Szombati programajánló

Akit nem riaszt a novemberi borongóság, látogasson el a Skanzenbe fesztiválozni, a többiek meg szaladjanak fedett helyekre! Hála az égnek akad elég zárthelyi program (végre nem dolgozat!), ahol el lehet kezdeni, vagy folytatni a hétvégi lazulást.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), november 11-12.

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez az újbor kóstolásnak és a libaételek fogyasztásának szokása kapcsolódik. Kézműves borászatok borai, ízletes libaételek, lámpás felvonulás, kézműveskedés, mesék és koncertek várják az érdeklődőket a Skanzenben. 

PerpiJazz: 100 év könnyűzenéje

Magyar Zene Háza (Koncertterem), november 11., 10:30

Ebben a programban a zenekar egy zenei időutazásra invitálja a közönséget, ahol bemutatják, mi történt az elmúlt évszázadban a populáris zenében, hogyan változott az emberek ízlése és hogyan jutottunk el a mai zenei kínálatig. Az időutazás során felfedezzük, hogy a különböző hangszerek és az elektronika megjelenésével milyen sok izgalmas stílus keletkezett, azaz betekintést nyerhetünk a rock, a pop, a reggae és más stílusok világába is. A program célja, a különböző könnyűzenei stílusok bemutatása. A koncertet 6 éves kortól ajánlott.

Avatar pres. SOLAR FIELDS (Magnus 50th Birthday)

Turbina Kulturális Központ, november 11., 19:00

A kilencvenes évek vége óta alkot az elektronikus zenei szcénában a svéd Magnus Birgersson, azaz ismertebb nevén Solar Fields. A kilencvenes évek nem ma voltak, s az azóta változatos pálya ívet leíró előadó számos alkalommal járt az Avatarnál vendégségben. November 11-én ismét köszönthetitek a Turbina falai között a Magnust, egy különleges apropóból: 50. születésnapját ünnepelni érkezik Budapestre, hozzátok.

Kapitány Máté, SCHMRK

Akvárium Klub, november 11., 19:00

Kapitány Máté a 2010-es évek második felétől reflektorfényben áll: producerként jelentős részt vállalt Krúbi Ösztönlény c. nagylemezének készítésében. 2019-ben saját anyagaival rakta le névjegyét - JEEP:A és ISTVÁN vol. 1., amit 2020-ban az "y" követett. Legutóbbi nagy dobása Beton.Hofi karrier-berobbantó "comic sins" albumán való közreműködés (MALÉV) volt, májusban azonban végre új anyaggal jelentkezett. JEEP:B: Hivatalosan 2022 őszén startoltak el a JEEP:B munkálatai, ám a jó ötletek gyűjtögetése évekkel ezelőtt kezdődött, sok korábbi beat és szöveg érett be mostanra, hogy helyet kapjon a dallistán. Egész nagy producer-csokorral dolgozott, nevek szerint: txy 808, bari.flp, prodbyshvarpe, poszti, Domchy, Varga Levente, D.Koms, és zoltai. A végeredmény pedig egy sziporkázóan kreatív 2023-as hiphop lemez, amely nem veri le az elődje által felrakott mércét.

Depresszió + Down For Whatever

Barba Negra (Red Stage), november 11., 19:00

19:00: Kapunyitás, 19:20: Vendég: Z.enemi, 20:20: Különleges vendég: Down For Whatever, 21:30: Depresszió

Egy életem - Grecsó Krisztián irodalmi stand up estje

MOM Kulturális Központ - MOMKult, november 11., 19:30

Az EGY ÉLETEM sorozatban híres művészek mesélnek az életükről, a számukra meghatározó pillanatokról és történetekről a Momkult színpadán. A forgatókönyvet itt valóban az élet írja. Grecsó Krisztián napjaink talán legnépszerűbb írója. Mint minden író, személyes élményeit elsősorban a könyveibe sűríti. De nemcsak azokat, hanem bármilyen más impulzust, amit a könyv megkövetel tőle.

Nazareth

Barba Negra (Blue Stage), november 11., 19:30

A H-MUSIC, a ROCK1, a BARBA NEGRA és a Lucky Bob Music Agency bemutatja: NAZARETH - Rock Solid 2023 turné, Vendégek: Sons Of Sounds, The Ground Shakers

Studio11 Evenings: Studio 11 Ensemble feat. Veréb Tamás

Budapest Jazz Club, november 11., 20:00

A jól ismert, nem kevesebb, mint hatvan éve működő legendás zenekar Studio11 Evenings címmel indított nagy sikerű sorozatot a BJC-ben. A kéthavi koncertek alkalmával egy-egy kimagasló énekes vagy hangszeres szólista csatlakozik a formációhoz. Ezen az estén a főként musical- és filmes világból ismert Veréb Tamás impresszív előadásmódja teszi még izgalmasabbá a nagyzenekar produkcióját.

Technokunst pres. Acidmoon w/ Luigi Tozzi

A38 Hajó, november 11., 23:30

A Technokunst mély zenei oldalága idén Novemberben is hipnotikus estével tölti meg az A38 koncerttermét. A műfaj elsőszámú ünnepeltje, a sound design úttörője, a kristálytiszta hangzás megszállottja, Luigi Tozzi újra a budapesti közönség előtt tárja fel éteri muzikalitását. A bemelegítésről Isu, majd Luigi után a lámpaoltásig Mode lesznek a házigazdák.

Még egy fasza kis buli az Akvában!

Akvárium Klub, november 11., 23:30

Ezen az estén is elsősorban az újabb zenéket részesítik előnyben. Persze azért nyilván lesz pár régebbi sláger is - ez elkerülhetetlen. De nem is akarják elkerülni! Ma iaz alábbi bandáktól játszanak számokat: Elefánt, Carson Coma, Analog Balaton, Galaxisok, Krúbi, Csaknekedkislány, Ricsárdgír, Beton.Hofi, Lil Frakk, Azahriah, Dzsúdló, Hundred Sins, aurevoir., Platon Karataev, stb.