Szombati programajánló

Itt a téli tavasz, szerelmesek az állatok, égig ér a fű, és expón a fantázia! Mindezek mellett még elég sok és sokféle programmal találkozhatunk ezen a szombaton!

Természetfotó fesztivál 2024

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház, február 17., 9:00
 

2024-ben is Természetfotó fesztivállal indítják az évet. Menjetek el 2024 február 17-én, szombaton az Erzsébetligeti Színházba és indítsátok el a szezont közösen szép képekkel, jó hangulatban.

MentesFeszt 2024

ELTE Lágymányosi Campusa, február 17., 10:00
 

Kezdjétek az évet egy egészségtudatos fesztivállal, amely eseményen kerül megrendezésre az első húshelyettesítők viadala verseny. Ezen eseményen megmérettetik magukat a Kárpát medencében elérhető húshelyettesítők félkész és kész kategóriában. Idén is lesz Vegán bormustra és a már jól megszokott igényes szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések az egészség és környezettudatosság témakörben.

Fantasy Expo | 2024

Ferencvárosi Művelődési Központ, február 17., 10:00
 

A Fantasy Expón a fantasy, scifi, anime, manga, képregény, cosplay, videojáték és társas kedvelők egy napra összegyűlhetnek találkozni és szórakozni. Más rendezvényekkel szemben “Rajongóktól Rajongóknak” elvet vallják, vagyis nem fesztivál és nem promóció a cél, hanem egy szórakoztató “klasszikus con” érzést nyújtani a látogatóknak.

Szerelmes állatok napja

Budakeszi Vadaspark, február 17., 10:00
 

Nem csak mi lehetünk szerelmesek, hanem az állatvilágban is ugyan úgy megjelenik a szeretet, szerelem, ragaszkodás, párválasztás. Sok állatfaj akár élete végéig ugyan azzal a partnerrel marad, monogám életet él. Az állatvilág udvarlási szokásai, párválasztásai nagyon izgalmasak és érdekesek tudnak lenni. Ha kíváncsi vagy, mik a párkeresési trendek az állatvilág Z generációjánál, akkor menjetek el február 17-én a Vadasparkba, ahol egy izgalmas program keretében megtudhattok mindent.

Legkisebbek mozija: Égigérő fű

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.

A koncert és színház határmezsgyéjén alkotó trió előadásain szinte „eltűnik” a színpad: könnyed, kreatív, interaktív és ismeretterjesztő műsoruk folyamatosan képes fenntartani a hallgatóság figyelmét. Olyan ritka ütőhangszereket szólaltatnak meg, melyekkel nem csak a laikus, de a művészi élet szereplői is csupán ritkán találkozhatnak. Repertoárjuk épp olyan széleskörű, mint hangszerparkjuk: az európai-, latin-, afrikai zene hangszer-különlegességei a színpadi látvánnyal és humorral egybeforrva egy igazán különleges élményt ad a publikum számára.

 
Kedves Mindenki! Új év, új lendület! Támogassuk együtt a hazai design népszerűsítését!


Az Exhibition on Screen sorozat 3. évadának sikerfilmje, A modern kert festői: Monet-tól Matisse-ig után most ismét egy olyan filmet láthat a közönség, amelynek témája a kert. A film a Florence Griswold Múzeum rendkívül népszerű kiállítása (Festői kertek: Amerikai impresszionizmus és kert festészet) alapján készült.

Dé:Nash kampánynyitó - A kürt küldetése

Turbina Kulturális Központ, február 17., 19:00
 

"Rázós év lesz ez cimboráim, gyűjtsük hát össze erőinket, meg kell küldeni a Kürtöt a néppártnak, rúgjuk be a választási kampányok ajtaját a Turbinában! Beszéljük át a szuverenitásunkat érintő legfontosabb témákat, szemlézzük együtt a Kesma lapok legforróbb leleplező anyagait!"

A Junkies egy igazi besztof műsort hoz a Barba Negrába február 17-én, szombaton. Felcsendül az összes ismert dal, a srácok hozzák a kötelezőket. Ha szereted a zenekar klasszikus dalait, EZ A TE KONCERTED! 2024 nyaráig ez az egyetlen lehetőség élőben elcsípni a Junkiest Budapesten.

ZAPOROZSEC Lamúr parti 

A legutóbbi Valentin bulira 5 nap alatt írtak egy dalt a ti szavaitokból, ez lett a L’amour Toujours. #aközönségszavaibólszületettdal
A dal azóta igazi nyári slágerként járta be az országot. 2024-ben ezt továbbviszik és az év első buliját is ezzel a hangulattal alapozzák meg. Az egyik legkedvesebb koncerthelyszínükön ünneplik meg, hogy maradandót alkottak veletek.

Luxfunk Radio Funky Party @Symbol Budapest

Symbol Budapest, február 17., 19:00

2024-ben is folytatódik a Luxfunk Radio Funky Party-sorozata: február 17-én a Luxfunk Party-n Big Mo és DJ Hangya, a warmupban pedig DJ LLeo tekeri a Funky-t. Ismét egy klasszikus Funky bulit hoznak össze, sok dallammal, sok hangszerrel, rengeteg libabőrrel és a már szinte “védjegyünkké” váló villogó táncparkettel.

 

Tartsatok velük fennállásuk 24. évfordulóján, búcsúztassátok közös farsanggal a telet! A hagyományoknak megfelelően sok játékkal és ajándékkal készülnek, a legjobb jelmezeket bérlettel jutalmazzák! A jelmezekkel kapcsolatban idén meghatároznak egy témát, infókért kövessétek az eseményt!

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot,  február 17., 22:00