Szombati programajánló

Szombaton ismét érvénybe lép a hagyományos hétvégi programmenet. A nap első felében családi programok kényeztetik a tevékenységre éhes publikumot, lesz ott kérem kiállítás, társas és mozifilm is! Kis délutáni pihenő után a család felnőttebb tagjai különféle koncerteken lazulhatnak, egészen sokáig.

Barangolás a Budapest Nagyregény fejezetei között

Budapest Városháza, november 18-19.

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt, ami november 17-én kerül a könyvesboltokba. Ebben a városregényben a szövegek térképek: az olvasó Budapest különböző kerületeit, korszakait, utcáit, épületeit járhatja be, és közben mindenhol emberekkel, sorsokkal találkozik. S bár bőven merít az elmúlt másfél század élményeiből, a jelen hangulatáról, világképéről, kihívásairól és álmairól is mesél.

11. Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár

Millenáris (B csarnok), november 18-19.

2023-ban, immáron 11. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvényét!Képzelj el egy kétnapos rendezvényt, ahol a látogatók annyi társasjátékot próbálhatnak ki, amennyit csak szeretnének!A Társasjátékok Ünnepén® nagyszámban vannak jelen a magyar társasjáték-kiadók és - forgalmazók, így a látogatók nem csak ízelítőt kaphatnak a társasjátékok világából, de könnyebben igazodhatnak el a hatalmas kínálatban.

X. Országos Márton-napi makett kiállítás és -verseny

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza, november 18-19.

A makett kiállítás kiemelt témája: 75 éve lépett szolgálatba a legendás TU-154-es a MALÉV kötelékében. Ismét csodálatos makettekkel, kiállítással, börzével, neves előadókkal várjuk a makettezés híveit, minden kedves érdeklődőt, látogatót. A kiállításon lehetőség lesz makettek, könyvek, kiegészítők, szerszámok vásárlására is. A látogatók a belépőjegyek mellé szavazólapot és egy nyereménylapot is kapnak, melyeket kitöltve sorsoláson vehetnek részt. A gyermekek között 3 db makett, a felnőttek között a GOforGO Travel jóvoltából 3 utazás kerül kisorsolásra.

Exhibition on Screen: Mary Cassatt

Várkert Bazár (Testőrpalota), november 18., 18:00

Az Exhibition on Screen angol képzőművészeti dokumentumfilm-sorozat következő epizódja, a MARY CASSATT: A MODERN NŐ PORTRÉJA 2023 szeptemberében jelenik meg a hazai művészmozikban. Cassatt radikális képein a nők művelt, világra nyitott társasági lények. Ez gyökeres szakítást jelentett a nők korábbi, tárgyiasító ábrázolásmódjával.

Halocene / Budapest 2023

Analog Music Hall, november 18., 18:30

Metal-core/emo/pop-punk party élőben: végre újra nálunk játszik a szupertehetséges és überdögös Halocene. Tavalyi első sikeres budapesti koncertjük után ismét hazánkba látogat az arizonai Halocene zenekar! Vannak a zenekarok, a tribute zenekarok, a nosztalgia bulik és aztán van a Halocene, akik egyszerre mindhárom. A YouTube-ról befutott zenekar november 18-án játszik az Analog Music Hallban.

Mudfield / Phrenia

A38 Hajó, november 18., 19:00

Menetrend: 19:00 kapunyitás - Mudfield dedikálás (Menj időben, ha szeretnéd aláíratni a CD-det vagy ha csinálnál egy közös fotót a csapattal, mert koncert után nem lesz rá lehetőség!) 20:00 Phrenia koncert, 21:00 Mudfield koncert

Szabó Balázs Bandája a Budapest Napján

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, november 18., 19:00

Szabó Balázs szólókoncertjével zárul Budapest születésnapi rendezvénye a BTM Vármúzeumban.  Szabó Balázs hosszú utat járt be a nagyszínpadokig: előadói pályáját egyszálgitárosként kezdte, a koncertezés mellett utcaszínházasként tevékenykedett és hosszú évekig bábszínészként is dolgozott; a színházi világ mellett táncházakat is szervezett.

Bródy János

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), november 18., 19:30

Bródy János Gáz van, babám! című legutóbbi albuma napról-napra egyre aktuálisabbnak tűnik, és már a kilencedik a sikeres nagylemezek sorában. A hetvenhét évesen is aktív zenei ikon Budapest legjobb akusztikájú hangversenytermében készül különleges koncertre, amelyen a jól ismert dalok mellett a legújabb szerzemények is szerepelnek a gondosan összeállított programban.

New Level Empire - 10. szülinap

Akvárium Klub, november 18., 19:30

2023 őszén ünnepli tizedik születésnapját a New Level Empire zenekar. 2013-as első megjelenésük óta 3 nagylemezt gurítottak, több mint 20 rádiós és klipes dalt jelentettek meg, és számtalan előkelő rádiós helyezést értek el. Az elmúlt két évben Fonogram-díjjal és dupla platina minősítéssel is elismerték a műveiket. A hazai ötös popfogat egy új dallal is tortázik, de persze egy nagy jubileumi koncerttel is megünnepli fenállásának 10. évfordulóját, ahol a nagy slágerek mellett, rentgeteg meglepetés vendég is várja majd a közönséget, az Akvárium klubban.

Deák Bill Gyula: Bill 75

Papp László Budapest Sportaréna, november 18., 19:30

Bill kapitány egy élő legenda, sokszínű repertoárjából örökzöld dalait mára generációkon átívelve minden korosztály ismeri. Az életmű koncerten felcsendülnek a legemblematikusabb szerzemények, így természetesen nem hiányozhat a Rossz vér, Kőbánya blues, Felszarvazottak balladája stb.… és életre kel Torda alakja is az István a Királyból.

Csapó Krisztián 40!

Budapest Jazz Club, november 18., 20:00

Hazánk egyik legkeresettebb jazz-harsonása idén novemberben ünnepli 40. születésnapját. Ez alkalomból rendhagyó felállással érkezik a BJC-be. Krisztián, aki a klub házi nagyzenekarának, a BJC Big Bandnek is oszlopos tagja, az elmúlt években többször nyerte el az olvasók és a muzsikusok szavazólistáján is „Az év harsonása” címet. Idén szeptember óta a Magyar Jazz Szövetség elnökségében is helyt kapott.

Dancing Queens – ABBA Revue & Show

Orfeum, november 18., 20:00

Az ABBA ma is fogalom. És ahogy oly sokakat már a világban, az Orfeumot is megihlette. A táncos show műsorban Horányi Juli, Horváth Mónika és Singh Viktória énekesnők, valamint az Orfeum táncosai hozzák el nektek az igazi ABBA életérzést.

Lithium Classic // 1 éves giga szülinap

Akvárium Klub, november 18., 23:30

Hihetetlen, hogy már ez is egy éves lett. Pont egy éve szervezték az első Lithium Classic bulit.
Sok az új előadó, sok az új szám... emiatt nyilván a régebbi zenék kiszorultak a játszási listákról. Ezért a novemberi bulit ismét megcsinálták olyanra, amilyen régen volt egy Lithium Night. Semmi új zene, semmi új előadó.