szélesebb körű alkalmazásának elősegítése.

ISTENEK, IDEÁK, HŐSÖK | Régészet napja és éjszakája

Magyar Nemzeti Múzeum, június 2-3.

A Régészet Napját idén június 2–3-án rendezik meg, azzal az újdonsággal, hogy az idén már fesztivál jellegű rendezvény központi helyszíne a Nemzeti Múzeum épülete lesz. A 2023-as központi téma az „Istenek, ideák, hősök”.

MBH Bank Gourmet Fesztivál 2023

Millenáris, június 2-4.

Idén is vár az MBH Bank Gourmet Fesztivál: 2023. június 2. és 4. között ismét az ország legjobb séfjeivel, cukrászaival, borászaival, sör- és pálinkafőzdéivel várnak Benneteket a Millenárison! 100 kiállító, számtalan program és élmény a hazai gasztronómia legnagyobb ünnepén.

III. Szeláví! Fesztivál

Pilisborosjenő,  június 2-4.

Szeláví! Szabadság, öröm, fesztelenség, kikapcsolódás, együttlét. Ez az élet. A legtöbben már alig várják, hogy újra felhőtlen pillanatokat élhessenek át. Közös kikapcsolódás, egy jó koncert, vagy épp gondtalanul piknikezés a szabad ég alatt egy finom palack bor társaságában. 2023-ban is folytatódik a családias hangulatú kisfesztivál, amely elsősorban a természet és a művészet szeretetére épít. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár. Ezek mind összetevői a Szeláví! Fesztiválnak, amit ezúttal a az Egri vár másolatánál, a Pilisi Parkerdő közvetlen ölelésében rendeznek meg.

15. Belvárosi Fesztivál

Budapest,  június 2-4.

Belvárosi Fesztivál - Magyarország talán legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja az V. kerületben. A Belváros szívében, több helyszínen, igazi nyárindító ingyenes programok, különböző zenei stílusú koncertek várják a látogatókat.

Hegyvidéki Nyár 2023

MOM Művelődési Központ - Sirály Sétány,  Gesztenyés kert, június 3-4.

Hegyvidék Önkormányzata a tavalyihoz hasonló programsorozatot szervez a MOMkulttal közösen Hegyvidéki Nyár néven. Idén kicsit jobban a nyárba tolva, május helyett június elején ünneplik a jó időt a MOMkult kertjében, Szabadtéri Színpadán és a Sirály sétányon. Családok, baráti társaságok, egyedül érkezők és klubközösségek játszhatnak, beszélgethetnek, élvezhetik a koncerteket étel és ital társaságában.

32. Wekerlei Napok

Kós Károly tér és környéke, június 3-4.

32. Wekerlei Napok - Két nap a wekerleieknek a wekerlei önkéntesek szervezésében.

Környezetvédelmi Világnap

Budakeszi Vadaspark, június 3., 10:00

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 3-án (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes.

Kettős életek

Francia komédia hűtlen párokról, akik a munkájukban és a magánéletükben is változásokkal néznek szembe. A kifinomult Alain egy nagy múltú kiadóház feje, aki a könyvkiadásban zajló digitális forradalommal van elfoglalva, felesége Selena, egy népszerű tévésorozat sztárja – mindketten más ágyában keresnek vigaszt gondjaikra. Alain, cége fiatal és csinos digitális vezetőjével jön össze, Selenának pedig férje egyik barátjával van évek óta tartó viszonya. A félrelépések idővel egyre csak bonyolítják a kapuzárási pánikot, munkahelyi krízist és magánéleti zűrzavart.

F.O. System / vendég: Amber Smith - Dürer Kert • Nagyterem Nyitóhétvége

Dürer Kert, június 3., 19:00

'91-es feloszlásukat követően a közönség kívánságára 2006 óta a csapatot évente csupán egy darab nagyszabású koncerten kaphatja el a rajongótábor - ám esetünkben a ‘történelmi forduló’ kapcsán dupláznak, és a januári teltházas Akvárium Klub Nagyhall-os koncertjük után a Dürer Nagytermét adják át elsők között a mélyen tisztelt nagyérdeműnek.⁣⁣⁣

Dé:Nash // Nagy Magyar Béketrensz koncert

"Tisztelt honfitársam! Ha lemaradtál a Táldosdiszkóról, vagy ismét átélnéd a nemzeti révület katatón lüktetését, hogy egy szívből szóló szép üzenet szellemében egyesülj nemzettestvéreiddel, taposs velünk a trenszbe bújtatott Békemeneten a Kobuciban!"