Szombati programajánló

Most már szinte rögtön karácsony! Elmúltak a speciális vásárok és közösségi programok, mindenki már a családias eseményekre készül. Nem úgy a koncertvarázs! Akinek ott a bugi a lábában a kötelező ünnepórák után is, nosza, szaladhat valamelyik muzsikaszóhoz!

HolddalaNap Zenekar: Népek karácsonya

Városháza tér, december  23., 15:00


Koncert és ünnepi játék különféle népek karácsonyi szokásaiból. A koncert a Karácsony misztériumára készítgeti lelkünket: adventi népi énekek, karácsonyi kánták mellett más népek dallamaiból is gazdag ízelítőt, különleges zenei csemegéket kaphatunk: pergő flamenco szenténeket, kopt keresztény Kyriét, perui dalt hallhatunk a poncsóba burkolt Kis Jézusról. A muzsikákat Gulyás Anna izgalmas kultúrtörténeti „lábjegyzetei” kísérik, s a jeles közönség is kísér bennünket, tapssal, játékkal, énekkel. A koncertet minden korosztály vígan hallgathatja: mindig van valami érdekesség, látvány, játék, dallam vagy információ, kicsiknek is, nagyoknak is...

Jégdiszkó w/ Dj Thomas

Budapest Park, december  23., 18:00

Buli a jégen a Budapest Park koripályán! Retro party téli kiadásban DJ Thomassal.

Rap On God__All Over the Clouds

Turbina Kulturális Központ, december  23., 18:00

JÓTÉKONYSÁGI BULI Kerestek egy jó okot egy jó bulira, és találtak is, a mai magyar rap legújabb érájának oldschoolabb formáival karöltve. Az este az Autizmus Alapítvány támogatására jött létre, a fellépők a héten számotokra is meghozzák az izgalmakat, és alig várják, hogy megoszthassák veletek!

Superflake, Polldarier, Zorz / Lokál SEASON:ONE

A Superflake Fodor Máriusz egyszemélyes elektronikus projektje, aki sok év színpadi zenélés után visszavonult a stúdióba, és elveszett a modulárok és szintetizátorok világában. Zenéjét a sötét hullámok, a burkoló görbékkel megszelídített zajok, táncolható ritmusok jellemzik. Játszott az Analog Balaton és az Elefánt előtt, a Fekete Zaj, Bánkitó, Fishing On Orfű és a Sziget Fesztiválon, valamint visszatérő vendége a Kamarave buliknak.

A 30Y úgy van, hogy huszonhárom éve él együtt pont ez a négy ember. Lehetetlen vállalkozás. Senki ne próbálja ki otthon, vagy ha igen, hát vegye komolyan. Ezt szeretet nélkül nem lehet végigcsinálni. Ezt a szeretet akarása nélkül nem lehet. Feloldani önmagadat úgy, hogy megmaradj. A történetük hosszú és szövevényes, és mint minden jó történet, érdekes. Sokat nevetsz, sokat sírsz. A történetükbe beleírhatod magad...

microdosemike // ShakarTrio - XMAS Edition!!!

MANYI - Kulturális Műhely, december  23., 19:30

Hihetetlenül forró előkarácsonyi buli a manyiban, CD- és printvásárral egybekötve! A microdosemike egy hattagú fúziós zenekar. A különböző hangszerek zenei stílusa más és más zenei formanyelvet képvisel. A törzsi basszus ,és jazz dobtémákra épülő pszichedelikus billentyű hangzáson, kényelmesen elterülő smooth trombita, valamint magyar és keleti népzenékből merítő szaxofon szólamokat varázsszőnyegként támogató sivatagi gitármenetek húzóereje emeli egy eklektikus, egyedi szintre az atmoszférát.

Az EAST GIPSY BAND nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén, élvonalbeli magyar roma zenészekkel. A zenekar hatalmas sikert aratott a londoni 606 Clubban, a világhírű New York-i Blue Note-ban és a 2014-es Detroit Jazz Fesztiválon is. BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb zongoristája. A hegedűs/gitáros SÁRKÖZI LAJOS 2006-ban, 15 éves korában nyerte meg a Magyar Rádió országos jazzhegedű versenyét. A cimbalmos OLÁH VILMOS az egyik nagy új ígéret hangszerén. Az énekes BALOGH GUSZTI a Nomada zenekar vezetője. A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként - immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek.

Menj és hallgasd meg a legszebb karácsonyi dalokat és énekeket a szenteste előtti napon! Jan Kjaer Andersen dán énekes-dalszerző és gitáros ismert dalokat vegyít néhány saját dallal angol, dán és német nyelven.

Budapest Jazz Club, december  23., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Kommenzi / LAU & friends

Toldi mozi, december  23., 23:00

Karácsonyra csak egy utolsó táncot szeretnének veled, így, karácsony előtt! Összegyűjtötték Neked az összes kommenzi lakost!

Karácsonyi Wannabe XXL - Best of '90S + '00S

Akvárium Klub (NagyHall), december  23., 23:30

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzák Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől. Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.