Szombati programajánló

Elment a nap, táskájába tevén ügyeit, gondjait. De csönd az nem lesz, garantáljuk! A csepegős, sötét őszi napok már nem kínálják a szbadtér adta csodákat, de ez a szombat azért odateszi magát zeneileg! Az olaszok meg megmentik a filmeket.

21. Olasz Filmfesztivál - MittelCinemaFest 2023

Puskin mozi, Tabán mozi, november 4-12.

 

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és a Cinecittà közös rendezvényén, a MittelCinemaFesten november 4-12. között a Puskin és a Tabán moziban 12 kortárs olasz filmet nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A 21. Olasz Filmfesztivál programjában többek között szerepel az idei Velencei Filmfesztivál nyitófilmje, a valós történetet feldolgozó A parancsnok és A furcsaság című többszörösen díjnyertes alkotás Toni Servillóval a főszerepben. Az ismert olasz színészt láthatjuk még az Adagióban és Paolo Genovese legújabb munkájában, a Hátralévő életem első napja című filmben is. Jön az Elrabolták, mely megnyerte a legjobb filmnek járó olasz Arany Glóbusz díjat és az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott Seholsincs ország című animáció. Vetítik továbbá A kiméra című, a Telluride Filmfesztiválon Silver Medallion Award-ot nyert filmet Isabella Rossellinivel.

Akvárium Klub, november 4., 18:30

A Fekete Zaj Fesztivál bemutatja: SWANS, vendég: Norman Westberg

HétköznaPI CSAlódások, Figyelmeztető Részleg, Gulyás Band

Dürer Kert (Nagyterem), november 4., 19:00

Hétköznapi Csalódások - 33,14 születésnap! Fegyelmező Részleg - 20 éves születésnap! 
2023.11.04.szombat - Budapest - Dürer Kert, kapunyitás: 19:00, 20:00 Gulyás Band, 21:00 Fegyelmező Részleg, 22:30 Hétköznapi Csalódások

Lakatos János: Táncoló filmkockák - 1920-1930 Megújul a tánc, megújul a mozi

Nemzeti Táncszínház (Kisterem), november 4., 19:30

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának multimédiás előadásában. Ebben a részben végig követhetik egy kulturális robbanás történéseit 1920-1930 között, melynek hatásai mind a mai napig tetten érhetőek a táncfilmek világában. Számtalan izgalmas dolgot tudhatnak meg erről a fantasztikus korszakról, filmekről, alkotókról és táncosokról.

Konyha

Akvárium Klub, november 4., 19:30

November elején visszatérnek az Akvárium klubba, legkedvesebb együtténeklős koncertjeik helyszínére, ahol huszonöt dalos, eddigi életművükön átívelő setlisttel várnak benneteket. Új számokkal is készülnek: a pörgős de katartikus fesztiválszezon után ugyanis visszaköltöztek a próbaterembe, hogy végső formába öntsük hatodik albumuk dalait. Az egyelőre munkacím nélküli anyag részben visszakanyarodás a korai évek intuitív megfigyeléseket tartalmazó, csiszolatlanabb dalaihoz - hasonlóan a Passat-hoz, amit már hallhattatok a koncerteken.

Flanders On The Move / Schntzl (BE)

BMC - Opus Jazz Club, november 4., 20:00

Milyen lenne az Enya zenéje ecstasy-val? A tabudöntögető belga duó, a schntzl hiper vizuális muzsikája egyszerre provokatív és szeretetre méltó. Mintha egy párhuzamos univerzum popzenéjét hallanánk benne, ami lebontja a megszokott értékrendet, de a giccstől sem riad vissza. Az ütőhangszerek, samplerek, billentyűsök és dobok által körülvett páros valósággal keringőzik a belassult hangminták és vad ritmusok közepette. Zenéjük maga az érzelmi hullámvasút: hol a 60-as évek musique concrète-je, hol a 90-es évek optimista eurodance slágerei, hol a futurista jazz szomorkás eufóriája bukkan fel benne. A schntzl három nagylemezét követően először hallható Budapesten, miután tavaly a Belgian Jazz Meeting kiemelt fellépőjeként, idén pedig az európai jazzszakma legfontosabb fesztiválján, a Jazzahead!-en is bemutatkoztak.

Tudósok lemezbemutató koncert, drMáriás albumbemutató előadás

A38 Hajó, november 4., 20:00

Szenzációs összművészeti esten mutatják be a Tudósok vadonatúj Himnikus idők himnuszai című lemezét és drMáriás Tanmesék a világ legfejlettebb demokráciájáról című vadonatúj albumát. Brutális és csodaszép vadonatúj Tudósok lemezt mutat be a művészeti diverzánsegyüttes ezen az estén: a 14 számból álló Himnikus idők himnuszai című opuszt, amelyen az immár legendássá vált Szeretünk lopni és a Ronda vagy, de megbasználak című örökzöldek mellett tizenkét vadonatúj, sehol sem játszott-hallott szám alkot tananyagot a gyógypunk, a katasztrófa-diszkó, a debil-funk, az extrametál és az operák eddig soha nem hallott, még zseniálisabbra emelt szintjén és jegyében.

We Love Budapest Jazz Est: Áron Hodek & The Pocket Crew

Budapest Jazz Club, november 4., 20:00

A mindössze 13 éves, komáromi Hodek Áron basszusgitáros máris világszerte elismert zenész, nemzetközileg jegyzett „csodagyerek”. Elképesztő sikereire hat éves kora óta fókuszál a világ. Tehetségére olyan legendás zenészek figyeltek fel, mint Quincy Jones, Lenny Kravitz, Timbaland, Robert Glasper, és még sokan mások. Áron bátyja, Dávid 2012-ben adta első önálló Müpa-koncertjét, majd az Egyesült Államokban is jelentős sikereket ért el. Az összeszokott testvérpár játéka Szlovákia egyik prominens zenészével, Eugen Vizváry billentyűs játékával válik teljessé.

Zselenszky Est

Hunnia Art Bisztró, november 4., 21:00

"A dalok, amik a múltkor kimaradtak... most lesznek. Előző napon sem lesz koncertem, szóval Odak úr lesz a doboknál.zselenszky.hu, Nagyon várlak. tnx"